رشد ۴۵درصدی در بازار خدمات و محصولات نرمافزاری ایران
بازار دیجیتال- بازار تقاضای خدمات و محصولات نرمافزار ایران در سال جاری با رشدی ۴۵درصدی نسبت به سال ۸۵ مواجه بود. شهریار رحیمی، مدیر عامل شرکت همکاران سیستم در نشستی که به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس این شرکت برگزار شد، با اشاره به پتانسیل رشد بالای صنعت نرمافزار به مشکلات شرکت های نرمافزاری در ایران اشاره کرد و گفت: صنعت نرمافزار ایران همچنان با مشکل کمبود نیروی متخصص و با تجربه مواجه است.
وی به معرفی محصولات جدید این شرکت پرداخت و گفت: تولید نرمافزار مدیریت منابع انسانی از دیگر محصولات است که با توجه به پی بردن مدیران و مسوولان به اهمیت مدیریت منابع انسانی این محصول درحال ارائه خدمات است.
وی ارائه راهکار دولتی و ارائه راهکارهای خاص در بخش صنایع به خصوص صنعت سیمان را از دیگر فعالیتهای شرکت برشمرد و افزود: در بخش صنعت خودرو، مدیریت خدمات پس از فروش خودرو و در صنعت فولاد و نفت نیز در حال تهیه راهکاری با دیدگاهی نوین بر اساس تجربیات خود هستیم.
مدیرعامل همکاران سیستم ادامه داد: در سالجاری میزان تقاضا در خصوص راهکار مدیریت منابع انسانی با رشد قابل ملاحظهای نسبت سالهای گذشته مواجه بود که همین امر شرکت را به سمت طراحی نرمافزار ویژه مدیریت منابع انسانی هدایت کرد.
وی همچنین از استقبال شرکتهای تولیدکننده سیمان از نرمافزارهای جامع این شرکت خبر داد و گفت: در حال حاضر تقریبا بخش عمدهای از شرکتهای سیمان کشور از جمله مشتریهای شرکت همکاران سیستم به شمار میروند.
وی در ادامه و در پاسخ به این موضوع که میزان رشد شرکت همکاران سیستم به عنوان بزرگترین شرکت نرمافزاری کشور و تخمینی از رشد صنعت نرمافزار کشور به چه میزان است، گفت: ما در سالجاری با ۴۵درصد توسعه در بخشهای مختلف ارائه خدمات و محصولات نرمافزاری خود مواجه بودیم و این نشاندهنده رشد بازار است.
فرصت سرمایهگذاری داخلی
در ادامه این نشست، نظاری، رییس هیاتمدیره این شرکت با اشاره به شرایط اقتصادی کشور گفت: به نظر میرسد در شرایط فعلی ایران در حوزه نرمافزار بازار نسبتا بسته است و امکان ورود رقیب خارجی نیست؛ ولی به نظر میرسد فعالان داخلی تا ۳-۲ سال آینده فرصت سرمایهگذاری داخلی را دارند و در واقع بسته بودن بازار این فرصت محدود را به صاحبان کسب و کار و صنعتگران میدهد که از فضای موجود برای آمادهسازی خود استفاده کنند.
وی تصریح کرد: این شرایط ممکن است در طولانیمدت به نفع نرمافزاریها نباشد؛ مگر آنکه خود را تجهیز کرده باشد و این درحالی است که بسیاری از شرکتهای نرمافزاری توان خوبی ندارند و مشتری اگر جواب مناسب نگیرد، هنگام گشایش بازار به سمت برندهای خارجی میرود.
نظاری در پاسخ به اینکه در صورت باز شدن روابط خارجی با ورود شرکتهایی مانند SAP چه شرایطی برای همکاران به وجود میآید، گفت: طبیعی است چنین شرکتهایی با مطالعاتی که انجام میدهند، علاوه برتوجه به نیازهای بازار به سراغ نقش آفرینان این حوزه میآیند.
وی همچنین در خصوص وضعیت ورود به بورس همکاران سیستم توضیح داد و گفت: همکاران سیستم به عنوان اولین شرکت در این حوزه که تقاضای ورود به بورس را کرده هنوز روی تابلو نرفته است. وی در خصوص سرنوشت نهایی ورود این شرکت به بورس نیز گفت: ما حدود دو سال است که در سازمان بورس پذیرش شدهایم، اما هنوز زمینه ورود ما به بورس فراهم نشده است. اما در آخرین مکاتباتی که با این سازمان داشتیم، مقرر شد که مدارک حسابرسی سازمان و یک امید نامه را به ایشان بدهیم که این مدارک هماکنون ارائه شده و به ما قول ورود به بورس در اوایل سال آینده را دادهاند.
وی در این خصوص که همکاران سیستم با توجه به ارتباطاتی که با دانشگاهها دارد در زمینه آموزش عالی در بخش مدیریت چه برنامهای خواهد داشت، گفت: قصد داریم تا علاوه بر توسعه همکاری با دانشگاهها مرکز خود را طوری تجهیز کنیم که بتواند به توسعه صنعت نرمافزار کشور کمک کند.
در ادامه رحیمی به تشریح رویکرد همکاران در بحث پروژه مالیات الکترونیکی پرداخت و در پاسخ به این سوال که آیا بخشخصوصی این توان را دارد که وارد این مقوله شود، گفت: پروژه ملی مالیات الکترونیکی که به قصد ساماندهی مالیات از سالها پیش مطرح شده و تعریف شده است؛ اما انجامش در زمان قابل قبول صرفا توسط نیروی داخلی عملی نیست و برای پاسخگویی این پروژه تا ۲ الی ۳ سال آینده به مشارکت یک شرکت معتبر و سابقهدار خارجی با نیروی داخلی لازم است.
وی در این خصوص که آیا همکاران سیستم حاضر به انجام این پروژه است یا خیر، گفت: اگر دسترسی به شریک خارجی و منابع بینالمللی مناسب امکانپذیر باشد و پروژه از ابتدا روال طبیعی خود را طی کند همکاران آمادگی و علاقه به انجام پروژه را دارد.
نظاری نیز در این خصوص گفت: در مورد همکاری چه با خارجی چه با داخلی اگر شریک را خود شرکت انتخاب نکند و از ابتدا مسوولیت موفقیت پروژه را به عنوان بخشخصوصی از ابتدای امضای قرارداد بردوش خود حس نکند، قطعا موفق نخواهد شد؛ بنابراین اگر فضای مناسب نباشد همکاران سیستم وارد پروژه نمیشود. نظاری در خصوص ترکیب شرکتهای ایرانی و ایجاد کنسرسیومهای مختلف برای انجام پروژه مالیات الکترونیکی نیز توضیح داد: برای شراکت در انجام یک پروژه هر شرکتی در بخشی که تخصصی کار کرده مسوولیت میپذیرد و باید تقسیم کار براساس توانمندیهای رقابتی صورت گیرد. پس به شرطی که بتوانیم شرکتهایی پیدا کنیم که تخصص آنها همافزا باشد، این کار عملی است.
ارسال نظر