مدیرعامل شرکت Intel در جدیدترین مصاحبه اعلام کرد
تکنولوژیهای جدید همیشه برندهاند
در ماههای اخیر بحران اقتصادی به شرکتهای تکنولوژی هم رسید و آنها را هم از اثرات خود بینصیب نگذاشت. درست به همین دلیل هم هست که این روزها راههای بهبود این وضعیت، پیشبینی و آمادگی برای سال آینده و... به بحثهای داغ میان مدیران و مسوولان این شرکتها تبدیل شده است.
ندا لهردی
در ماههای اخیر بحران اقتصادی به شرکتهای تکنولوژی هم رسید و آنها را هم از اثرات خود بینصیب نگذاشت. درست به همین دلیل هم هست که این روزها راههای بهبود این وضعیت، پیشبینی و آمادگی برای سال آینده و... به بحثهای داغ میان مدیران و مسوولان این شرکتها تبدیل شده است. این موضوع بهانهای شده است تا مجله معتبر بیزینس ویک با مدیرعامل بزرگترین شرکت تولیدکننده تراشه و پردازنده جهان تکنولوژی درباره این تاثیر رکود اقتصادی و موضوعات دیگر گفتوگو کند. «پاول اوتلینی»
حالا بیش از دوسالونیم است که مسوولیت نظارت و اداره شرکت Intel را به عهده گرفته است. او در این سالها ناهمواریهای مختلفی مانند رقابت با شرکت AMD و مواجهه با قوانین ضد انحصارطلبی در اتحادیه اروپا را از سر گذرانده است. او که اولین مدیر غیرمهندس در Intel است فارغالتحصیل رشته اقتصاد از دانشکده برکلی دانشگاه کالیفرنیا است. اوتلینی این روزها بیشتر به ارتقای استانداردهای اینترنت پر سرعت و تبدیل شدن به یک رهبر در راه گسترش WiMax میاندیشد. این در حالی است که او با اشتیاق درباره تاسیس مرکز ساخت تراشه در کشور چین با سرمایهگذاری ۵/۲میلیارد دلاری و اینکه این مرکز در آینده به سبزترین مرکز ساخت تراشه از نظر سازگاری با محیط زیست در جهان تبدیل میشود، صحبت میکند. مدیرعامل Intel اعلام میکند که محققان این شرکت به طراحی و ساخت تراشههایی با قدرت پردازش بیشتر و مصرف انرژی کمتر فکر میکنند.
این روزها با وجود ادامه روند رکود اقتصادی میزان تقاضا در بازار جهانی برای تراشههای شرکت Intel چطور است؟
از نقطه نظر تجاری کشورهای اروپایی بیشترین تقاضا را در فصل سوم امسال (سال ۲۰۰۹) داشتهاند که البته این تقاضا به خاطر افزایش میل کاربران به خرید نتبوکها بوده است. این تقاضا در کشورهایی مانند آلمان و انگلستان بیشتر از تمام کشورهای دیگر جهان بوده است. به طور کلی اما ما هیچ نقطه تاریکی در آینده این بازار نمیبینیم چون همیشه دست کم ۲ تا ۳میلیون خریدار پر و پا قرص در این بازار وجود دارد. این شرایط حتی در بازار کشورهای در حال توسعه از نظر تکنولوژی مانند چین، هند، ویتنام، تایلند و کشورهای آمریکای جنوبی هم وجود دارد.
در آمریکا اما این رکود به سرعت گرفتن روند سرمایهگذاری در صنعت IT منجر شده است و این از نظر سرمایهگذاری صنعتی کاملا درست است. شاید به همین دلیل هم بود که Intel توانست در فصل سوم سال ۲۰۰۹ رکورد جدیدی در میزان فروش تراشههای سرورها به دست بیاورد.
برنامه شما برای تولیدات آیندهتان چیست؟
ما همچنان به طراحی و تولید تراشههایی با اندازه کوچکتر، قدرت پردازش بیشتر و مصرف انرژی کمتر که سرمایهگذاری سنگینی برای آن انجام دادهایم، ادامه خواهیم داد. این سرمایهگذاری البته تنها به تراشهها مربوط نمیشود؛ ما ابزارها و تجهیزات مربوط به تولید تراشههای جدید را هم ارتقا میدهیم. درست به این علت هم Intel به تازگی ۷میلیارد دلار برای استفاده از آخرین تکنولوژی ۳۲ نانومتری سرمایهگذاری کرده است که در دو سال آینده به بهرهبرداری میرسد. با این حال، اما تصمیم داریم سرمایهگذاری در تکنولوژی ۲۲ نانومتری را تا شش ماه آینده انجام دهیم. ما به تدریج در حال گسترش فعالیتهای خود و البته مراکز طراحی و ساخت تراشههایمان در نقاط دیگر جهان هستیم چون دیگر آمریکا بازاری اشباع شده است که حداقل انتظارات ما را برآورده میکند. در همین راستا هم کار تحقیقاتی گستردهای را درباره سلیقه و تقاضای بازارهای مختلف در سطح جهان آغاز کردهایم. در واقع برنامههای ما روی شناخت بیشتر جوامع و انجام سرمایهگذاریهای مطمئنتر متمرکز شده است.
به نظر شما در بازار رقابتی این روزها کدام برندهاند: نتبوکها یا موبایلهای هوشمند؟
نمیتوان این واقعیت را انکار کرد که حجم فروش نتبوکها با فروش محصولات دیجیتال شخصی دیگری مانند کنسول Wii یا حتی موبایل پرطرفدار iPhone قابل مقایسه نبوده و بسیار بیشتر است. ما به تدریج به سمت ورود نتبوکهایی با ظرفیت بیشتر و مجهز به قابلیتهایی مانند GPS که شباهت زیادی به موبایلهای هوشمند پیدا میکنند، پیش میرویم. این در حالی است که نتبوکها از مزیت داشتن نمایشگر بزرگتر و امکان اجرای نرمافزارهای کاربردی بیشتر در مقایسه با موبایلهای هوشمند بهره میبرند که این مزایا میتوانند به موفقیت بیشتر آنها در بازار کمک کنند.
ازریابی شما از روند رو به گسترش شبکههای اجتماعی در فضای اینترنت چیست؟
اجتماعیسازی در فضای وب تاثیر چشمگیری در تجارت آنلاین خواهد داشت تا جایی که این روزها دیگر حتی تفکر بسیاری از کاربران بر اساس شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر شکل میگیرد. به عنوان مثال همین چند روز پیش از یکی از اطرافیانم شنیدم که تصمیم دارد یک فروشگاه محصولات IT در فیسبوک راهاندازی کند. در واقع این موج غولهای اینترنتی مانند Google را هم با خودش همراه کرده است. درست به همین دلیل هم هست که وقتی اخبار نشان میدهند ارزش مالی فیسبوک به ۱۵میلیارد دلار رسیده است، این سوال به وجود میآید که با راهاندازی شبکه اجتماعی Google این ارزش چه تغییری خواهد کرد.
با این اوصاف و افزایش سرعت حرکت به سمت اینترنتی شدن امور مختلف، شما چه تلاشی در جهت تبلیغات آنلاین بیشتر برای شرکت بزرگ Intel و شرکای تجاری آن انجام دادهاید؟
ما در حال تغییر و حرکت به سمت استفاده بیشتر از فضای وب هستیم. این کار باید در جهتی انجام شود که کاربران برای خرید کامپیوترهای شخصی خود در بازار کشورهای توسعه یافته در پیش میگیرند. به عنوان نمونه در بازار کشورهایی مانند ژاپن، آمریکا و کشورهای اروپای غربی دیگر هیچ کاربری را نمیتوانید پیدا کنید که برای اولین بار اقدام به خرید کامپیوتر میکنند. آنها حالا به خریدهای آنلاین رو آوردهاند و این درست همان جایی است که ما باید برای تبلیغاتمان نشانهگیری کنیم. این روندی است که به تدریج همه شرکتهای فعال در صنعت IT ناگزیر باید آن را طی کنند.
نظر شما درباره روند موجود در شرکتهای IT درباره بهرهگیری از تکنولوژیهای جدید چیست؟
صرفنظر از شرکتهای بزرگ و شناخته شده در سطح جهانی، بسیاری از شرکتهای IT هستند که هنوز از کامپیوترهای قدیمی استفاده میکنند که این واقعا تعجببرانگیز است. به عقیده من وقتی شرکتی از تکنولوژیهای جدید استفاده نمیکند، نمیتواند کاربران را هم به همراهی با روند رشد تکنولوژی ترغیب کند، البته این موضوع کمی هم به خاطر تاثیر رکود اقتصادی بر شرکتها و بنگاههای اقتصادی کوچکتر است که آنها را برای انجام خریدهای مختلف تا حدودی محافظهکار کرده است، اما من معتقدم که بحران اقتصادی در حال بهبود است و به این ترتیب این شرکتها هم وضعیت بهتری پیدا خواهند کرد. این شرکتها معمولا از کامپیوترهایی با عمر چهار یا پنج سال در دفاتر خود استفاده میکنند که قطعا با سیستم عاملهای جدید مانند ویندوز ۷ هم سازگار نیستند و نمیتوانند امنیت مناسبی را در اختیار کاربرانشان بگذارند. حتی هزینه نگهداری از این محصولات قدیمی از هزینه به روز کردن آنها بیشتر است.
آیا شما هم از محصولات پرطرفدار و البته گران قیمت شرکت Apple استفاده میکنید؟
البته. من و همسرم هر دو گوشی iPhone داریم و حتی همسرم آنقدر به این گوشی علاقهمند است که هر ماه مبلغ زیادی برای خرید نرمافزار و حتی لوازم جانبی و تزیینی آن هزینه میکند. من برای انجام امور کاریام از نوتبوک ThinkPad و برای انجام کارهای شخصیام از نوتبوک MacBook Pro استفاده میکنم. به نظر من Apple از ابتکارهای خوب خودش بهره میبرد و توانسته است سلیقه بازار را به خوبی شناسایی کند.
سال نو میلادی و به دنبال آن بازار پررونق فصل تعطیلات در راه است. فکر میکنید در بازار کریسمس امسال چه اتفاق جدیدی بیفتد؟
فکر نمیکنم اتفاق جدیدی بیفتد. به عقیده من اتفاق جدید شاید همان محصولات جدید هستند، البته مثل هر سال کامپیوترهای شخصی و احتمالا نتبوکها برای امسال شادی افراد را برای آغاز سال نو تکمیل میکنند.
ارسال نظر