ایرانسل 650‌میلیارد تومان به دولت سود رساند

بازار دیجیتال- بیست‌ونهم مهرماه سالگرد آغاز فعالیت اپراتور دوم بود. به همین مناسبت مدیرعامل این شرکت در یک نشست مطبوعاتی که در حقیقت دومین دیدار مدیران ایرانسل با خبرنگاران بود، به تشریح فعالیت‌های یک‌سال گذشته خود پرداخت. علیرضا قلمبر دزفولی در این نشست با بیان اینکه ایرانسل تاکنون به تمام تعهدات خود عمل کرده است، گفت: تاکنون ۲۳۰ شهر تحت پوشش شبکه ایرانسل قرار گرفته است که این تعداد قرار است تا پایان سال ۸۶ به ۳۰۰ شهر افزایش یابد.

وی تعداد مشترکان این شبکه را ۴‌میلیون و ۶۰۰‌هزار نفر عنوان کرد و ادامه داد: از این تعداد چهار‌میلیون و ۱۰۹‌هزار نفر مشترکان سیم‌کارت‌های اعتباری ایرانسل هستند.

دزفولی با انتقاد از عملکرد شرکت مخابرات ایران اظهار داشت: زمانی که تالیا به ارائه سیم‌کارت‌های اعتباری پرداخته و در حقیقت به عنوان پیمانکار مخابرات در این بخش محسوب می‌شود، چرا شرکت ارتباطات سیار باید سیم‌کارت اعتباری ارائه دهد؟

مدیرعامل ایرانسل در بخشی دیگر از سخنان خود به عدم امضای قرارداد اینترکانکشن از سوی شرکت مخابرات اشاره کرد و افزود: قرارداد اینترکانکشن ایرانسل بالغ بر یک سال است که تهیه شده اما شرکت مخابرات از امضای آن امتناع می‌کند.

وی سهم بازار ایرانسل را در بازار تقریبا ۲۰‌درصد مشترکان فعال کشور عنوان کرد و گفت: تعداد نیروی انسانی که به صورت مستقیم در شرکت ایرانسل تاکنون به کار گرفته شده ۱۰۱۲ نفر است که این تعداد در بخش نیروهای غیر مستقیم اعم از توزیع‌کنندگان و پیمانکاران به ۱۵‌هزار نفر می‌رسد.

دزفولی در پاسخ به سوال خبرنگار دنیای اقتصاد درباره سرویس MMS ایرانسل گفت: این سرویس بنا به دستور‌سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و براساس درخواست شورای عالی انقلاب فرهنگی در خرداد ماه قطع و قرار شد پس از تدوین و تصویب آیین‌نامه مربوط به آن سه ماه بعد مجددا راه‌اندازی شود؛ اما هم‌اکنون که شش ماه از آن زمان می‌گذرد، خبری از تدوین و تصویب آن در دست نیست.

وی در این باره ادامه داد: بر اساس قرار داد درصورتی که هر کدام از سرویس‌ها بنا به درخواست‌سازمان تنطیم مقررات یا وزارت ارتباطات لغو شود،‌سازمان مکلف به جبران خسارت وارده است. در این زمینه ما درخواست جبران خسارت داشته ایم اما این موضوع هم در کنار سایر مطالبات ما قرار گرفته است. وی با بیان این که دولت طی یک سال گذشته از محل ایرانسل ۶۵۰‌میلیارد تومان درآمد داشته است در پاسخ به سوال دنیای اقتصاد پیرامون درآمدهای خالص این شرکت گفت: ما یک شرکت سهامی خاص هستیم، نه سهامی عام در نتیجه از ارائه ریز درآمدها در حال حاضر و تا قبل از ورود به بورس معذوریم. وی ادامه داد: مبلغ ۶۵۰‌میلیاردتومان شامل، پرداخت حق لایسنس، اجاره فرکانسی، پرداخت ۲۸‌درصد از درآمد ایرانسل مطابق با قرار داد و مالیات است.مدیر عامل ایرانسل در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که پیرامون کیفیت سرویس GPRS از وی سوال کرده بود، گفت: ارائه این سرویس در کشور یک کار جدید است؛ در نتیجه برای ایجاد فرهنگ‌سازی‌های لازم استفاده از این سرویس در روزهای پایانی هفته را رایگان اعلام کردیم که همین امر باعث شد در این روزها شبکه با ترافیک همراه باشد. وی خاطرنشان ساخت: از هفته گذشته با دو برابر شدن پهنای باند اینترنت کیفیت سرویس GPRS این اپراتور هم افزایش یافته است.

دزفولی با بیان این مطلب که عمده‌ قطعی‌هایی که در شبکه اتفاق می‌افتد، به دلیل قطعی‌های مسیر فیبر نوری یا عملیاتی است که در مسیر ترنس‌میشن صورت می‌گیرد، عنوان کرد: زمانی می‌توانیم از کیفیت صحبت کنیم که تمام تعهدات انجام شده باشد.

وی با اشاره به توزیع سیم‌کارت‌های هدیه خاطر نشان کرد: سیم‌کارت‌های هدیه از اوایل تابستان شروع شد که یک‌میلیون و ۲۰۰‌هزار سیم‌کارت بود که نزدیک به ۹۰۰‌هزار سیم‌کارت تحویل شده و ۷۳۰‌هزار سیم‌کارت نیز ‌فعال شده است.مدیر عامل ایرانسل در پاسخ به سوال دیگر دنیای اقتصاد پیرامون کاهش تعرفه پیامک عنوان کرد: نرخ تعرفه‌های ما جزو پایین‌ترین تعرفه‌ها است؛ بنابراین خیلی موافق کاهش تعرفه‌های خود نیستیم.

دزفولی تاخیر در تخلیه فضای فرکانس در سال گذشته و وجود این مشکل در حال حاضر، مشکلات فراروی اخذ مجوز از مخابرات استان‌ها، عدم امضای قرارداد رومینگ با شرکت ارتباطات سیار و واگذار نشدن لینک E۱ برای سیگنالینگ رومینگ محلی و عدم اطلاع از قبل برای سرویس MMS را از مشکلات اپراتور دوم برای توسعه دانست.

وی افزود: مشکلات موجود در نصب سایت‌های BTS از یک سو و قطعی‌‌های مکرر فیبر نوری بنا به دلایل مختلف باعث اختلالات در شبکه شده اما متاسفانه عدم در نظر گرفتن SLA مناسب باعث شده تا ما نتوانیم به حقوق خود دست یابیم و طبیعتا ما هم نمی توانیم به مشترکانمان SLA دهیم که این مشکل به عدم تامین زیرساخت‌ها از سوی شرکت زیر ساخت باز می‌گردد. دزفولی میزان تماس و ارسال پیامک در شبکه ایرانسل را روزانه ۲۰‌میلیون پیامک و ۱۴‌میلیون تماس بیان کرد و گفت: ۴۰‌درصد این میزان تماس و ارسال پیامک در داخل شبکه ایرانسل و مابقی با مشترکان خارج شبکه است.