غول نرمافزاری یک قدم دیگر به مایکروسافت نزدیک شد
...و اینک سیستم عامل گوگل
در دنیای بزرگ و به روز تکنولوژی که هر روز آبستن تغییرات مختلف است، شرکتهای معتبر و شناخته شده معمولا سهم بیشتری را به خودشان اختصاص میدهند. در این میان اما گوگل همیشه اخباری را منتشر میکند که نظر تمام کاربران و البته کارشناسان و فعالان این عرصه را به خودش جلب کرده و از طرفی میتواند جریانساز باشد. درست به همین دلیل هم هست که اخبار مربوط به این غول اینترنتی از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و هست.
ندا لهردی
در دنیای بزرگ و به روز تکنولوژی که هر روز آبستن تغییرات مختلف است، شرکتهای معتبر و شناخته شده معمولا سهم بیشتری را به خودشان اختصاص میدهند. در این میان اما گوگل همیشه اخباری را منتشر میکند که نظر تمام کاربران و البته کارشناسان و فعالان این عرصه را به خودش جلب کرده و از طرفی میتواند جریانساز باشد. درست به همین دلیل هم هست که اخبار مربوط به این غول اینترنتی از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و هست.
روزهای آغازی این هفته هم یک بار دیگر گوگل خبرساز شد. به این ترتیب بوده که معرفی سیستم عامل این شرکت به یک بمب خبری بزرگ در دنیای تکنولوژی تبدیل شد. مدیران گوگل در واقع در کنفرانس تکنولوژی و رسانهای Allen & Co از این نرمافزار در حال توسعه خود را که مبتنی بر مرورگر اینترنتی این شرکت یعنی Chrome است، پردهبرداری کردند؛ سیستمعاملی که به عقیده بسیاری از کارشناسان میتواند رقیب جدی برای سیستم عاملهای محبوب ویندوز، لینوکس و سیستم عامل شرکت APPLE به حساب بیاید.
رقابتی گستردهتر
با این اوصاف و با ورود سیستم عامل جدید گوگل میتوان رقابتی جدیتر را در عرصه نرمافزارهای سیستم عامل متصور بود. این موضوع در واقع همان چیزی است که شرکتهای رقیب را نگران کرده است. این در حالی است که «اریک اشمیت»، مدیر عامل گوگل و «لری پیج» یکی از موسسان آن سعی ندارند چندان هم آن را برجسته کنند تا جایی که حتی درباره این موضوع صحبتی هم نکرده و تنها اعلام میکنند که سیستم عامل Chrome محصولی است که میتواند به بازار کامپیوترهای شخصی اضافه شود.
در حالی که به عقیده بسیاری از صاحبنظران این محصول جدید میتواند رقیبی جدی برای ویندوز مایکروسافت باشد که در حال حاضر بیشترین سهم بازار سیستمعاملها را در اختیار دارد. اشمیت میگوید: «من نمیخواهم درباره مایکروسافت صحبت کنم به این خاطر که ما در واقع اصلا به دنبال سهمی در این بازار نیستیم. هدف خاص عرضه سیستم عامل گوگل رقابت نیست».
در مقابل کارشناسان اعلام کردهاند که نقطه ضعفهای واضح مایکروسافت در برابر گوگل در عرصه موتورهای جستوجوی اینترنتی که با عرضه موتور جستوجوی Bing این شرکت هم شدت پیدا کرده، میتواند بهانه مناسبی برای ایجاد واکنشهای تجاری در برابر سیستم عامل جدید گوگل در بازار باشد.
این در حالی است که مدیران گوگل پیشبینی کردهاند که شرکتهای بسیاری از این سیستم عامل جدید استقبال کرده و به دنبال تولید محصولاتی مرتبط با آن خواهند بود.
درست به همین دلیل هم بود که اشمیت در کنفرانس Allen & Co اعلام کرد که شرکتهای سازنده کامپیوترهای شخصی مانند HP و Acer در حال کار روی محصولات مرتبط با سیستمعامل Chrome مانند نوتبوکهایی هستند که احتمالا در نیمه دوم سال ۲۰۱۰ به بازار عرضه خواهند شد.
او در این مورد گفت: «هر کسی که درباره طرحهای ما برای این سیستمعامل چیزی میشنود، کاملا هیجانزده میشود؛ به همین دلیل هم ما امیدواریم که تا پایان امسال (۲۰۰۹) شاهد معرفی محصولات جدید مرتبط با این سیستمعامل باشیم.»
نشانه عبور از بحران صحبتهای اشمیت و پیج در این کنفرانس اگرچه بیشتر روی معرفی سیستم عامل Chrome متمرکز بود، اما گوشهای هم به وضعیت بحرانی اقتصاد داشت.
آنها معتقد بودند که معرفی و ظهور چنین محصولاتی میتواند نشانهای برای عبور از بحران اقتصادی موجود باشد.
اشمیت در این باره گفت: «شرکت ما از اغلب شرکتهای فعال در حوزه تکنولوژی و رسانه بهتر با این رکود برخورد کرد؛ در حالی که از بدترین شرایط این بحران عبور کردهایم، هنوز بسیاری از شرکتهای همکار نتوانستهاند نشانههای بهبود را پیدا کنند.
ما اما از شک این بحران و البته از سقوط گذشتیم و عبور کردیم و معرفی چنین محصولاتی هم میتواند نشانه این اتفاق خوب باشد.»
تشدید ابهامات برای حضور در APPLE
این اتفاق جدید اگرچه برای مدیران گوگل و البته شخص اریک اشمیت موفقیت بزرگی به حساب میآید، اما میتواند شروع دوبارهای برای ابهامات حضور اشمیت در برد مدیران APPLE باشد. دلیل هم مشخص است؛ بر اساس قانون ضد انحصار طلبی دولت فدرال آمریکا یک نفر اجازه حضور همزمان در برد مدیران دو شرکت را در صورتی که این اتفاق به کاهش میزان رقابت میان این دو شرکت منجر شود، ندارد. در حقیقت به این دلیل هم هست که اشمیت در این کنفرانس گفت: «من با مدیران APPLE درباره کنارهگیری خودم از این شرکت صحبت کردهام؛ اما تا این لحظه هنوز هیچ نشانهای از تغییر در برد مدیران این شرکت وجود ندارد.»
این در حالی است که اشمیت از زمان معرفی گوشی iPhone جدید بعد از سیستم عامل Android جدید گوگل برای گوشیهای موبایل، دیگر از شرکت در جلسات مدیران شرکت APPLE امتناع کرد.
با این همه اما وزارت بازرگانی فدرال آمریکا در حال بررسی و تحقیق درباره وجود هر گونه توافقی بین هیات مدیران دو شرکت گوگل و APPLE برای نقض قوانین ضد انحصار طلبی است.
از طرفی بسیاری از تحلیلگران از بابت انتشار اخبار محرمانه شرکت APPLE با حضور مدیرعامل گوگل در آن اظهار نگرانی کردهاند. در حالی که مهمترین موضوع برای APPLE و مدیرانش حفظ راز موفقیت این شرکت است، به عقیده بسیاری حضور اشمیت در هیاتمدیره این شرکت یک تناقض آشکار است.
این موضوع آنقدر برای مدیران APPLE اهمیت دارد که به هر کارمند نام کد متفاوتی برای هر محصول داده میشود تا حتی این کارمندان نتوانند هنگام استراحت عصر در تریای شرکت درباره این محصولات شایعهای بسازند.
حتی فروشندگان و عرضهکنندگان این محصولات هم تحت فشار زیادی برای انتشار اخبار این شرکت هستند و وبلاگهایی هم که اخبار مربوط به عرضه این محصولات را منتشر میکنند، به وسیله وکلای این شرکت به شدت کنترل میشوند.
با همه این اوصاف در واقع بسیاری از کارشناسان معتقدند که معرفی سیستم عامل Chrome گوگل در اوایل این هفته میتواند به وضوح این شرکت را در برابر مواضع و سیاستگذاریهای مدیران APPLE قرار بدهد.
از طرفی بعضی کارشناسان دیگر معتقدند که رابطه میان این دو شرکت بیش از آنکه به صورت رقابتی باشد، یک روند کنش و واکنشی را دنبال میکند؛ به این صورت که معمولا APPLE کنش را انجام میدهد و گوگل واکنش نشان میدهد!
دل سیستمعامل کروم گوگل را آزمایش میکند
شرکت آمریکایی دل اعلام کرد که در نظر دارد سیستمعامل کروم گوگل را مورد آزمایش قرار دهد؛ اگرچه برای عرضه این سیستمعامل مبتنی بر لینوکس در محصولات آیندهاش وعدهای نداد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان، طبق اظهارات سخنگوی دل، این شرکت همواره فنآوریهای جدید را در بخشی از روند مدیریت توسعه محصولاتش و برای بررسی محصولات آینده ارزیابی میکند. غیبت دل در فهرست سازندگان رایانهای که گوگل با آنها برای پشتیبانی از این سیستمعامل کار میکند، مشهود بود؛ این فهرست شامل هیولت پاکارد، ایسر، لنوو و ایسوزکامپیوتر است. هیولت پاکارد و لنوو نیز هنوز به عرضه این نرمافزار با محصولات رایانه آینده خود متعهد نشدهاند. پیش از این شایع شده بود دل سیستمعامل آندروید گوگل را که برای بهکارگیری در تلفنهای هوشمند و دستگاههای اینترنت موبایل طراحی شده، آزمایش میکند.
فهرست شرکای سختافزاری گوگل برای سیستمعامل کروم شامل سازندگان تراشهای مانند Freescale Semiconductor، Qualcomm و Texas Instruments است؛ با این حال نام اینتل که با گوگل همکاری میکرد و درباره این سیستمعامل اطلاع داشته، به چشم نمیخورد.
منبع:www.reuters.com
ارسال نظر