بازارکده- معضل جدید فعالان بازار رایانه در ماههای پایانی سال
چکهایی که پاس نمیشوند
بازار دیجیتال- هر چه به روزهای پایانی سال نزدیک میشویم ، تلاش فعالان بازار کالاهای مختلف ،از جمله رایانه برای نقد کردن اجناس و بستن حسابهایشان بیشتر میشود. فعالان بازار برای به فروش رساندن اجناس خود، حتی کالاها را با قیمت پایینتر از عرف بازار هم به فروش میرسانند، اما آن دسته از فعالانی که موفق به نقد کردن کالاهایشان یا پاس کردن چکهایشان نمیشوند در دردسر میافتند.
فعالان بازار معتقدند طی ماههای پایانی سال اکثر فعالان بازار با این معضل مواجه میشوند و اکثرا برای مدتی از حضور در بازار خودداری میکنند. به عبارتی در ماههای پایانی سال میزان تعقیب و گریز بین افرادیکه چکهایشان نقد نشده و افرادی که چکهای نقد نشده روی دستشان مانده است تا حدود زیادی افزایش مییابد و این یکی از معضلات فعالان بازار رایانه است. در این رابطه با یکی از فعالان بازار گفت و گوی کوتاهی داشتیم که میخوانید:
وضعیت بازار را در یکی دو ماه منتهی به سال جدید چگونه ارزیابی میکنید؟ شنیده میشود طی ماههای پایانی سال میزان کلاهبرداری به اشکال مختلف در بازار افزایش مییابد.
معمولا در ماههای پایانی سال به دلیل کاهش میزان تقاضا میزان نقدینگی در بازار کاهش مییابد و اکثرا چکهایی که بین فعالان بازار رد و بدل میشود نقد نمیشود، ولی نمیتوان این را کلاهبرداری نامید، زیرا فعالان بازار برای حفظ وجهه خود به هر حال ناچارند چکها را پاس کنند.
اما همین که برای مدتی در بازار حضور نمییابند و چکهای پاس نشده را روی دست سایرین میگذارند نوعی کلاهبرداری نیست؟
اگر چکها نقد نشوند و فردی که چک آن در دست فرد دیگری باشد متواری شود این عمل کلاهبرداری محسوب میشود.
این اتفاق در ماههای پایانی سال بیشتر رخ میدهد یا معمولا بازار با این معضل مواجه است؟
معمولا وقتی بازار در دوران رکود به سر میبرد و میزان تقاضا و نقدینگی در بازار کاهش مییابد بازار با چنین معضلی مواجه میشود.
ارسال نظر