معاون بازاریابی و امور مشتریان شرکت ارتباطات سیار از انتقال شبکه تهران از GPRS به باند EDGE خبر داد و گفت: استفاده از این فناوری باعث افزایش دو تا سه برابری پهنای باند شده است که این امر امکان انتقال فیلم را برای مشترکان فراهم می‌کند.

محمد مهدی عطوفی، EDGE را یک فناوری تلفن همراه دیجیتال دانست که افزایش سرعت انتقال اطلاعات را به همراه دارد و از سال ۲۰۰۳ در شبکه‌های GSM مطرح شده است. وی اضافه کرد: در نسل اول شبکه موبایل با توجه به امکانات موجود در کشور، پهنای باند GPRS بود؛ ولی به منظور افزایش پهنای باند از فناوری EDGE استفاده شد.عطوفی با تاکید بر اینکه پهنای باندی که در حال حاضر ارائه می‌شود بر روی باند EDGE است، اظهار داشت: با تست‌هایی که در برخی از نقاط باند شد، مشخص شد که تقریبا دو تا سه برابر پهنای باند GPRS افزایش یافته است.عطوفی خاطرنشان کرد: از طریق GPRS مبتنی بر EDGE مشترکان قادر هستند ویدئوکلیپ به صورت زنده و فیلم را منتقل کنند. معاون بازاریابی و امور مشتریان شرکت ارتباطات سیار اضافه کرد: در حال حاضر شبکه تهران مبتنی بر EDGE است و شبکه‌های استانی نیز به مرور بر روی این باند منتقل می‌شوند. باند EDGE دارای خدمات چند رسانه‌ای چون انتقال داده‌های ویدئویی است. این فناوری بر روی گوشی‌های موبایلی که از فناوری EDGE پشتیبانی می‌کنند، قابل دسترسی است.به گفته معاون بازاریابی و امور مشترکان شرکت ارتباطات سیار ایران سرویس موبایل‌نیوز برای نخستین بار در دهمین نمایشگاه تله‌کام به نمایش گذاشته شده است. عطوفی در این باره اظهار کرد: این سرویس می‌تواند مورد علاقه‌ خبرنگاران و استفاده‌ اصحاب رسانه باشد و خبرنگاران متقاضی می‌توانند این سرویس را در نمایشگاه بر روی گوشی‌های خود فعال کنند. او افزود: در طول برگزاری نمایشگاه هر روز اخبار مربوطه به صورت مالتی‌مدیا، MMS ویدئویی یا به صورت متن ارسال خواهد ‌شد که نوع ارسال به نوع تهیه‌ خبر و متنی یا تصویری بودن آن بستگی دارد. وی با بیان اینکه در حال حاضر اخباری که در طول برگزاری نمایشگاه از طریق این سرویس ارسال می‌شود، از قبل توسط شرکت آماده شده، اظهار کرد: بعد از انجام برگزاری نمایشگاه و انجام تست‌های لازم و نقطه‌نظرات موارد مورد نیاز اصلاح می‌شوند و پس از آن برای دیگر متقاضیان ارائه خواهد شد و این سرویس آماده بهره‌برداری است.

نگهداری شبکه زمینه پیاده‌سازی نظام مهندسی را فراهم می‌کند

نظام مهندسی همراه اول با همکاری مجتمع فنی تهران، ایزایران و جهاد دانشگاهی مستقر می‌شود.

فریبرز پاکزاد، ‌مدیرکل آموزش شرکت‌ ارتباطات سیار ایران، در گفت‌وگو با «ایسنا» با بیان این مطلب اظهار کرد: در نمایشگاه تله‌کام امسال حول سه محور که یکی از مهم‌ترین آنها استقرار نظام مهندسی همراه اول است، شرکت کردیم.

او گفت: در این نمایشگاه با مجتمع فنی تهران، جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران و انستیتو ایزایران حضور خواهیم داشت و آن چه که درخصوص نظام مهندسی همراه اول مطرح می‌شود و زمینه را برای پیاده‌سازی این نظام فراهم می‌کند، نظام یافتن نگهداری شبکه است. وی تصریح کرد: امسال بر تکمیل پروژه‌های ساخت سوئیچ که در مقابل سوئیچ کلاسیک مطرح است و پیاده‌سازی GPRS و سرویس‌های ارزش افزوده مبتنی بر آن، تمرکز کرده‌ایم و قطعا باید دستاورد و نتیجه کارهایمان را به مشتریان نشان دهیم.

سر اولین هدف امواج موبایل

پژوهشگران دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به بررسی تغییرات دمایی سر انسان در اثر امواج الکترومغناطیسی منتشر شده از تلفن همراه به عنوان یک منبع حرارتی شدند. شاهرخ شجاعی، کارشناس ارشد مهندسی پزشکی و مجری طرح گفت: افزایش چشمگیر استفاده از گوشی تلفن همراه محققان را به این واداشته است که در پی یافتن روش‌های مناسب برای به دست آوردن الگوی تابش و اثرات میدان الکترومغناطیس در جهت تشخیص مضرات احتمالی آن روی اندام به ویژه سر باشند و اولین و مشخص‌ترین اثر امواج الکترومغناطیس بر روی سر افزایش دمای سر است. وی افزود: به همین جهت این پژوهش در پی یافتن روش‌های مناسبی برای حل مساله انتقال حرارت ناشی از استفاده از موبایل است.شجاعی خاطرنشان کرد: بدین منظور با استفاده از یک روش حل اختلاف محدود پایا ابتدا نرخ جذب ویژه شبیه‌سازی شده در سر را به دست آوردیم و سپس با استفاده از معادلات حاکم سیالاتی و انتقال حرارت کانتورهای دمای سر را با در نظر گرفتن شرایط محاسبه کردیم. نکته قابل ذکر در این میان استفاده از معامله بایوهیت است که شامل ترم بیولوژیکی نیز است. به زبان دیگر با به دست آوردن نرخ جذب ویژه می‌توان به محاسبه کانتورهای دما اقدام کرد. این پژوهش با راهنمایی دکتر ناصر فتورائی به نتیجه رسیده است.