حضور شرکت تامین تله‌کام وابسته به شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی و سازمان صدا و سیما به عنوان دو رکن از سه رکن اپراتور سوم تلفن همراه کشور، در این پروژه قطعی به نظر می‌رسد.

به گزارش موبنا مقام‌های آگاه از نهایی شدن طرف‌های ایرانی پروژه اپراتور سوم تلفن همراه کشور خبر می‌دهند و گفته می‌شود به محض نهایی شدن طرف خارجی این پروژه، برنده شدن شرکت تامین تله‌کام رسما اعلام خواهد شد.

پیگیری‌های به عمل آمده حاکی از آن است که شرکت تامین تله‌کام که پیش از این همراه با شریک خارجی خود - اپراتور اتصالات امارات - به عنوان برنده مزایده اپراتور سوم برگزیده و به دلیل عدم انجام تعهدات شریک خارجی از این مزایده کنار گذاشته شد، هم‌اکنون با همان پیشنهاد مبلغ اولیه (۴/۵‌میلیارد دلار)، شرایط حضور در این پروژه را بدون شریک خارجی پذیرفته و با واریز حق پروانه، ضمانت‌نامه اجرایی آن را دریافت کرده است.

گفته می‌شود چنانچه این مبلغ از سوی تامین تله‌کام واریز نمی‌شد به دلیل اتمام مهلت قانونی، کل مزایده اپراتور سوم ابطال شده و وزارت ارتباطات مجبور بود مجددا این مزایده را برگزار کند.طبق آخرین به روز رسانی سایت رسمی شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) هم‌اکنون ذبیح‌ا... فیض‌آبادی ثانی که پیش از این قائم‌مقام وزیر آموزش‌وپرورش در امور فناوری اطلاعات بوده به سمت رییس هیات‌مدیره شستا و مدیرعامل تامین تله‌کام منصوب شده است.

همچنین فرهاد زرگری به سمت مدیرعاملی شستا و مهدی افراسیابی که پیش از این معاون فناوری اطلاعات سازمان صدا و سیما بوده و اکنون نیز رییس هیات‌مدیره سروش رسانه (وابسته به صدا و سیما) است به عنوان عضو هیات‌مدیره شستا منصوب شده‌اند.در همین حال علی اصغر رشیدی و مظفر پوررنجبر، عضو هیات‌مدیره کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین که به تازگی موفق به خرید سهام مخابرات ایران شده است نیز از دیگر اعضای تامین تله‌کام هستند.

مهدی افراسیابی، عضو هیات‌مدیره شستا از انجام مذاکرات صدا و سیما با تامین تله‌کام برای اجرای پروژه اپراتور سوم خبر داد و به خبرنگار موبنا گفت: از آنجایی که اپراتور سوم باید سیم‌کارت‌های نسل سوم (۳ G) را در کشور ارائه کند، پیشنهادهایی از سوی صدا و سیما به این شرکت داده شده که هنوز نهایی نشده است.

این درحالی است که سازمان تنظیم مقررات حاضر به تایید یا تکذیب خبر هفته گذشته موبنا مبنی بر برنده شدن تامین تله‌کام در مزایده اپراتور سوم نیست.

در هر حال نقش تامین اجتماعی و صدا و سیما و حتی سهامداران جدید شرکت مخابرات ایران در پروژه اپراتور سوم پررنگ به نظر می‌رسد.

وزیر ارتباطات نیز چندی پیش در جمع خبرنگاران از اجرایی شدن این پروژه قبل از پایان امسال خبر داد و گفت که سیم کارت‌های اپراتور سوم اوایل سال ۸۹ وارد بازار می‌شود.

اپراتور سوم باید ظرف مدت ۱۵ سال ۱۷‌میلیون سیم‌کارت تلفن همراه به بازار عرضه کند که با اجرایی شدن این پروژه پیش‌بینی می‌شود رقابت برای ارائه سرویس‌های متنوع و با کیفیت میان سه اپراتور اول، دوم و سوم شکل گیرد.

مزایده اپراتور سوم باید دوباره برگزار شود

عضو سندیکای صنعت مخابرات کشور گفت: با توجه به تغییر شرایط مزایده و حذف الزام حضور شریک خارجی در پروژه اپراتور سوم تلفن همراه، این مزایده باید دوباره برگزار شود.کامران مجد منش در گفت‌وگو با ایرنا، با اشاره به شایع شدن اخباری در مورد واگذاری پروانه اپراتور سوم به شرکت تامین تله‌کام، افزود: کنسرسیوم تامین -اتصالات، با امتیاز مشارکت با شریک خارجی توانسته بود در سال گذشته برنده مزایده اپراتور سوم شود.وی اظهار داشت: تامین تله‌کام بدون مشارکت با اتصالات برای برنده شدن در مزایده اپراتور سوم امتیاز نمی‌آورد، تمام امتیاز این کنسرسیوم، به‌دلیل حضور شریک خارجی (شرکت اتصالات امارات) بود.

مجدمنش گفت: رقم ۵/۳‌میلیارد دلاری که کنسرسیوم تامین - اتصالات برای مزایده داده بود و با این رقم نیز برنده شد، رقم بالایی است و با این رقم به‌طور حتم ضرر خواهد کرد. وی افزود: شرکت اتصالات این عدد بالا را آگاهانه داد و هدفش کسب پروانه اپراتور سوم تلفن همراه ایران و بالا بردن ارزش سهام خود در بازارهای جهانی بود و می‌خواست زیان این معامله را از طریق افزایش قیمت سهام خود جبران کند، در حالی که تامین تله‌کام چنین ابزاری برای جبران زیان ندارد.

عضو سندیکای صنعت مخابرات کشور گفت: اپراتور سوم تلفن همراه، فرصتی برای جان دادن به صنعت راکد مخابرات کشور و استفاده از توان ۵۰شرکت داخلی بود که با واگذاری آن به یک شرکت داخلی (تامین تله‌کام) این فرصت را باید از دست‌رفته دانست.مجدمنش افزود: سندیکای صنعت مخابرات از همان ابتدای مطرح شدن مزایده اپراتور سوم با تشکیل کنسرسیومی متشکل از ۵۲ شرکت داخلی راه‌اندازی اپراتور سوم تلفن همراه را خواستار شد، اما به‌دلیل الزام داشتن شریک خارجی و البته نداشتن شرایط مالی، کنار گذاشته شد.وی افزود: اکنون شرط داشتن شریک خارجی برای حضور در مزایده حذف شده، ولی شرکت‌های داخلی همچنان توان مالی لازم برای در اختیار گرفتن پروژه‌های بزرگ را ندارند.مجدمنش تصریح کرد: شبکه بانکی کشور از صنعت حمایت نمی‌کند، بانک‌ها ‌ترجیح می‌دهند که تسهیلات را در اختیار بخش‌های غیرتولیدی مانند خرید مسکن قرار دهند.

قطعی تلفن‌های ثابت و همراه در منطقه رودهن و بومهن

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت ارتباطات سیار ایران از قطعی تلفن‌های ثابت و همراه در منطقه رودهن و بومهن به دلیل قطع فیبر نوری طی چند روز گذشته خبر داد. عباسعلی ابوالفضلی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از ساعت ۵ بعد از ظهر روز سه‌شنبه (۲۱مهرماه) چهار آنتن BTS منطقه پردیس قطع شده که همه این آنتن‌های BTS از لینک‌های استان تهران استفاده می‌کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در این منطقه ۲۰ آنتن BTS وجود دارد، گفت: علت این موضوع قطعی فیبر نوری منطقه است و منطقه تحت پوشش این قطعی از کمرد تا رودهن است. ابوالفضلی، دلیل قطع فیبر نوری را جاده‌سازی عنوان کرد و ادامه داد: این موضوع موجب قطعی تعداد زیادی از تلفن‌های ثابت بومهن و رودهن شده که کارهای لازم برای برطرف کردن آن مشکل در حال انجام است، ولی نمی‌توان زمان خاصی برای‌ ترمیم نهایی آن اعلام کرد.