روز پر تنش برای بازدیدکنندگان تلهکام
درگیری بر سر مالکیت نمایشگاه بینالمللی
بازار دیجیتال- صبح روز گذشته و در حالی که بازدیدکنندگان و شرکتکنندگان نمایشگاه بینالمللی تله کام برای حضور در دومین روز از این نمایشگاه قصد ورود به نمایشگاه را داشتند با نیروهای صف کشیدهای در مقابل در جنوبی این نمایشگاه روبهرو شدند که از ورود آنها به نمایشگاه جلوگیری به عمل آورده بودند. این اقدام نیروها که ظاهرا برای حل اختلاف بر سر مدیریت نمایشگاه بینالمللی در این مکان حاضر شده بودند، به ازدحام بازدیدکنندگان و بعضا درگیری لفظی و فیزیکی منجر شد که ترافیک بسیار سنگینی را در محدوده خیابان سئول و بزرگراه چمران به وجود آورد.
این نیروها که تماما لباس شخصی بودند از ساعت ۹ صبح روز گذشته از ورود شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان به درون نمایشگاه جلوگیری کرده و این درحالی بود که متعاقب آن نیز حراست شرکت نمایشگاههای بینالمللی در اقدامی تمامی درهای نمایشگاه اعم از اصلی و درهای فرعی را به منظور جلوگیری از هجوم این نیروها به درون نمایشگاه بسته و تمامی نیروهای خود را درجلوی این درها متمرکز کردند. بر همین اساس و با این اقدام حراست شرکت سهامی نمایشگاهها درگیری بین طرفین آغاز شد. خبرنگار ایلنا در همین رابطه از زخمی شدن فردی با چاقو در این درگیری خبر داد، اما در عین حال اعلام کرد که مشخص نیست این فرد از مردم عادی بوده یا نیروهای درگیر طرفین.
برخی از شرکتکنندگانی که موفق به حضور در نمایشگاه شده بودند همچنین اعلام کردند که درهای ساختمان اصلی و اداری نمایشگاه نیز برای ساعاتی بسته و اجازه ورود و خروج کارکنان و کارمندان به آنها داده نشده بود. ایرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران نیز نیروهای لباس شخصی در مقابل درهای نمایشگاه را منتسب به ساتا (صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح) اعلام کرد. از سوی دیگر شاهدانی که در مقابل در نمایشگاه بودند اعلام کردند که با شدت گرفتن درگیریها، برخی از نیروهای لباس شخصی در خواست اعزام حضور نیروهای بیشتری را به نمایشگاه داشتند، اما گفته میشود با صحبتهایی که صورت گرفته این امر محقق نشده است. سرانجام و بعد از دو ساعت درگیری درهای نمایشگاه در ساعت ۱۱ صبح باز شد و این درحالی بود که بسیاری از شرکتکنندگان و برخی از مدیران دولتی که قصد بازدید از نمایشگاه را داشتند در میانه راه مسیر خود را به محل کار خود تغییر دادند.
نمایشگاه تله کام یک نمایشگاه کاملا تخصصی در حوزه مخابرات بوده و با توجه به آنکه ۷۰درصد تجهیزات مخابراتی ما وارداتی بوده و از ۱۰ کشور خارجی نیز نمایندگان بسیاری در این نمایشگاه حضور دارند گفته میشود که شرکتکنندگان خارجی با تعجب این داستان را دنبال و خواستار توضیحاتی از مترجمهای خود بودند.
روایتی با ۱۸۰ درجه تغییر
اما در همین رابطه خبرگزاری دانشجویان ایران روایتی دیگر را از درگیریهای صورت گرفته در صبح روز گذشته اعلام کرده است. این خبرگزاری درگیریهای صورت گرفته مقابل در نمایشگاه را میان بازدیدکنندگان و نیروهای حراست نمایشگاه عنوان کرده که منجر به آسیب دیدن چند نفر نیز شده است که از سوی معاون شرکت سهامی نمایشگاهها این تعداد دو نفر اعلام شده است.
در حالی که آخرین اخبار از بحث واگذاری نمایشگاههای بینالمللی حاکی از این است که با وجود صدور حکم رییسجمهور مبنی بر ابطال واگذاری نمایشگاههای بینالمللی به سازمان
تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) این موضوع هنوز به ساتا اعلام نشده، قرار بود روز گذشته کمیتهای در محل سازمان خصوصیسازی با حضور نمایندگان وزیر اقتصاد، وزارت بازرگانی و نیروهای مسلح به منظور تعیین تکلیف واگذاری نمایشگاه بینالمللی تشکیل شود.
در این شرایط به نظر میرسد قبل از برگزاری این جلسه وزارت بازرگانی خودش تصمیمات جدیدی در این مورد اتخاذ کرده است و به گفته معاون شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی صبح دیروز پس از بستن درهای این نمایشگاه، نیروهای این وزارتخانه، «مدیرعامل انتصابی» خود را در این نمایشگاه مستقر کردهاند.
امیر صنعتی ـ معاون اداری و مالی نمایشگاه بینالمللی تهران ـ درباره این حوادث به ایسنا میگوید: وزارت بازرگانی صبح روز یکشنبه ۱۰۰ نیروی خود را به نمایشگاه آورده بود و معاون اداری و مالی و پارلمانی این وزارتخانه نیز به همراه حراست وزارت بازرگانی ساعت هفت به نمایشگاه آمده بودند.
وی در مورد برخورد این افراد با مدیرعامل انتصابی ساتا بیان میکند: این نیروها که قبل از ورود کارمندان به نمایشگاه رسیده بودند، حتی اجازه ندادند قلیزاده (مدیرعامل انتصابی ساتا) حرف خود را بزند.
صنعتی ادامه میدهد: این افراد بعد از بیرون بردن قلیزاده گفتند اکبرپور(مدیر انتصابی وزارت بازرگانی برای نمایشگاه) داخل برود و ما هم گفتیم مگر صحبت نکردیم و مگر امروز (روز یکشنبه) در ریاست جمهوری جلسهای نیست. حتی من به آنها گفتم اگر قرار باشد اتفاقی هم بیفتد من از طرف کارمندان به شما قول میدهم این مجموعه را دست هر کسی که دولت بگوید میدهیم که آنها گفتند این صحبتها را نکنید. وی با اشاره به درگیریهایی که بعد از این ماجرا رخ داد، یادآور میشود: در مقابل این ۱۰۰ نیروی وزارت بازرگانی، قرار بود ساتا هم نیرو بیاورد که دستور دادند چنین کاری را نکنند و منتظر جلسه بعدازظهر بمانند.
صنعتی با تصریح اینکه اکنون مدیرعامل انتصابی وزارت بازرگانی در این نمایشگاه مستقر شده است، عنوان میکند: اکبرپور را آوردند و بعد قفلهای در را شکستند و داخل رفتند و اکبرپور را مستقر کردند. حتی به بسیج وزارت بازرگانی نیز زنگ زدند. ما نیز دیدیم که ممکن است درگیری و توهین شود، گفتیم که فعلا بچهها صبر کنند.
وی با اشاره به تماسی که با دفتر رییسجمهور در این مورد گرفته شد، میگوید: با دفتر ریاست جمهوری هماهنگی کردند که گفتند اجازه بدهید و کاری نداشته باشید و آن جا را خالی کنید که تعداد افراد ساتا ۲۰ نفر هم نبود. معاون شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی با بیان اینکه فعلا نمایشگاه در دست وزارت بازرگانی است، بیان میکند: اکنون درهای نمایشگاه باز است.
وی در پایان با اظهار تاسف از این اتفاقات یادآور میشود: فکر کنم یکی دو نفر هم زخمی شدند. البته من ندیدم، ولی فکر میکنم یکی دو نفر جلو در زخمی شدند که از این طرف دستور دادند که بچههای ساتا مقاومت نکنند.
به جز این مقام رسمی نمایشگاه گفته می شود که هیچکدام از مسوولان دولتی و مسوولان ساتا فعلا در این باره موضعگیری نکرده اند.
دو مدعی در یک اقلیم
داشتن دو مدعی برای یک پست داستان تازهای نیست. درگیری میان مسوولان فعلی شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی با وزارت بازرگانی به ۱۵ اسفند سال ۸۶ برمیگردد زمانی که دولت در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، وزارت بازرگانی را ملزم کرد که بخشی از سهام این نمایشگاه بینالمللی را به بخش خصوصی واگذار کند. در ادامه این دستور وزارت بازرگانی تصمیم به واگذاری بخشی از سهام این نمایشگاه کرد، واگذاری که به دلیل عمل نکردن به تعهدات با شکایت و نارضایتی فراوانی همراه بود. آنطور که مسوولان وزارت بازرگانی روایت میکنند، نحوه واگذاری و نوع قرارداد این نمایشگاه مغایر با توافقات اولیه بوده؛ چرا که بهرغم توافقات قبلی وزارت بازرگانی با سازمان خصوصیسازی، سهام این شرکت باید از طریق مزایده واگذار میشد که این چنین نشده است و سازمان خصوصیسازی بدون برگزاری این مزایده و بدون اطلاع وزارت بازرگانی به عنوان مالک، خود را رسما خریدار جدید و صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح موسوم به ساتا را برنده خرید این سهام معرفی کرده است.
از سوی دیگر، اتاق ایران و اتاق تعاون نیز به عنوان مدعیان خرید مجموعه نمایشگاهها معتقدند واگذاری شرکت یاد شده به ساتا برخلاف فرآیند توصیف شده در قالب مصوبات هیات عالی واگذاری انجام شد و باید لغو شود. در همین زمینه حسین رحمانینیا، دبیرکل اتاق تعاون ایران و عضو شورای عالی اصل ۴۴ قانون اساسی، واگذاری نمایشگاه بینالمللی از سوی دولت به عنوان رد دیون را فقط توجیه قانونی و غیر قابل قبول دانسته بود.
در ادامه نیز اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران خواستار ابطال واگذاری نمایشگاه بینالمللی تهران به سازمان بازنشستگی نیروهای مسلح به دلیل تعارض با اصل ۴۴ قانون اساسی شده بود.
این پایان ماجرا نیست؛ چرا که در حالی که هنوز اعتراضهای وزارت بازرگانی، اتاقهای بازرگانی و تعاون ایران درباره واگذاری شرکت سهامی نمایشگاه بینالمللی جمهوری اسلامی ایران به سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) بابت رد دیون دولت ادامه داشت، در اقدامی عجیب، وزارت بازرگانی و ساتا در احکام جداگانهای دو رییس برای این نمایشگاه تعیین کردند، انتخابی که باز خاکستر اختلاف میان این دو نهاد را شعلهور کرد.
براساس گزارشها ساتا در حکمی عباس قلیزاده (رییس کنونی شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی) را از دوم آبان ماه سال ۸۸ به مدت ۳سال به عنوان عضو اصلی هیاتمدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
اما وزارت بازرگانی در اطلاعیه ای اقدام ساتا در انتصاب عباس قلی زاده به عنوان مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران را فاقد وجاهت قانونی اعلام کرد و همزمان در حکمی کاظم اکبرپور را به عنوان عضو هیاتمدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
اطلاعیه وزارت بازرگانی تاکید دارد که این حکم وجاهت قانونی ندارد، زیرا قلیزاده از پرسنل وزارت بازرگانی است و صدور هرگونه حکمی بدون هماهنگی معاونت اداری و مالی وزارت بازرگانی وجاهت قانونی ندارد. این در حالی است که معاونت اداری و مالی وزارت بازرگانی نیز پایان ماموریت عباس قلیزاده در شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی را اعلام کرده است که براین اساس، وی باید خود را برای ادامه خدمت در مجموعه وزارت بازرگانی به معاونت مربوطه معرفی کند. همچنین وزارت بازرگانی تصریح کرده از مجموعه ساتا و نیروهای مسلح انتظار میرود قانون را مبنای فعالیتهای خود قرار داده و از فعالیتهایی که مبنای قانونی ندارد، پرهیز کند. در ادامه سخنگوی وزارت بازرگانی نیز اعلام کرد که واگذاری نمایشگاه بینالمللی هنوز قطعی نشده است.
با بالا گرفتن اختلاف میان وزارت بازرگانی و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح، رییسجمهوری در ۲۵ آبان ماه سال جاری دستور ابطال معامله واگذاری نمایشگاه بینالمللی به ساتا را به وزیر امور اقتصادی و دارایی ابلاغ کرد. گفته میشود با اجرایی شدن این دستور تا اطلاع ثانوی و دستورات جدید در این زمینه، نمایشگاه بینالمللی در اختیار وزارت بازرگانی باقی خواهد ماند. گمان میرفت با این دستور تاحدودی اختلاف میان این دو نهاد فروکش کند، اما روز گذشته با بستن در دهمین دور از نمایشگاه بینالمللی تله کام معلوم شد این اختلافها هنوز به پایان خود نرسیده است.
ارسال نظر