بازار دیجیتال- این روزها خرید‌و‌فروش کالاهای بدون گارانتی به‌رغم تلاش‌هایی که برای جلوگیری با عرضه و فروش این کالاها صورت می‌گیرد رواج یافته و برخی از کاربران حوزه رایانه تنها به صرف ارزان‌تر تمام شدن قیمت کالا اقدام به خرید کالاهای بدون گارانتی می‌کنند. در این زمینه خرید کالاهای گران قیمت، ریسک بیشتری است، ولی با این وجود شاهد تقاضای زیاد برای کالاهای گران‌قیمتی چون انواع تلویزیون ال‌سی‌دی بدون گارانتی هستیم.

این موضوع باعث اعتراض واردکنندگان قانونی شده است و معتقدند باید به هر طریقی شده جلوی ورود کالاهای قاچاق را که بدون گارانتی در ایران به فروش می‌رسند، گرفت. برخی از فعالان بازار می‌گویند کالاهای بدون گارانتی اغلب بدون پروموشن‌های که قیمتی حدود ۱۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان دارند به فروش می‌رسند و همچنین هزینه حمل آنها نیز از خریدار اخذ می‌شود، به همین دلیل با یک حساب سرانگشتی درمی‌یابیم که خرید این نمونه‌های بدون گارانتی به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست. در این رابطه گفت‌و‌گوی کوتاهی با کاشانی، یکی از فعالان بازار لوازم صوتی و تصویری داشتیم که می‌خوانید:

* با توجه به کاهش شدید قیمت‌ها در بازار لوازم صوتی و تصویری که فعالان بازار به آن اشاره می‌کنند، وضعیت خرید و فروش کالاهای بدون گارانتی چگونه است؟

در شرایط فعلی نمونه‌های بدون گارانتی در بازار فروش بالایی دارند و علت هم قیمت پایین‌تر آنها در مقایسه با نمونه‌های گارانتی‌دار است.

* آیا بابت هزینه حمل نمونه‌های بدون گارانتی از خریدار مبلغی اخذ می‌شود؟

هزینه حمل به دلیل اینکه خدمات پس از فروش روی این کالاها ارائه نمی‌شود از خریدار اخذ می‌شود و مبلغی که به عنوان هزینه حمل از شهر مبداء تا فروشگاه‌های تهران نیز از مغازه‌دار اخذ می‌شود، روی قیمت کالا کشیده می‌شود.

* با این وجود آیا خرید نمونه‌های بدون گارانتی به صرفه است؟

اگر بخواهیم منصفانه بگوییم خیر. خرید این کالاها به دلایل مختلفی چون عدم ارائه خدمات پس از فروش، حمل‌و‌نقل غیرامن و... به صرفه نیست. زیرا اتفاق افتاده است که کالا هنگام حمل دچار مشکل شده است و از آنجا که گارانتی هم ندارد روی دست خریدار می‌ماند.