هزار و 800میلیارد تومان بودجه پیشنهادی پنج‌ساله IT کشور

معاون فناوری اطلاعات وزارت ICT صبح روز گذشته در یک نشست مطبوعاتی به تشریح دستاورد‌های سیزدهمین نمایشگاه الکامپ پرداخت. عبدالمجید ریاضی در حالی به تشریح دستاورد‌های الکامپ پرداخت که در پاسخ به سوال دنیای‌اقتصاد مبنی‌بر عدم حضور وزارت ارتباطات برخی از نهادهای دولتی در سالن دولت الکترونیک اظهار داشت: متاسفانه امسال حضور دستگاه‌های دولتی در بخش دولت الکترونیک بسیار ضعیف بود و انتظار داریم با توجه به فعالیت‌هایی که این دستگاه‌ها در حوزه دولت الکترونیکی انجام داده‌اند، سال آینده حضور فعال‌تری داشته باشند.وی در ادامه این نشست افزود: بر‌اساس چارچوب تعیین شده برای توسعه IT کشور در طول دو سال گذشته، سه موضوع اصلی از جمله کاربردها، کاربرها و زیرساخت‌ها به عنوان ارکان توسعه IT کشور محسوب می‌شود. ریاضی، فرهنگ‌سازی را یکی از موضوعات جدی در این سه رکن دانست و گفت: باید استفاده از IT همچون سایر تکنولوژی‌ها به نحو مطلوب انجام شود.معاون وزیر ارتباطات، به برگزاری نمایشگاه‌های علمی و تخصصی سالانه به عنوان یکی از راهبردهای فرهنگ‌سازی استفاده از IT اشاره و تصریح کرد: چهار نمایشگاه شامل جشنواره رسانه‌های دیجیتال، دولت الکترونیکی و فضای تبادل اطلاعات، الکامپ و جشنواره علمی و فناوری اطلاعات و ارتباطات است که تاکنون دو نمایشگاه برگزار شده و دو نمایشگاه دیگر نیز با همکاری سایر دستگاه‌ها برگزار خواهد شد. وی، در خصوص نمایشگاه الکامپ سیزدهم اظهارداشت: با توجه به مسائل موجود در رابطه با این نمایشگاه در سال‌های گذشته، کمیته راهبری نمایشگاه تشکیل و جلسات آن با حضور نمایندگانی از وزارت‌خانه‌های صنایع و معادن و بازرگانی، شرکت نمایشگاه‌ها و بخش‌خصوصی و با هدف بررسی نقاط قوت و ضعف نمایشگاه‌های سال‌های گذشته تشکیل شد.

ریاضی، از نقاط قوت نمایشگاه‌های سال‌های گذشته، به نشست‌های جنبی و ارائه کارهای دانش‌آموزی و از نقاط ضعف آن نیز به نامناسب بودن زمان برگزاری نمایشگاه، شرکت غیر‌فعال یا کم فعال بخش دولتی در سالن دولت الکترونیک، برگزاری جداگانه دو نمایشگاه الکامپ و تلکام اشاره و خاطرنشان کرد: تلاش شد در سیزدهمین نمایشگاه الکامپ این نقاط قوت تقویت و نقاط ضعف نیز به قوت تبدیل شوند.

وی تصریح کرد: با جست‌وجوی عبارت الکامپ سیزدهم در موتور جست‌وجوگر گوگل ۲۱‌هزار مورد بالا می‌آید. ریاضی، در خصوص لایحه نظام مهندسی IT کشور گفت: یکی از کمبودهایی که در حوزه IT احساس می‌شد، ایجاد نظام IT کشور است که به طور کلی یکسری نهادسازی‌ها لازم بود که یکی از نهادها نیز نظام مهندسی IT است. این لایحه تنظیم و برای هیات دولت ارسال و توسط بخش امور زیربنایی آن تصویب شد و البته چارچوبی با یکسری رویکردهای اعلام شده است. وی اظهار داشت: این رویکردها شامل مواردی از جمله این است که نظام نباید تشکیلات دولتی را افزایش دهد، با نظام‌های موجود مهندسی تداخلی وهم پوشانی نداشته باشد و این لایحه کوتاه‌تر شود که موارد فوق در لایحه لحاظ و صورت جلسه آن به هیات دولت ارسال شد و باید مسیر قانونی خود را طی کند. ریاضی، در خصوص بودجه سال ۸۷ گفت: معمولا چهار تا پنج مورد زمینه‌ساز تامین بودجه است که در سال ۸۴ توسط وزارت ICT و با همکاری سازمان مدیریت تدوین و بودجه‌های لازم دیده شد. وی مبنای تعیین بودجه مورد‌نیاز را مصوبات هیات‌دولت، مصوبات شورای عالی اطلاع‌رسانی و مصوبات نمایندگان ویژه رییس‌جمهور دانست و گفت: این موارد مستلزم تامین اعتبار است. ریاضی، تصریح کرد: مجموعه تمام این مصوبات را در قالب ۵ طرح آماده و به منظور آگاهی از اجرای این پروژه‌ها به معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبری ریاست جمهوری ارائه کردیم. وی پروژه‌های مذکور را پورتال الگوی دولت الکترونیکی، زیرساخت‌های دولت الکترونیکی، کارت هوشمند ملی توسعه عرضه یا فروش کالاها توسط اصناف به صورت الکترونیکی عنوان کرد. معاون فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات، در پایان، بودجه پیشنهادی برای این پروژه‌ها در طول یک دوره ۵ساله را ۱۸۰۰‌میلیارد تومان اعلام کرد.