ندا لهردی
یافتن یک شغل مناسب با درآمد کافی و جایگاه اجتماعی خوب این روزها به دغدغه اغلب مردم دنیا تبدیل شده است.

درست به همین دلیل هم هست CNN Money هر سال به بررسی، تحقیق و در نهایت انتخاب بهترین شرکت‌های دنیا برای کار می‌پردازد و نتایج آن را به صورت گزارش منتشر می‌کند. این مجله آنلاین به تازگی فهرستی از بهترین شرکت‌های جهان برای کار مربوط به سال 2012 را منتشر کرده است. روش این تحقیق در واقع به این صورت است که کارشناسان و تحلیل‌گران شرایط کار، حقوق، پاداش، بیمه درمانی و وضعیت رفاهی کارمندان بیش از 350 شرکت مختلف و بزرگ دنیا را به شکلی کاملا دقیق بررسی می‌کنند. این شرکت‌ها باید در حوزه کاری یا در کشور خودشان بهترین بوده باشند و دست کم پنج هزار کارمند در سرتاسر دنیا داشته باشند که 40 درصد آنها در خارج از دفتر مرکزی آن شرکت در شهرها و کشورهای دیگر مشغول به کار باشند تا بتوانند درجه‌ای از فعالیت‌های بین المللی را داشته باشند.
فهرست امسال هم مانند هر سال شامل صد شرکت برتر جهان برای کار است و در آن شرکت‌های مختلفی که در صنایع و بخش‌های متفاوتی فعالیت می‌کنند، حضور دارند. در این میان اما شرکت‌های بزرگ تکنولوژی مانند همیشه جایگاه خاص خودشان را داشته و حضور پر رنگی دارند. در این فهرست بهترین شرکت‌های دنیا برای کار چهارده شرکت مختلف تکنولوژی‌هم قرار دارند که در بین آنها شرکت‌های نرم‌افزاری یا اینترنتی بیشترین سهم را به خودشان اختصاص داده‌اند. با این اوصاف بهترین شرکت‌های تکنولوژی جهان برای کار عبارتند از:
Google:

بزرگ‌ترین موتور جست‌وجوی اینترنتی جهان سال گذشته رتبه چهارم را در این فهرست در اختیار داشت. در یک سال گذشته اما همه چیز در گوگل مانند درآمد و سود حاصل از فروش سهام بالا بوده است. همه این موارد در کنار رفاه عمومی کارمندان این شرکت، آن را به محبوب‌ترین شرکت اینترنتی جهان هم تبدیل کرده است. در دفاتر مختلف این شرکت در سرتاسر جهان ۲۵ کافه رستوران قرار دارد که غذا و نوشیدنی‌های رایگان را در اختیار کارمندان این شرکت قرار می‌دهد. با این حال یکی از دلایل جایگاه ویژه گوگل در این لیست آن است که این شرکت کلاس‌های آموزشی به نام CareerGuru برای کارمنداش برگزار می‌کند که در آن ۴۳ نفر از مدیران ارشد شرکت سعی می‌کنند تا سطح علمی کارمندان را در زمینه‌های مختلف افزایش بدهند. این کلاس‌های آموزشی در ۱۴ دفتر گوگل در سرتاسر دنیا برگزار می‌شوند.


SAS Institute:

بهترین شرکت جهان برای کار در سال ۲۰۱۱، امسال رتبه سوم این فهرست را در اختیار دارد. این شرکت که در حال حاضر بزرگ‌ترین شرکت نرم‌افزاری خصوصی جهان است، ارائه‌دهنده نرم‌افزارهای آماری برای سازمان‌ها، ادارات و شرکت‌ها است. محصولات نرم‌افزاری این شرکت در حال حاضر در ۷۹ درصد از بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان استفاده می‌شوند. مرکز بهداشتی درمانی رایگان برای کارمندان و سالن‌های ورزشی تنها بعضی از امکانات ویژه این شرکت برای کارمندانش است.
NetApp:

ششمین شرکت برتر جهان برای کار، در زمینه مدیریت اطلاعات و نرم‌افزارهای ذخیره‌سازی فعالیت می‌کند.
رتبه این شرکت در فهرست سال گذشته پنجم بوده است. این شرکت یک سیستم جالب دارد که در آن هر کارمند بر اساس میزان فعالیت و خلاقیتش در هر ماه می‌تواند پاداشی متناسب بگیرد و این سیستم باعث شد تا کارمندان این شرکت در سال گذشته میلادی پاداش‌های قابل توجهی دریافت کنند. بر اساس این سیستم کارمندان NetApp در سال گذشته پاداشی حتی بیش از 31 درصد حقوق‌شان دریافت کرده‌اند. این در حالی است که درآمد کل این شرکت از حدود 5 میلیارد دلار در سال 2011، به 2/6 میلیارد دلار افزایش پیدا کرده است.


Zappos.com:

شاید کمی عجیب به نظر برسد که بزرگ‌ترین کفش فروشی آنلاین جهان رتبه یازدهم را در این فهرست به خودش اختصاص بدهد. این در حالی است که رتبه سال گذشته این شرکت در فهرست برترین شرکت‌های دنیا برای کار ششم بوده است. این شرکت دو سال پیش و با قیمت ۹/۱ میلیارد دلار توسط شرکت بزرگ Amazon خریده شد. در این شرکت به کارمندان اجازه داده می‌شود تا ایده‌های تجاری خود را به کار گرفته و در نهایت در مسابقه‌ای به نام Zfrog شرکت کنند. در این مسابقه به بهترین ایده جایزه اهدا شده و از آن برای محصولات بعدی استفاده می‌شود. این در حالی است که کارمندان این شرکت نه چندان بزرگ می‌توانند در کلاس‌های آنلاین «لبخند با یوگا» هم به صورت رایگان شرکت کنند.
Intuit:

نوزدهمین شرکت برتر در این فهرست یک شرکت نرم‌افزاری فعال در زمینه سرویس‌های مالی و مالیاتی برای حسابداران و شرکت‌های کوچک است. جایگاه این شرکت در فهرست سال گذشته چهل و چهارم بوده است، اما به کارگیری طرح‌های جالب برای کارمندان باعث شده است، در فهرست امسال شاهد ارتقای رتبه‌اش باشد. در این شرکت دوره‌های پرورش خلاقیت برای کارمندان جدید برگزار می‌شود و به کارمندان در هر هفته چهار ساعت زمان آزاد برای کار روی پروژه‌های خودشان داده می‌شود.
Adobe:

یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های نرم‌افزاری جهان که به خاطر نرم‌افزارهای گرافیکی‌اش شهرت دارد، در فهرست امسال با بیست و چهار رتبه ارتقا در جایگاه چهل و یکم قرار گرفته است. مهندسان نرم‌افزار این شرکت در طول فعالیت خود در این شرکت آنقدر تبحر پیدا می‌کنند که می‌توانند پروژه‌های نرم‌افزاری خودشان را دنبال کنند، تا جایی که ۳۰۰ نفر از آنها در یک سال گذشته توانسته‌اند حق ثبت اختراعات خودشان را دریافت کنند.
Intel:

بزرگ‌ترین تولیدکننده تراشه‌های نیمه رسانه و پردازنده‌های کامپیوتری جهان با پنج پله صعود، امسال در جایگاه چهل و ششم این فهرست قرار گرفته است. این شرکت سعی دارد در هر دوره دو ساله تکنولوژی‌های جدیدی را ارائه کند، تا جایی که به هر کارمند تازه وارد در این شرکت گفته می‌شود که «به شغل خلاقانه‌ات برای حداقل پنج سال آینده خوش آمدی.»
Hitachi Data Systems:

یکی از زیر مجموعه‌های شرکت بزرگ ژاپنی Hitachi که امسال برای اولین بار وارد فهرست بهترین شرکت‌های جهان برای کار شده و در جایگاه هشتاد و ششم قرار گرفته است. این شرکت در زمینه ارائه سیستم‌ها، نرم‌افزارها و سرویس‌های ذخیره سازی فعالیت می‌کند و به بیش از ۵۰ درصد از شرکت‌های بزرگ جهان خدمات ارائه می‌کند. در این شرکت توجه به روحیه کارمندان اهمیت زیادی داشته و در دوره‌های مختلفی مانند یوگا سعی دارند روحیه صداقت، صمیمیت و وفاداری در کار را در میان کارمندان ارتقا بدهند.
Go Daddy: ن

۰

ود و سومین شرکت برتر جهان برای کار یک تازه وارد اینترنتی در این جدول و جنجالی است که در زمینه هاستینگ و ثبت دامنه فعالیت می‌کند. این شرکت در سال میلادی گذشته با حمایت از قانون سانسور رسانه‌ها و سایت‌های اینترنتی موسوم به سوپا موجی از مخالفت‌ها و انتقادها را به سمت خود سرازیر کرد. در آن زمان بسیاری از سایت‌های مهم از جمله ویکی پدیا از این سرویس دهنده دامنه‌های اینترنتی خارج شدند. با این حال اما این شرکت در بسیاری از شهرهای مهم جهان مانند سنگاپور، آمستردام و تورنتو دفتر کار داشته و در دسته شرکت‌هایی قرار می‌گیرد که هرگز هیچ کارمندی را اخراج نکرده‌اند. این شرکت همچنین به خاطر پرداخت پاداش‌های بالا به کارمندانش حسابی شهرت پیدا کرده است.

بهترین شغل‌ها درگوگل