روی خط
تهران ، دهمین شهر ویروسی جهان
جزئیات عملیات بزرگترین شبکه خرابکاری رایانهای در یکی از شهرهای کوچک اسپانیا، با نام Mariposa پس از دستگیری سه تن از رهبران اصلی این شبکه منتشر شد. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط شرکت امنیتی پاندا، اطلاعات مربوط به حسابهای کاربری و خدمات پست الکترونیک، رمزهای عبور، حسابهای بانکی، کارتهای اعتباری و دادههای حساس سازمانی، در بیش از ۱۳ میلیون رایانه از سرتاسر جهان مورد دستبرد و سوءاستفاده دائمی گردانندگان شبکه Mariposa قرار گرفته بود.
نکته قابل توجه اینجاست که تمام این ۱۳ میلیون رایانه آلوده که ۵۰ درصد از ایستگاههای کاری فعال در ۱۰۰۰ شرکت بزرگ و پردرآمد دنیا را نیز شامل میشدند، عضوی موثر و فعال از این شبکه بزرگ خرابکاری بودهاند.
کاربران خانگی، سازمانهای تجاری و اداری، بخش دولتی و نیز مراکز آموزشی، بیشترین تعداد قربانیان را شامل میشوند.
تحقیقات جغرافیایی این پرونده نشان میدهد که شبکه ویروسی Mariposa، در بیش از ۱۹۰ کشور و ۳۱ هزار و ۹۰۰شهر دنیا فعال بوده است.
بنا بر آمارهای منتشر شده، هند، مکزیک و برزیل در مجموع ۴۰ درصد از رایانههای آلوده و تحت فرمان در این شبکه را در برگرفته بودند.
این در حالی است که ایران با ۲۹۳ هزار و ۶۷۳ رایانه آلوده، بیش از ۲ درصد کل وسعت این شبکه خرابکاری را به خود اختصاص داده و در رتبه دوازدهمین کشور آلوده به ویروس قرار گرفت. شهر تهران نیز با بیش از ۲۳/۱ درصد از کل رایانههای تحت فرمان Mariposa، دهمین شهر آلوده جهان بوده است.
سئول، پایتخت کره جنوبی و پس از آن شهرهای بمبئی، دهلی و مکزیکوسیتی، با ۱۸ درصد از کل آلودگی، بزرگترین بخشهای جغرافیایی در پراکندگی جهانی Mariposa محسوب میشدند.
وسعت حملات و آلودگیهای ایجاد شده توسط شبکه Mariposa به حدی بود که به گفته کریستوفر دیویس، مدیر اجرایی شرکت Defence Intelligence، فهرست کردن شرکتهای بزرگی که توسط حملات این شبکه آلوده نشدهاند، به مراتب سادهتر از نام بردن از شرکتهایی است که به نحوی هدف حملات ویروسی این شبکه مخرب قرار گرفتهاند.
مجموع خسارتهای ناشی از فعالیتهای تخریبی Mariposa تا کنون «غیر قابل برآورد» اعلام شده، اما منابع اطلاعاتی اعلام کردهاند که صرف نظر از خسارتهای مستقیم نظیر سرقت پول و اطلاعات ارزشمند، خسارتهای غیرمستقیم این حملات به دهها میلیون دلار بالغ میشود.
ارسال نظر