محصول انقلابی بالاخره عرضه شد
شوک «اپل» به بازار دیجیتال
محصول انقلابی جدید اپل عرضه شد
روز بزرگ برای محصول کوچک
بازار دیجیتال - انتظارها بالاخره به پایان رسید و انقلابیترین محصول سال ۲۰۱۰ میلادی روانه بازار شد تا یکبار دیگر جنب و جوش را به بازار محصولات دیجیتال شخصی و کاربرانش برگرداند.
این اتفاق البته برای Apple و طرفدارانش چندان جدید و دور انتظار نیست، چون آنها هر سال با عرضه جدیدترین محصول این شرکت این جنب و جوش و استقبال را تجربه میکنند. به این ترتیب iPad بعد از ماهها انتظار درست در روز تعیین شده؛ یعنی شنبه سوم آوریل به بازار عرضه شد. با این حال، اما خریداران و علاقهمندان این محصول از یک یا دو شب قبل در مقابل فروشگاههای شرکت Apple در شهرهای نیویورک، واشنگتن، بوستون و سانفرانسیسکو صف کشیدند تا اولین کسانی باشند که میتوانند این محصول متفاوت را داشته و کار با آن را تجربه کنند.
یکبار دیگر صفهای طولانی
فروش iPad درست از ساعت 9 صبح روز شنبه سوم آوریل در سطح آمریکا آغاز شد تا 200 فروشگاه این شرکت با صفهای طولانی از شب قبل مواجه شوند. این اتفاق از روزهای قبل هم قابل پیشبینی بود تا جایی که بر اساس ارزیابی کارشناسان Apple در دو هفته اول فروش این محصول جدیدش 240 هزار سفارش دریافت میکند که از این تعداد 120 سفارش تنها در روز اول فروخته میشوند. با این اوصاف این محاسبات نشان میدهند که iPad تا پایان سال 2010 فروشی بین 4 تا 7 میلیون دستگاهی را نصیب شرکت Apple کند. این شرکت همچنین اعلام کرده است که محصول جدیدش را تا پایان ماه آوریل در کشورهای انگلیس، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، ژاپن، کانادا، استرالیا، آلمان و سوئیس عرضه خواهد کرد. با این حال، اما این شرکت هنوز زمان عرضه رسمی iPad در کشورهای دیگر دنیا را اعلام و منتشر نکرده است.
با این همه، اما تبلیغات فراوان و جمله استیو جابز مدیرعامل Apple در هنگام رونمایی از این دستگاه در ماه ژانویه کار خودشان را کردند. جابز در مراسم رونمایی از این محصول گفته بود که iPad محصولی انقلابی است که میتواند تجربه کار با کامپیوتر را برای کاربران دنیا تغییر دهد.
در حقیقت استفاده آسان از این محصول و قابلیتهای متنوعی که در اختیار کاربرانش قرار میدهد، آن را به محصولی جنجالی و جالب برای خریدارانش تبدیل کرده است. مجهز بودن این دستگاه به یک سیستم عامل کارآمد، نمایشگر لمسی با حساسیت بالا و البته باتری با امکان 10 ساعت کار مداوم همان عواملی هستند که کار با iPad را برای کاربرانش سادهتر میکنند.
این محصول از تکنولوژیهای به روز و مدرن بهره میبرد و میتواند قابلیتهای یک موبایل هوشمند و یک نوتبوک را در اختیار کاربرانش قرار بدهد تا به این ترتیب کاربران آن به راحتی کارهایی مانند جستوجو در وب، نوشتن، ارسال و دریافت ایمیل، تماشای فیلم و عکس، گوش دادن به موسیقی، انجام بازیهای کامپیوتری، خواندن کتابهای الکترونیک و ...را انجام بدهند.
این در حالی است که کارشناسان هم قضاوت خوبی از این دستگاه دارند و پیشبینی میکنند که iPad هم به یکی دیگر از موفقیتهای شرکت Apple در جهان تبدیل شود. از طرفی از روز 27 ماه ژانویه گذشته یعنی روز رونمایی از این دستگاه تا حالا بسیاری از خبرنگاران روزنامههای معتبر آمریکایی مانند والاستریت ژورنال، نیویورک تایمز و یواسای تودی این کامپیوتر لمسی را بررسی و آزمایش و با آن کار کردهاند تا در نهایت اعلام کنند که iPad یک محصول کاملا نوآورانه و منحصر به فرد است.
iPad در نسخههای ۳۲،۱۶ و ۶۴ گیگابایت و در دو مدل Wi-Fi و ۳G طراحی و تولید شده است. مدل Wi-Fi این محصول با قیمت ۴۹۹ دلار برای نسخه ۱۶ گیگابایتی، ۵۹۹ دلار برای نسخه ۳۲ گیگابایتی و ۶۹۹ دلار برای نسخه ۶۴ گیگابایتی به بازار عرضه شده است. این در حالی است که مدل ۳G این دستگاه با قیمت ۶۲۹، ۷۲۹ و ۸۲۹ دلار به ترتیب برای نسخههای ۳۲،۱۶ و ۶۴ گیگابایتی روانه بازار شده است.
واکنشها و پیشبینیها
iPad و ورود آن به بازار آنقدر اتفاق مهم و تاثیرگذاری در بازار تکنولوژی به حساب میآید که واکنشها و پیشبینیهای مختلفی را به دنبال داشته است. اولین واکنش نسبت به این محصول را مدیرعامل غول نرمافزاری دنیا شرکت رقیب Apple یعنی شرکت Microsoft داشته است. «بیل گیتس» در اولین مصاحبهاش بعد از رونمایی این دستگاه اعلام کرد: «iPad برای موفق شدن راه زیادی دارد و باید بیشتر از این شبیه به یک کامپیوتر رایانهای باشد. این محصول دستگاه زیبایی است؛ اما نسبت به آن حسودی نمیکنم و به نظرم این محصول برای رسیدن به موفقیت باید دوباره طراحی شود. هر چند iPhone نسبت به ویندوز موبایل یک گام جلوتر بود، اما iPad دستگاهی نیست که بخواهیم به اندازه کافی درباره آن صحبت کنیم.»
از طرف دیگر با اعلام خبر ورود iPad، شرکت Amazon تولیدکننده دستگاه پرطرفدار کتابخوان الکترونیکی Kindle مجبور به افزایش قیمتهای این محصول خودش شد. این شرکت که حدود 90 درصد از بازار کتابخوانهای الکترونیکی جهان را در اختیار دارد، تا روز قبل از عرضه iPad محصولش را با قیمت 9/9 دلار میفروخت و حالا آن را با قیمتهای 9/12 و 9/14 دلار به فروش میرساند.
این در حالی است که خبر عرضه رسمی iPad به جنجالیترین خبر مطبوعات آمریکایی هم تبدیل شد تا جایی که استیو جابز، مدیرعامل شرکت Apple به تصویر جلد مجله معتبر تایمز تبدیل شد و جلد مجله پرطرفدار نیوزویک هم تصویری از دستگاه انقلابی این شرکت شد.
برنامههای مختلف شرکتهای بزرگ
iPad هم مانند دیگر محصولات پرطرفدار و جنجالی شرکت Apple به منبع درآمد خوبی برای شرکتهای نرمافزاری تبدیل شده است تا جایی که این شرکتها با عرضه رسمی این دستگاه محصولات ویژه خودشان برای آن را هم رونمایی کردهاند.
شرکت نت فلیکس یکی از این شرکتها است که برای کاربران iPad برنامه رایگانی را عرضه کرده است. این برنامه به کاربران این محصول امکان تماشای تعداد نامحدودی از برنامهها و سریالهای تلویزیونی را میدهد. این کاربران میتوانند از طریق نمایشگر لمسی iPad و از میان فهرست برنامههای مختلف، برنامه مورد نظرشان را انتخاب و مشاهده کنند. این در حالی است که استفاده از این برنامه برای کاربران دیگر دستگاهها هزینهای برابر 9 دلار یا بیشتر خواهد داشت.
شرکت Electronic Arts هم بازیهای مختلفی مانند اسکربل، تتریس و نیدفور اسپید را برای کاربران این دستگاه در نسخههای بزرگتر با وضوح تصویر بیشتر عرضه کرده است.
شرکت مارول هم برنامههای رایگان دیگری مانند بیش از 500 کتاب کمیک، فیلم و بازی اسپایدر من، آیرون و هالک را برای کاربران این محصول عرضه کرده است.این در حالی است که بعضی از روزنامهها و رسانهها مانند نیویورکتایمز، آسوشیتدپرس، والاستریت ژورنال و بیبیسی برای کسب درآمد بیشتر دسترسی به محتوای خودشان را در این دستگاه به صورت رایگان امکانپذیر کردهاند.
ارسال نظر