موبایل ایرانی
تولید مشترک گوشی با برندهای خارجی منتفی شد
مدیرکل دفتر صنایع صنایع برق، الکترونیک و فناوری وزارت صنایع و معادن از متوقف شدن مذاکره با برندهای معتبر خارجی برای تولید مشترک گوشی تلفن همراه خبر داد. محمود لیائی در گفتوگو با «موبنا» اظهار داشت: هماکنون مذاکره با برندهای معتبر خارجی برای تولید مشترک گوشی تلفن همراه نتایج مشخصی نداشته است و هم اکنون نیز این پروژه متوقف شده است. وی افزود: با توجه به شرایط فعلی که بازار تلفن همراه کشور در تسلط قاچاقچیان قرار دارد، تولیدکنندگان با حداقل فعالیت به تولید میپردازند.وی افزود: افزایش بی رویه گوشیهای قاچاق در بازار تلفن همراه باعث شده تا گوشیهای داخلی چندان مورد تقاضای مشتریان قرار نگیرد. مدیرکل دفتر صنایع صنایع برق، الکترونیک و فناوری وزارت صنایع و معادن ادامه داد: برای ادامه روند تولید گوشی در داخل کشور تسهیلات اعتباری برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است.این اظهارات در حالی بیان میشود که تولیدکنندگان گوشی تلفن همراه چندی پیش گفته بودند که تولیدکنندگان برای همکاری با برندهای خارجی تنها به تولید مشترک خواهند پرداخت و انجمن تولیدکنندگان گوشی تلفنهمراه نیز طی سه سال گذشته در حال مذاکره با پنج برند مطرح دنیا بوده که هیچ نتیجهای هم به دنبال نداشته و تنها ادعای واهی تولید باعث شده تا طی سه سال گذشته افزایش تعرفه واردات بازار این کالا را به دست قاچاقچیان بسپارد.
بیشتر گوشیهای غیر قانونی از عراق وارد کشور میشوند
مدیرعامل شرکت نامداران ارتباطات همراه معتقد است با افزایش بی رویه واردات غیرقانونی گوشی تلفن همراه از مبادی مرزی جایی برای فعالیت نمایندگان قانونی این کالای ارتباطی باقی نمیماند.پدرام الیکایی در این باره میگوید: در حال حاضر اکثر گوشیها عرضه شده در بازار تلفنهمراه کشور از کشورهای همسایه عراق و دبی توسط فعالان غیرقانونی وارد بازار میشود. وی افزود: عرضه بی رویه گوشیهای قاچاق باعث شده است تا بیشتر شرکتهای قانونی با حداقل فعالیت به کار خود ادامه دهند.وی با اشاره به سهم ۹۵درصدی قاچاقچیان از بازار تلفن همراه گفت: با استمرار این روند تمامی شرکتهای قانونی دچار ضرر و زیانهای هنگفتی خواهند شد.الیکایی تعرفه بالا واردات گوشی تلفنهمراه را از دلایل اصلی قاچاق گوشی عنوان کرد و افزود: تعرفه ۲۵درصدی همراه اول به همراه ۳درصد مالیات بر ارزش افزوده، دلیل اصلی قاچاق و حضور کمرنگ شرکتهای واردکننده این کالای ارتباطی شده است.
مبارزه جدی مسوولان با قاچاق برای ساماندهی بازار
مدیرفروش شرکت سیتادل تلکام معتقد است برای ساماندهی بازار تلفن همراه و جلوگیری از واردات بیرویه گوشیهای قاچاق، مسوولان باید به مبارزه جدی با قاچاقچیان بپردازند.
ایمان سلطانی اظهار داشت: از سه سال گذشته تاکنون که واردات غیرقانونی گوشی تلفن همراه شدت چشمگیری گرفته نهادهای مربوطه به طور جدی و سخت به مبارزه با فعالان غیرقانونی نپرداخته اند.
وی افزود: در صورت عدم مبارزه با فعالیت قاچاقچیان، ۵درصد از سهم باقیمانده که در اختیار نمایندگان قانونی شرکتها قرار دارد نیز از آن قاچاقچیان میشود؛ چرا که هم اکنون ۹۵درصد از سهم بازار در اختیار گوشیهای قاچاقی بیکیفیت قرار دارد.سلطانی ادامه داد: تعرفه فعلی واردات تلفن همراه (۲۵درصد) و افزایش بیرویه گوشیهای قاچاق در بازار کشور شرایط فعالیت برای شرکتهای قانونی را بسیار دشوار کرده است.مدیرفروش شرکت سیتادل تلکام تصریح کرد: کاهش منطقی تعرفه و جلوگیری از عرضه گوشیهای قاچاق در بازار تلفن همراه میتواند به واردات قانونی این کالای ارتباطی کمک کند.
ارسال نظر