سمینار ملی فضای مجازی، ملاحظات اخلاقی، حقوقی و اجتماعی توسط موسسه مطالعات آمریکای شمالی اروپا و با حضور پروفسور کاظم معتمدنژاد در تالار حنانه دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.

در ابتدای این سمینار دکترکاظم معتمدنژاد، پدر علم ارتباطات ایران، با اشاره به پیشینه تاریخی جامعه اطلاعاتی در ایران گفت: حدود ۱۰ سال پیش جلسه‌ای با معاون اطلاعات یونسکو داشتیم که برخی از مسوولان مقامات مسوول جمهوری اسلامی ایران نیز در آن شرکت داشتند که موضوع آن جامعه اطلاعاتی بود. در آذر ۱۳۸۱ همایش جهانی ایران و جامعه اطلاعاتی در ایران برگزار شد. سمینارهای دیگری هم داشتیم که متاسفانه در مقطعی ناتمام باقی ماند.

استاد ارتباطات در ادامه افزود: در زمینه جامعه اطلاعاتی که در این سمینار به عنوان فضای مجازی مطرح شده است در ایران باید دو مساله را دنبال کنیم؛ یکی اینکه دیدگاه ایران راجع به جامعه اطلاعاتی چیست؟ و دوم اینکه چرا هرگز رشد نکردیم؟

دکترمعتمدنژاد خاطرنشان کرد: جامعه اطلاعاتی با تمام جذابیت‌ها، موانعی هم دارد که برای گذشتن از آنها باید جامعه جهانی را شناخت و بعد برنامه‌ریزی کرد؛ البته ما در این زمینه نیاز به مطالعات و تحقیقات زیاد داریم.

معتمدنژاد با انتقاد از بی‌توجهی‌ها به این حوزه گفت: متاسفانه در مقایسه با کشورهای عقب‌مانده آفریقایی که برنامه‌های زیادی را اجرا کرده‌اند ما هنوز هیچ کاری نکرده‌ایم یا کارهایی شده، اما منعکس نشده است. وی در ادامه پیشنهاد کرد که در زمینه نظری مطالعات و تحقیقات ادامه یابد و از بعد دیگر دولت و یونسکو تشویق شوند که دستاوردهای اجلاس‌ها را به اجرا بگذارند، زیرا اگر این مطالعات و تحقیقات ادامه پیدا کنند، می‌توانیم به‌عنوان نمونه در منطقه عمل کنیم.