دنیای‌اقتصاد- کامپیوترهای شخصی سال‌هاست که به‌عنوان نماینده‌ای آشنا و در دسترس از تکنولوژی در خانه‌ها و دفاتر کاری حضور دارند. درست به همین دلیل هم هست که این محصولات همچنان طرفداران خودشان را داشته و بازار آنها با وجود غوغای تکنولوژی‌های همراه مانند تبلت‌ها و موبایل‌های هوشمند هنوز از سکه نیفتاده و رونق نسبی خودش را حفظ کرده است.

جدیدترین گزارش منتشر شده در این زمینه هم نشان می‌دهد که بازار جهانی کامپیوترهای شخصی همچنان روند آهسته و پیوسته خودش را ادامه می‌دهد.
این گزارش که اخیرا توسط موسسه تحقیقاتی IDC منتشر شده است، نشان می‌دهد که صادرات جهانی کامپیوترهای شخصی در فصل چهارم سال 2012 به 8/89 میلیون دستگاه رسیده که این رقم در مقایسه با فصل چهارم سال 2011 کاهش 4/6 درصدی داشته. این کاهش حتی از پیش‌بینی کاهش 4/4 درصدی کاشناسان برای این فصل هم بدتر بوده است. این در حالی است که بسیاری از فعالان بازار فکر می‌کردند که با عرضه رسمی ویندوز 8 جدیدترین سیستم عامل شرکت مایکروسافت، فصل چهارم سال 2012 آغاز مرحله جدیدی در صنعت کامپیوترهای شخصی خواهد بود. با این همه اما گویا این سیستم عامل جدید نه تنها به رونق بازار کامپیوترهای شخصی کمکی نکرد، بلکه باعث دوری بیشتر کاربران از آنها و افزایش تقاضا برای محصولاتی مانند تبلت‌ها شد. به این ترتیب فصل چهارم سال 2012 در نهایت اولین بار در پنج سال گذشته بود که بازار جهانی کامپیوترهای شخصی شاهد کاهش سالانه میزان صادرات خودش در فصل تعطیلات که یکی از داغ‌ترین فصل‌های خرید سال است، بود.


با این اوصاف فصل چهارم امسال بی‌رونق‌تر از سال‌های گذشته یکبار دیگر چالش بزرگ این سال‌های صنعت کامپیوترهای شخصی با تکنولوژی‌های همراه مانند تبلت‌ها را به نمایش درآورد. البته بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بازار پیش‌بینی روزهای سخت بازار این محصولات در نیمه دوم سال 2012 را می‌کردند. «جی چاو» یکی از کارشناسان IDC در این مورد می‌گوید: «اگرچه فصل سوم سال گذشته میلادی بازار کامپیوترهای شخصی همچنان به کمک ویندوز 7 رونق قابل قبولی داشت؛ اما با عرضه ویندوز 8 با رابط کاربری لمسی و جدیدش این رونق نه‌چندان زیاد هم به تدریج از بازار کامپیوترهای شخصی رخت بربست. با این حال اما هنوز محصولاتی مانند اولترابوک‌ها نقاط امید این صنعت هستند.»


بازار ایالات متحده آمریکا در فصل چهارم سال 2012 و به خصوص در ماه دسامبر کاهش چشمگیری را در میزان تقاضای کاربران برای خرید کامپیوترهای شخصی شاهد بود. تب و تاب ورود ویندوز 8 تاثیر زیادی بر افزایش میزان خرید و فروش تبلت‌ها در این بازار داشته است. با این همه اما برندهایی مانند HP و Lenovo همچنان بیشترین اقبال را در میان همین خریداران اندک کامپیوترهای شخصی دارند. در بازار کشورهای در حال توسعه و به ویژه کشورهای اروپای شرقی، خاورمیانه و آفریقا اما همه چیز مطابق با پیش‌بینی‌های انجام شده برای فصل چهارم پیش رفت. میزان صادرات جهانی کامپیوترهای شخصی در بازار این کشورها کاهش سالانه تک رقمی داشته است. این در حالی است که عرضه ویندوز 8 در این بازار باعث شده است که میزان تقاضا برای خرید کامپیوترهای شخصی و اولترابوک‌ها به خصوص در ماه دسامبر افزایش نسبی را تجربه کند. در حالی که بازار ژاپن رشد نسبتا کمی را در صنعت کامپیوترهای شخصی داشته است، بازار کشورهای آسیای پاسیفیک استقبال چندان زیادی از ویندوز 8 نکرده و همچنان به خرید کامپیوترهای شخصی مبتنی بر ویندوز 7 تمایل دارند. درست به همین دلیل هم کاهش صادرات جهانی به این کشورها حتی از پیش‌بینی‌های انجام شده هم کمتر بوده است.