پژوهشگران آمریکایی با هدف ارائه یک روش مطمئن برای تشخیص داروهای واقعی از داروهای تقلبی یک کد الکترونیکی را ارائه کردند که اعتبار دارو را از طریق تلفن همراه تائید می‌کند. محققان دانشگاه نیویورک بر پایه کدهای «کیو. آر» (کدهای پاسخ سریع) سیستمی‌به نام Epothecary را ارائه کردند.

این پروژه به خصوص برای بیماران کشورهای در حال توسعه که به شدت در معرض خطر مصرف داروهای تقلبی قرار دارند، مفید است.

در برخی از کشورهای درحال توسعه بیش از ۸۰ داروهای موجود تقلبی هستند و سالانه سبب مرگ تعداد نگران کننده‌ای از بیماران می‌شوند. «کدهای کیو. آر»، بارکدهایی هستند که در داخل یک قابی که شبیه به تصویر سیاه و سفید دیده می‌شود قرار دارند. این بارکدها با دوربین یک تلفن همراه مجهز به یک نرم‌افزار بارکدخوان خوانده می‌شوند.‌این نرم‌افزار به راحتی و به طور رایگان از شبکه قابل بارگذاری است. این کدهای «کیو. آر» می‌توانند اطلاعات مربوط به تاریخ تولید، تاریخ انقضا، مواد به کار رفته در دارو، عوارض جانبی و .... را ارائه کند.

براساس گزارش تکنولوژی ریویو،‌این نرم‌افزار بارکدخوان تلفن همراه می‌تواند ‌این تصاویر را شناسایی و پیغام داخل آنها را رمزگشایی کرده و سپس از راه «اس. ام. اس» ‌این اطلاعات را به یک سرور مرکزی ارسال کند. ‌این سرور صحت اطلاعات مندرج در کد «کیو. آر» را تائید کرده و پاسخ را به تلفن همراه می‌فرستد. فناوری «کدهای پاسخ سریع» را نخستین بار بخش «دنسو تکنولوژی» گروه تویوتا در دهه ۹۰ توسعه داد.‌این کدها نسبت به کدهای شناسایی رادیویی بسیار مطمئن‌تر هستند.