به دنبال ایجاد عرصه رقابتی جدید میان تولیدکنندگان
تلویزیونهای سه بعدی در راهند
بازار دیجیتال- این روزها دیگر جهان تکنولوژی هر روز میزبان فناوریهای جدید برای کاربران و مصرفکنندگان در سرتاسر جهان است. به این ترتیب این فناوریها وقتی به میان لوازم مصرفی الکترونیک کاربران راه پیدا کنند، خیلی زود هم رشد کرده و متداول میشوند. در میان این محصولات معمولا انواع تلویزیون پرمصرفترین لوازم مصرفی دیجیتال هستند و به همین دلیل هم اغلب تکنولوژیهای جدیدی را هم به کاربرانش ارائه میکند.
بعد از تلویزیونهای تخت، پلاسما، السیدی و الایدی، حالا گویا نوبت به تلویزیونهای D۳ یا سه بعدی رسیده است. این تلویزیونها که نسل بعدی تلویزیونهای جدید هستند قرار است در سالهای آینده به بازار آمده و عرصه رقابتی جدیدی را برای شرکتهای تولیدکننده به وجود بیاورند.
شرکت LG هم یکی از این تولیدکنندگان است که روز دوشنبه گذشته در یک کنفرانس خبری از عرضه اولین تلویزیونهای سه بعدی خود در سال ۲۰۱۰ خبر داده است. این شرکت که در حال حاضر جایگاه دوم را از نظر میزان درآمد در میان دیگر تولیدکنندگان بازار جهانی تلویزیون در اختیار دارد، تصمیم دارد این تلویزیونهای جدید را با هدف کسب بیشترین سهم بازار تلویزیونهای سه بعدی در آینده به بازار و البته ابتدا به بازار کشورهای در حال توسعه عرضه کند.
تلویزیونهای سه بعدی در واقع از دو لایه تصویر و نوعی شیشه خاص بهره میبرند تا به این ترتیب تصاویر سه بعدی را برای کاربرانشان به نمایش بگذارند.
LG اعلام کرده است که تصمیم دارد ۴۰۰ هزار تلویزیون D۳ را تا پایان سال ۲۰۱۰ به بازار عرضه کند و ۴/۳ میلیون دستگاه از این تلویزیونها را هم در سال ۲۰۱۱ روانه بازار جهانی کند. این شرکت همچنین از خط تولید تلویزیونهای D۳ خودش در نیمه دوم سال آینده میلادی یعنی سال ۲۰۱۰ به صورت رسمی پردهبرداری میکند. LG در حال حاضر اولین تلویزیون سه بعدی با اندازه ۴۷ اینچ خود را به بازار عرضه کرده است که به خاطر قیمت بالای آن بیشتر در بازارهای تجاری به فروش میرسد.
این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران درباره کمبود محتوای سه بعدی که در واقع نیمی از بازار تلویزیونهای سه بعدی را در اختیار دارد، اخطار دادند. آنها معتقدند که فروش این تلویزیونها ارتباط زیادی با تامین محتوای سه بعدی آنها دارد. این در حالی است که تولیدکنندگان محتوای سه بعدی تا زمانی که از فروش مناسب این تلویزیونها اطمینان پیدا نکنند، تمایلی به تولید این محتوا ندارند.
با این اوصاف، گویا تلویزیونهای سه بعدی تنها بخشی از فروش تلویزیونهای شرکت LG را در اختیار خواهند داشت. این شرکت پیشبینی کرده است که تا پایان سال ۲۰۱۰ دست کم ۲۵ میلیون دستگاه تلویزیون LCD در بازار جهانی به فروش برساند.
این در حالی است که شرکتهای دیگری مانند Sony و Panasonic هم از عرضه تلویزیونهای سه بعدی خود در آینده نزدیک خبر دادهاند. بر این اساس Sony اعلام کرده است که تلویزیونهای سه بعدی نیمی از صادرات نهایی تلویزیونهای این شرکت را تا سال ۲۰۱۳ به خودشان اختصاص میدهند و Panasonic هم تصمیم دارد اولین سری تلویزیونهای سه بعدیاش را در سال ۲۰۱۰ روانه بازار کند. شرکت LG همچنین از همکاری خود با شرکت کرهای SkyLife برای تامین محتوای سه بعدی تلویزیونهای جدیدش خبر داده است. آخرین تحقیقات انجام شده توسط موسسه تحقیقاتی DisplaySearch نشان میدهد که بازار تلویزیونهای سه بعدی در سال ۲۰۱۰ به ارزش ۱/۱ میلیارد دلاری میرسد و این رقم خیلی زود رشد میکند تا در سال ۲۰۱۵ ارزشی برابر ۸/۱۵ میلیارد دلاری داشته باشد.
ارسال نظر