بررسی سهم مرورگرهای اینترنتی در سال ۲۰۱۲
IE همچنان حاکم مطلق اینترنت است
در این میان اما سه مرورگر Internet Explorer یا IE، Firefox و Chrome بیشترین کاربران و سهم بازار را در میان رقبای دیگر دارند و به این دلیل میتوانند نماینده کل بازار مرورگرها باشند. نسخههای جدید از این مرورگرها به سرعت توسط کاربران دانلود و استفاده میشوند. از آنجایی که IE حضور قدیمیتر و بیشتری در این بازار داشته است، طبیعتا بیشترین سهم بازار را هم در اختیار دارد. با این حال اما مرورگرهای دیگر هم در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کردهاند.
ماه دسامبر سال 2012 دومین ماهی بود که مرورگر IE10 عرضه شده بود و از طرفی نسخه هفدهم Mozilla Firefox و نسخه بیستوسومGoogle Chrome هم اولین ماه حضورشان در این بازار را تجربه میکردند. در فاصله یک ماه گذشته مرورگر IE رشد 01/0 درصدی را تجربه کرده و مرورگر firefox هم تا کاهش 62/0 درصدی سهم بازارش در جهان مواجه بوده است. این در حالی است که مرورگر Chrome رشد 80/0 درصدی را در این روزها برای خودش به ثبت رسانده است، اما هنوز نتوانسته کاهش سهم خودش را در طول فصل چهارم سال 2012 کاملا جبران کند. مرورگر Safari هم در این میان 09/0 درصد از سهم خود را واگذار کرد تا به رشد 04/0 درصدی مرورگر Opera کمک کند.
به صورت کلی اما سهم بازار IE از بازار جهانی اگر چه سرعت رشد قدیم را ندارد، اما با سهم ۷۷/۵۴ درصدی همچنان حاکمیت مطلق این بازار را در اختیار دارد. از این میزان، تنها ۹۶/۰ درصد سهم IE۱۰ بوده است. ۳۵/۲۱ درصد از بازار نصیب IE۹ شده و IE۸ اگر چه کاهش سهم ۲۰/۱ درصدی داشته، اما با سهم ۲۹/۲۳ درصدی همچنان محبوبترین مرورگر دنیا است.
Firefox اما حالا سهم 82/19 درصدی از بازار جهانی مرورگرها را در اختیار داشته و در رتبه دوم قرار دارد که کمی کمتر از یک پنجم این رقابت است. نسخه 17 این مرورگر در طول یک ماه توانسته 59/9 درصدی از بازار را به خودش اختصاص بدهد. Firefox 16 هم شاهد کاهش 65/9 درصدی سهمش بوده است. به طور کلی اما این روزها نسخههای قدیمیتر مرورگر Firedox سهم 80/5 درصد از بازار را در اختیار دارند. مرورگر Chrome شرکت گوگل اما با سهم 04/18 درصدی از بازار جهانی در رتبه سوم دنیا قرار گرفته است. این مرورگر اما همچنان به رشد خودش ادامه میدهد و انتظار میرود به سرعت بتواند سهم خود را از این بازار افزایش بدهد. این مرورگر بعد از سه ماه پشت سر هم که کاهش سهمش از بازار را تجربه کرد، در ماه آخر سال 2012 توانست رشد نسبتا خوبی داشته باشد، هرچند که این مرورگر نتوانست تا آخر سال 2012 هم از رقیب قدیمیاش Firefox پیشی بگیرد. نسخه 23 این مرورگر بعد از یک ماه به سهم 90/4 درصدی بازار دست پیدا کرده و نسخه 22 آن هم سهم 43/3 درصدی از بازار را دارد. سهم نسخههای قدیمیتر این مرورگر از بازار هم تنها 18/2 درصد است.
ارسال نظر