اختلاف قیمت تلویزیونهای LCD در بازارهای داخل و خارج
تفاوت از زمین تا آسمان
واردات کالاهای مختلف به ویژه تلویزیونهای LCD از مبادی غیررسمیمعضلی کهنه و قدیمیاست که تولیدکنندگان و واردکنندگان این کالا را سالهاست با خود درگیر کرده است و باعث اعتراض آنها شده است. به گفته فعالان این صنف مهمترین دلیل قاچاق کالاها عدم کنترل و نظارت بر مرزهای کشور و همچنین عدم نظارت بر مراکز خرید و فروش این کالاهاست.
واردات کالاهای مختلف به ویژه تلویزیونهای LCD از مبادی غیررسمیمعضلی کهنه و قدیمیاست که تولیدکنندگان و واردکنندگان این کالا را سالهاست با خود درگیر کرده است و باعث اعتراض آنها شده است. به گفته فعالان این صنف مهمترین دلیل قاچاق کالاها عدم کنترل و نظارت بر مرزهای کشور و همچنین عدم نظارت بر مراکز خرید و فروش این کالاهاست.
برخی از واردکنندگان نیز تعرفههای بالای گمرکی برای واردات تلویزیون را دلیل اصلی افزایش پدیده قاچاق این کالا میدانند و میگویند، اگر تعرفهها کاهش یابد و کالا با قیمت پایینتر از آنچه که هست وارد کشور شود شاهد خواهیم بود که برای قاچاقچی واردات کالا سود نمیکند و واردات کالای قاچاق محدود میشود.
جالب اینجاست که این افراد که از تعرفههای بالا و عدم نظارت دولت بر مرزهای کشور و بازار گلهمندند، به شدت با اختلاف قیمت این کالاها در بازار داخلی و بازارهای جهانی مخالفت کرده و میگویند اختلاف چندانی بین قیمت این کالا در بازار جهانی و بازار داخلی وجود ندارد.
این درحالی است که اگر نگاهی به سایتهای شرکتهای تولیدکننده بیندازید و قیمتها را با قیمتهای داخلی مقایسه کنید متوجه میشوید که قیمتها باید بسیار پایین تر از آن باشد که به مصرفکنندگان داخلی عرضه میشود.
شاید به همین دلیل باشد که مصرفکنندگان حاضر میشوند کالای بدون گارانتی را با قیمت پایین بخرند ولی مبلغی بیش از آنچه باید نپردازند.
اختلاف قیمت از زمین تا آسمان
در این که میان قیمت تلویزیونهای LCD در بازارهای جهانی و بازار داخلی اختلاف زیادی وجود دارد شکی نیست و این واضح است که واردکنندگان این کالا به دلیل منافع خود هرگز حاضر به اعتراف این موضوع نیستند. چرا که در این صورت میزان تقاضا برای کالاهای آنها کاهش یافته و در مقابل مصرفکنندگان به سوی کالاهای قاچاق میروند.
واردکنندگان با تاکید روی این موضوع که کالاهایی که از مبادی غیررسمی وارد کشور میشوند به دلیل حمل این کالاها توسط هر چیزی حتی موتورسیکلت، دچار ایراد فنی میشوند میگویند، کالاهایی که از شهرهای مرزی خریداری میشوند یا بدون گارانتی در بازار داخلی به فروش میرسند چندان از لحاظ سلامت و کیفیت مطمئن نیستند و از آنجا که این کالاها فاقد گارانتی هستند در صورت بروز اشکال در تلویزیون دست مصرفکننده به جایی نمیرسد. همچنین برخی از واردکنندگان معتقدند تلویزیونهایی که برای ایران تولید میشوند بر اساس موقعیت جوی و ولتاژ برق ایران تولید میشوند و ممکن است تلویزیونی که به طور قاچاق وارد کشور میشود و برای کشور دیگری مناسب باشد، برای کاربر ایرانی مناسب نباشد.
بر اساس اعلام مادیران یکی از واردکنندگان و همچنین تولیدکنندگان انواع تلویزیون در بازار داخلی، هزینه حملونقل کالا برای واردکنندگان ایرانی بنا به دلایلی بیشتر از سایر کشورهاست و کشتیهای حمل بار به راحتی زیر بار حمل کالاها به ایران نمیروند و در صورت پذیرش وظیفه حمل بار نیز مبالغ هنگفتی از واردکنندگان مطالبه میکنند. البته به این موضوع باید هزینه انبار، هزینههای استاندارد سازی کالا و حقوق گمرکی را نیز اضافه کرد. عزیزی معاون مدیر فروش شرکت حافظ پخش، عرضهکننده لوازم صوتی و تصویری سامسونگ نیز در این باره میگوید، علاوه بر هزینههای واردات ، مبلغی نیز برای گارانتی کردن کالا روی کالا کشیده میشود که باعث اختلاف قیمت این کالاها با سایر کشورها میشود. در حال حاضر تعرفه واردات تلویزیون LCD به ازای هر اینچ 5هزار تومان است. به عبارتی تعرفه واردات سایزهای 14 تا 30اینچ تلویزیون 40درصد و تعرفه واردات سایزهای
۳۰ اینچ به بالا ۵۰درصد است.
نادمی، مدیر فروش شرکت مهوارالکتریک، عرضهکننده تلویزیونهای JVC در بازار داخلی نیز با تاکید بر این نکته که تلویزیونهای این برند از لحاظ قیمت اختلاف چندانی با سایر کشورها ندارد میگوید، از آنجا که سیاستهای گمرکی و نظام تعرفه ای در هر کشوری با کشور دیگر متفاوت است، قیمتها نیز متفاوت خواهد بود. وی با اشاره به تعرفه 50درصدی واردات تلویزیون میگوید، تعرفه واردات این کالا در کشور ما بالاست و این موضوع در کنار هزینههای جانبی باعث اختلاف قیمت کالا بین ایران و سایر کشورها میشود.
به گفته وی، در شرایط فعلی برای قاچاقچیان واردات برخی از کالاها که در بازار مورد استقبال عموم قرار میگیرند صرف دارد.
وی همچنین با اشاره به این موضوع که قاچاقچیان برخی از مدل هایی را که بسیار قدیمی هستند با قیمت پایین میخرند و بدون پرداخت هیچ عوارضی وارد بازار میکنند گفت، به طور کلی اختلاف بین قیمت جهانی و داخلی در هر برند به چند مدل خلاصه میشود و این طور نیست که تمام مدلها با چنین اختلاف زیادی به فروش برسند.
این درحالی است که در بررسیهای انجام شده توسط دنیایاقتصاد در مورد قیمت مدلهای جدید هم شاهد اختلاف زیادی بین قیمت جهانی و آنچه در بازار داخلی به مصرفکننده اعلام میشود، بودیم.
ابراهیم درستی، رییس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تصویری و لوازم یدکی استان تهران نیز معتقد است کاهش تعرفهها و در نظر گرفتن تعرفههای منطقی اقدام موثری است که در کنار نظارت بیشتر بر بازار و همچنین مرزها به کاهش پدیده قاچاق کمک میکند.
به هر حال به هر دلیل که باشد، چه به دلیل تعرفه بالای گمرکی، چه به دلیل هزینه حمل و نقل یا هزینههای بالای نگهداری کالا در انبار و .... دودچنین اختلاف قیمتی تنها به چشم مصرفکننده میرود، زیرا واردکنندهها هزینههای خود را از طریق افزایش قیمتها جبران میکند.
فریب تلویزیونهای ارزان قیمت را نخوریم
محمدرضا شهیدی، دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری نیز با اشاره به اینکه بحران مالی جهانی و کاهش تقاضا در بازار کشورهای مختلف باعث شده تا روند قاچاق تلویزیونهای با پنلهای درجه ۲ و ۳ به کشورمان شدت گیرد، گفت: تلویزیونهای قاچاق هیچگونه کارت خدمات پس از فروش نداشته و احتمال خرابی آنها نیز بعد از مدت کوتاهی زیاد است که در این بین مصرفکننده متحمل خسارت میشود. وی در واکنش به این اظهارنظر که به نظر میرسد تشدید قاچاق تلویزیون به کشور و استقبال مصرفکنندگان داخلی از این نوع تلویزیونها به دلیل بالا بودن قیمت تولیدات داخل است، گفت: بالا بودن قیمت تولیدات داخل را قبول ندارم. حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد قیمت یک ال.سی.دی را پنل آن تشکیل میدهد که اگر در تولید ال.سی.دی از پنل درجه ۲ و ۳ استفاده شود، قطعا قیمت
ال.سی.دی نیز به طور قابل ملاحظهای کاهش مییابد. به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری، برخی از تلویزیونهای قاچاق فقط آرم ساخت کشور کره یا ژاپن را داشته، در حالی که عملا در چین تولید شدهاند و قاچاقچیان این آرم را قبل از ورود به ایران روی آن چسباندهاند.
این سونی گران قیمت
از آنجا که سونی یکی از برندهای گران قیمت حتی در سطح جهانی است اختلاف شدید قیمتها بین قیمت جهانی و بازار داخلی تنها موجب کوچ مصرفکنندگان این برند به سمت برندهای دیگر یا حتی کالاهای قاچاق میشود و این اتفاق میتواند منجر به کاهش حجم عرضه تلویزیونهای این برند در بازار داخلی شود.
درست مانند اتفاقی که برای مانیتورهای این برند در بازار ایران افتاد. به هر حال اختلاف بین قیمت جهانی و بازار داخلی در برند سونی کمتر از سایر برندها است.
به عنوان مثال مدل W5500 از تلویزیونهای 46 این برند که در بازار داخلی با قیمت دومیلیون و 750هزار تومان به فروش میرسد در بازارهای جهانی با قیمت دوهزار و 86 دلار معادل دومیلیون و 70هزار تومان به فروش میرسد. همچنین نمونه 40 اینچ این کالا که در بازار داخلی با قیمت دومیلیون و 100هزار تومان به فروش میرسد در بازارهای جهانی قیمتی حدود یکهزار و 649دلار، معادل یکمیلیون و 639هزار تومان دارد.
مدل V۵۵۰۰ نیز از تلویزیونهای ۴۰ اینچ پرفروش این برند در بازار داخلی است که در بازار داخلی با قیمت یکمیلیون و ۷۳۰هزار تومان به فروش میرسد، ولی قیمت جهانی آن یکهزار و ۳۰۰ دلار معادل یکمیلیون و ۲۹۰هزار تومان است.
سامسونگ قربانی قاچاق
مدلهای ۳۲A۶۵۰ ، ۴۶A۸۵۰ و ۵۲A۸۵۰ از تلویزیونهای LCD سامسونگ هستند که در بازار داخلی به ترتیب با قیمت دومیلیون و ۵۹۰هزار تومان، ۹۴۹ هزار تومان و سهمیلیون و ۸۷۰هزار تومان به فروش میرسند. این در حالی است که قیمت جهانی این مدلها در بازار سایر کشورها حدود ۳۰ تا ۵۰درصد کمتر است.
به عنوان مثال قیمت جهانی مدل 46A850 که از تلویزیونهای 46 اینچ این برند است در بازار جهانی یکهزار و 359دلار معادل یکمیلیون و 350هزار تومان است.
البته این نکته را در نظر داشته باشید که تلویزیونهایی که در بازار داخلی عرضه میشوند اغلب فروش آنها با هدایایی مانند سینمای خانگی و میز تلویزیون و ... توام است. ولی اگر یک سینمای خانگی قیمتی حدود ۴۰۰هزار تومان داشته باشد باز هم با یک اختلاف ۴۰ تا ۵۰درصدی قیمت مواجه هستیم.
همچنین قیمت مدل 52A850 نیز که از تلویزیونهای 52 اینچ این برند است و در بازار داخلی با قیمت سهمیلیون و 870هزار تومان به فروش میرسد، در بازار جهانی حدود دوهزار و 500 دلار و معادل دومیلیون و 480هزار تومان است. مدل 40B6000 نیز از تلویزیونهای LED این برند است که قیمت جهانی آن یکهزار و 400 دلار و معادل یکمیلیون و 390هزار تومان است، ولی در بازار داخلی با قیمت دومیلیون و 440هزار تومان به فروش میرسد. البته همراه این تلویزیون هدایایی نیز به خریدار اهدا میشود.
بانی سوپر اسلیم
جیویسی را با آن LCDهای فوق باریک ( SUPER SLIM) میشناسیم. نادمی، مدیر فروش شرکت مهوارالکتریک، عرضهکننده تلویزیونهای این برند در بازار داخلی میگوید، به دلیل اینکه مشتریان ما خاص هستند شاهد کمترین میزان قاچاق در زمینه تلویزیونهای این برند هستیم.
وی همچنین معتقد است اختلاف بین قیمت جهانی تلویزیونهای این برند و قیمت بازار داخلی چندان زیاد نیست و در حد اندکی است. این در حالی است که قیمت مدل LT۴۲DV۱ که از تلویزیونهای فوق باریک این برند است در بازار جهانی یکهزار و ۴۳۰دلار و معادل یکمیلیون و ۴۲۳هزار تومان است، ولی همین تلویزیون در بازار داخلی با قیمت دومیلیون و ۹۰۰هزار تومان به فروش میرسد.
الجی
از بین مدلهای مختلف تلویزیونهای الجی هم مدل ۴۲LH ۷۰۰ ,۴۲LH۵۰۰ از پرفروشها هستند که به ترتیب در بازار داخلی با قیمت یکمیلیون و ۹۴۰هزار تومان و دومیلیون و ۵۰هزار تومان به فروش میرسند. این در حالی است که مدل LH۵۰۰ا۴۲ در بازار جهانی ۶۸۰ یورو، معادل یکمیلیون تومان قیمت دارد.
مدل LH700ا42 نیز در بازار جهانی با قیمت 738 یورو معادل یکمیلیون و 100هزار تومان به فروش میرسند.
ارسال نظر