مدیرعامل شرکت مخابرات ایران از اجرای پروژه اتصال فیبرنوری به منازل (fibre to home) در دو استان بوشهر و مازندران به صورت آزمایشی خبر داد و گفت: این طرح در کشورهای مختلف دنیا انجام شده و در کشور ما نیز انجام آن ممکن است؛ اما اجرای آن به نیاز کاربران بستگی دارد. صابر فیضی در گفت‌وگو با «مهر» با بیان اینکه برخی اقدامات اجرایی این پروژه انجام شده است، گفت: فاز آزمایشی این طرح در دو استان بوشهر و مازندران به اتمام رسیده؛ اما اجرای عمومی آن هنوز مقرون به صرفه نیست. وی با بیان اینکه با اجرای پروژه «fibre to home» به جای کابل مسی به کاربران خانگی، ادارات و موسسات فیبرنوری ارائه می‌شود، گفت: این طرح در کشورهای مختلف دنیا انجام شده و در کشور ما نیز انجام آن ممکن است اما اجرای آن به نیاز کاربران بستگی دارد.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در توضیح این مساله اضافه کرد: فیبرنوری سرعت ارتباط را در حد چشمگیری افزایش می‌دهد؛ اما جایگزینی فیبرنوری به جای کابل مسی زمانی مقرون به صرفه خواهد بود که محتوای دیجیتال بسیار زیادی روی شبکه‌ها تعریف شود و کاربران نیاز به داشتن سرعت بالا را احساس کنند؛ اما در حال حاضر کاربران از اکثر کاربردهای اینترنت و شبکه‌های مخابراتی آگاه نیستند و از آن استفاده نمی‌کنند.

به گزارش مهر، فناوری اتصال فیبرنوری به منازل به صورت چشمگیری در دنیا در حال گسترش است و در سال‌های اخیر در دستور کار بسیاری از کشورها قرار گرفته و به عنوان یکی از راه‌های برون رفت از عقب‌ماندگی دیجیتالی عنوان شده است.

چنانچه این طرح از سوی مسوولان مخابرات مورد توجه قرار گیرد و سرمایه‌گذاری کلانی روی آن شود، به طور قطع می‌تواند مشکل اینترنت کشور را با بازده فنی و اقتصادی بالای خود به کلی برطرف کند.

در طرح اتصال فیبرنوری به منازل که گفته می‌شود دانشگاه صنعتی شریف فاز آزمایشی این پروژه را اجرایی کرده است امکان ارسال حجم بسیار بالایی از اطلاعات فراهم خواهد شد و می‌توان سرویس‌های نوینی را برای مشترکان شبکه‌های مخابراتی معرفی کرد که مهمترین آنها ارسال تصویر و سیستم‌های زنده تصویری است.