موبایل ایرانی
اپراتور سوم بدون سرمایهگذار خارجی مفهومی ندارد
رییس سابق هیاتمدیره شرکت مخابرات ایران گفت: برای آنکه پروژه اپراتور سوم تلفن همراه معنای واقعی جذب سرمایهگذاری خارجی و انتقال دانش فنی را داشته باشد باید یک اپراتور خارجی به این پروژه ورود کند.
مسعود مقدس در گفتوگو با موبنا با تاکید بر اینکه پروژه اپراتور سوم بدون در نظر گرفتن شریک خارجی مفهوم ندارد، اظهار داشت: طبق شرایط پروانه، سرمایهگذاری خارجی برای این پروژه متصور شده است که در صورت نبود شریک خارجی، ایجاد شبکه با سرمایهگذاری داخلی غیرممکن به نظر میرسد.
وی با بیان اینکه بحث سرمایهگذاری خارجی مساله مهمی در پروژه اپراتور سوم تلفن همراه است، ادامه داد: ایجاد شبکه، حداقل یک میلیارد ریال هزینه در بردارد که استفاده از منابع داخلی برای طرف ایرانی آسان نخواهد بود.
مقدس با تاکید بر اینکه استفاده از توان مالی و فنی شریک خارجی در پروژه اپراتور سوم از الزامات است، یادآور شد : نباید در پروژههای عظیمی چون اپراتور سوم سازمانی که منابعش به دولت متصل است از منابع خود هزینه این پروژه را پرداخت کند که این با تعریف و اصل پروژه منافات دارد.
عدم تحقق درآمد ۶/۱میلیارد دلاری دولت از اپراتورهای جدید
دولت در لایحه بودجه سال ۸۸ کل کشور، مبلغ یک هزار و ۲۶۰میلیارد ریال معادل ۶/۱میلیارد دلار درآمد را از محل ارائه مجوز فعالیت به اپراتورهای جدید مخابراتی پیشبینی کرده بود که این امر هنوز محقق نشده است.
به گزارش موبنا، پیشبینی این مبلغ در لایحه بودجه سال جاری کل کشور که تنها بخشی از درآمدهای چندین میلیارد دلاری دولت از محل فعالیتهای مخابراتی و ارتباطی محسوب میشود، در حالی در نظر گرفته شده که قرار بود برنده اپراتور سوم تلفن همراه تابستان امسال سیمکارتهای خود را وارد بازار کند.
وزارت ارتباطات در ۲۳ دیماه سال گذشته کنسرسیوم مشترک ایرانی خارجی «تامین اتصالات» را در مزایدهای که تنها سه شرکت خارجی و پنج شرکت ایرانی اوراق آن را خریداری کرده بودند به عنوان برنده اپراتور سوم تلفن همراه ایران برگزید، اما در اردیبهشت ماه سال جاری به دلیل عدم انجام تعهدات طرف خارجی این کنسرسیوم را از این پروژه کنار گذاشت.
تاکنون نیز تکلیف پروژه اپراتور سوم مشخص نشده است، اما پیگیریهای به عمل آمده از مقامهای آگاه حاکی از آن است که شرکت تامین تله کام وابسته به شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی هماکنون با همان پیشنهاد مبلغ اولیه (۴/۵میلیارد دلار)، شرایط حضور در این پروژه را بدون شریک خارجی پذیرفته و با واریز حق پروانه، ضمانتنامه اجرایی آن را دریافت کرده است.
گفته میشود چنانچه این مبلغ از سوی تامین تلهکام واریز نمیشد به دلیل اتمام مهلت قانونی، کل مزایده اپراتور سوم ابطال شده و وزارت ارتباطات مجبور بود مجددا این مزایده را برگزار کند.
هماکنون پنج اپراتور ملی و استانی تلفن همراه شامل همراه اول، تالیا، امتیان ایرانسل، کیش و اسپادان به عنوان اپراتورهای تلفن همراه در کشور فعال هستند و ۳۰ اپراتور دولتی و شش اپراتور خصوصی ارائه خدمات تلفن ثابت را در اختیار دارند.
تاکنون بالغ بر ۴۶میلیون سیمکارت توسط اپراتورهای فعال تلفن همراه در کشور واگذار شده و ضریب نفوذ تلفن همراه بیش از ۶۰درصد است.
در بخش تلفن ثابت نیز حدود ۲۵میلیون خط واگذار شده و ضریب نفوذ تلفن ثابت بیش از ۳۳درصد است.
ارسال نظر