به گفته رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تجدید مزایده اپراتور سوم تلفن همراه تبعات خاص خود را خواهد داشت، زیرا زمان و هزینه‌ای صرف برقراری مزایده شد و دولت در این زمینه تصمیم‌گیری خواهد کرد.

محمود خسروی در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت اپراتور سوم تلفن همراه گفت: گزارشی را تهیه کرده و به دولت ارسال کردیم و قرار است آنها درباره این مزایده و کارهایی که قرار است انجام شود تصمیم‌گیری کنند و در واقع ما به آنها صورت مساله را ارائه کردیم.

نظر نهایی مجلس تجدید مزایده اپراتور سوم است

راه‌حل پیشنهادی مجلس برای حل مشکل اپراتور سوم، تجدید مزایده، اما با تغییر شرایط و عدم الزام حضور اپراتور خارجی است.

علی مطهری، رییس کمیته مخابرات مجلس پس از برگزاری نشست بررسی وضع اپراتور سوم در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا ضمن بیان این مطلب افزود: نظر مشورتی که از این نشست حاصل شده است، به کمیسیون صنایع و معادن ارائه خواهد شد.

به گفته وی، در این نشست که با حضور مدیران سازمان تنظیم مقررات و مدیران و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد، پیشنهادهای دیگری هم برای برون‌رفت از وضعیت فعلی اپراتور سوم مطرح شده است.

مطهری در تشریح این موارد افزود: واگذاری مجوز نسل سوم به اپراتور اول و دوم و در واقع صرف نظر کردن از حضور اپراتور سوم در عرصه موبایل کشور یکی از پیشنهادهای بود، همچنین که نیاز به حضور اپراتور سوم در راستای افزایش رقابت در بازار مخابرات کشور، باعث شد که این پیشنهاد مورد توافق حاضران در این جلسه قرار نگیرد.

وی در ادامه افزود: پیشنهاد دیگری مبنی بر واگذاری مجوز به طرف ایرانی برنده مزایده (تامین تلکام) مطرح شد، بدین معنی که این شرکت همه تعهدات شریک خارجی خود را بپذیرد که البته اجرای این پیشنهاد مستلزم ترک تشریفات مزایده است. رییس کمیته مخابرات مجلس تاکید کرد: در نهایت، پیشنهاد تجدید مزایده با تغییر شرایط و به ‌ویژه عدم الزام مشارکت خارجی، به عنوان پیشنهاد نهایی مطرح شد که با توافق حاضران روبه‌رو شد و به کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه سازمان تنظیم مقررات نیز با این پیشنهاد موافق است، افزود: این پیشنهاد با در نظر گرفتن همه جوانب و ملاحظات تصویب شده و تجربه اپراتور دوم و برخی پیامدهای آن در سوق دادن نظر مدیران به سمت ارایه راهکار تجدید مزایده و جلوگیری از برخی از تبعات، بی‌تاثیر نبوده است. وی در عین حال تاکید کرد: ارائه این پیشنهاد صرفا نظر مشورتی است و ممکن است در نهایت که تصمیم‌گیری با دولت است پیشنهادهای دیگری نیز مطرح شود.

رایزنی کنسرسیوم‌های داخلی برای در اختیار گرفتن اپراتور سوم

کنسرسیوم‌های داخلی حاضر در مزایده اپراتور سوم تلفن همراه، برای در اختیار گرفتن این پروژه با یکدیگر وارد مذاکره شده اند.

یک مقام مسوول در کنسرسیوم زین ایران در گفت‌وگو با موبنا با اشاره به ناکامی کنسرسیوم‌های داخلی و سرمایه‌گذاران خارجی برای در دست گرفتن پروژه اپراتور سوم تلفن همراه، اظهار کرد: هماهنگی و مشورت‌هایی میان طرف‌های داخلی کنسرسیوم زین ایران و کنسرسیوم تامین اتصالات صورت گرفته تا برای در اختیار گرفتن پروژه اپراتور سوم پیشنهادی به وزارت ارتباطات ارائه دهند.

وی با بیان اینکه مباحثی مبنی براینکه وزارت ارتباطات در نظر دارد این پروژه را به شرکت‌های توانمند داخلی واگذار کند شنیده شده است، گفت: اگر این تصمیم قطعی شد، طرف‌های داخلی حاضر در مزایده اپراتور سوم، آمادگی خود را اعلام می‌کنند. این مقام مسوول با بیان اینکه طبق قانون مزایده، این پروژه باید به برنده اول یا دوم سپرده می‌شد یا تجدید مزایده صورت می‌گرفت، خاطرنشان کرد: طرف‌های داخلی کنسرسیوم‌های زین ایران و تامین اتصالات برای در دست گرفتن این پروژه با یکدیگر تعامل کرده و به توافق رسیده اند.

وی با اظهار امیدواری از اینکه وزارت ارتباطات در تصمیم نهایی خود این پیشنهاد طرف‌های داخلی را مدنظر قرار دهد، افزود: برای انجام این پروژه ملی طرف‌های داخلی دیگر کنسرسیوم‌های حاضر در مزایده نیز اظهار آمادگی کرده‌اند و مذاکراتی با این شرکت‌ها صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: انتقال تکنولوژی و جذب سرمایه گذاری خارجی که هدف این پروژه ملی است از طریق خرید تکنولوژی و مشاوره نیز امکان‌پذیر است.

رشد ۹۶درصدی هزینه اینترکانشکن همراه اول به اپراتور دوم

هزینه اتصال متقابل اپراتور اول با اپراتور ایرانی خارجی ایرانسل - ام تی ان در سال۸۷ نسبت به سال قبل خود ۹۶درصد رشد داشته است. ارتقای تعداد مشترکان هر دو شرکت مراودات اتصال متقابل را افزایش داده و این موضوع تناسب رشد و درآمدها و هزینه‌های شرکت مخابرات را موجب شده است.

به‌دلیل ارتقای تعداد مشترکان اپراتور دوم و افزایش حجم مکالمات با شبکه مذکور، درآمد حاصل از این فعالیت مخابرات با ۸۳درصد رشد در سال ۸۷ نسبت به سال گذشته به رقم یک‌میلیارد و ۴۵۲میلیون ریال رسیده است. براساس آخرین آمار منتشر شده همراه اول بیش از ۵/۳۱میلیون و اپراتور ایرانی خارجی ایرانسل - ام تی ان در حدود ۱۴میلیون سیم‌کارت واگذار کرده است.