سونیتا سراب‌پور- از چند روز قبل از برگزاری ششمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال، بنرهای تبلیغاتی آن در سطح شهر شما را به بازدید از این نمایشگاه دعوت می‌کرد. نمایشگاهی که براساس آنچه مسوولان برگزارکننده آن وعده داده بودند، قرار بود با تغییرات عمده‌ای در نحوه برگزاری همراه باشد.

اولین تغییر که در نگاه اول نظر شما را جلب می‌کند حذف ون‌های سبزرنگ و نسبتا از کار افتاده است. حالا جای این سرویس قدیمی را ماشین‌های جدید گرفته‌اند. جمعیت نسبتا زیادی که در محوطه ورودی نمایشگاه در حال ورود و خروج هستند، نشان می‌دهد که ششمین دور از این جشنواره و نمایشگاه دیجیتالی نیز، همچون دور گذشته، با استقبال خوبی همراه شده است؛ اما این بازدیدکننده بالا ‌ نمی‌تواند دلیلی بر موفقیت این نمایشگاه باشد.
چرا که اگر کمی در گفت‌وگوی برخی بازدیدکنندگان دقیق شوید یا سر صحبت را با آن‌ها باز کنید متوجه می‌شوید که چندان از تصمیم خود برای بازدید از نمایشگاه راضی نیستند. چرا که در این نمایشگاه شاهد هیچ نوآوری دیجیتالی نبوده‌اند. البته در کنار این گروه افرادی هم هستند که انتظاری از نوآوری در این نمایشگاه نداشته و تنها برای سرگرمی و خرید نرم‌افزارهای مورد نیاز خود به نمایشگاه سر زده‌اند.
پیشرفت در غرفه‌آرایی
برعکس دور گذشته این نمایشگاه که غرفه‌آرایی در نظر گرفته شده چندان با موضوع این نمایشگاه همخوانی نداشت، امسال سعی شده بود غرفه‌ها به شکلی مدرن‌تر و مرتبط‌تر، میزبان بازدیدکنندگان این نمایشگاه باشد. مانند سال گذشته غرفه پلیس فتا (فضای تولید و تبادل اطلاعات) به عنوان یکی از زیر مجموع‌های پلیس نیروی انتظامی با استقبال خوبی همراه شده بود. غرفه پلیس فتا طی ده روز از برگزاری این نمایشگاه با برگزاری کارگاه‌های آموزشی در زمینه دوستی با اینترنت، آگاهی‌های حقوقی، کلاهبرداری اینترنتی، آسیب‌های تلفن همراه، حریم کاربران در فضای سایبر، امنیت موبایل بانکینگ، شبکه‌های اجتماعی و... اطلاعات دقیق و آموزش مناسبی را در اختیار کاربران قرار دهد. به گفته یکی از کارشناسان حاضر در غرفه پلیس فتا، یکی از بیشترین سوال‌هایی که تاکنون از کارشناسان پلیس فتا در نمایشگاه شده در خصوص امنیت کارت‌های اعتباری، خطرهای تلفن همراه و امنیت در فضای مجازی است. به باور وی، یکی از مشکلات اساسی کاربران این است که هنوز نمی‌دانند اگر با مشکلی در زمینه فناوری اطلاعات برخوردند آیا مکانی برای رسیدگی به مشکلات و شکایات آنها وجود دارد یا خیر. از دیگر غرفه‌هایی که با استقبال بالای بازدیدکنندگان روبه‌رو شده‌اند می‌توان به غرفه‌بازی‌سازان ایرانی، فروش نرم‌افزارهای آموزشی، فروش نرم‌افزارهای تلفن‌همراه و... اشاره کرد. بخش‌های اصلی ششمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال شامل رسانه‌های برخط اینترنتی، نشر دیجیتال، نرم‌افزارهای تلفن همراه، فناوری و هنرهای دیجیتال، خانواده و رسانه‌های دیجیتال، بین‌الملل، مراکز فرهنگی دیجیتال، دانش دیجیتال، فرصت‌ها و تهدیدها و مسابقات و سرگرمی می‌شود.
تعویض بازی‌های خشن
با بازی‌های ایرانی
ششمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال پر است از پوسترهای هشدار دهنده نسبت به مراقبت از فرصت‌ها و تهدیدهای دنیای دیجیتال. در کنار این پوستر‌ها نیز غرفه‌هایی در زمینه ترک اعتیاد اینترنت، تست قند وب، از خیال تا واقعیت، اجرای نمایش میدانی، ایستگاه مبادله، لابراتوار رسانه، مغزتان Game over نشود، اینترنت پاک، نگاه گذر، همیار دیجیتال، قهرمانانی با عیار واقعیت، اینفوگرافی رسانه دیجیتال و خانواده دیده می‌شود. همچنین در این نمایشگاه از مردم دعوت شده است با تحویل بازی‌های خشن رایانه‌ای در این نمایشگاه،بازی ایرانی،نرم‌افزارهای مفید و لوازم ورزشی تحویل بگیرند.
راضی و ناراضی در کنار هم
در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه و جشنواره بین‌المللی رسانه‌های دیجیتال، علی اسماعیلی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده بود که امروز استفاده از فضای مجازی در سبد کالای خانوار ایرانی جای گرفته است که در این راستا نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال می‌تواند فرصت‌های خوبی را برای آشنایی با دستاوردهای فعالان این بخش و شناساندن ظرفیت‌ها و بسترهای خلاقیت فراهم کند. همچنین مهدی اخوان بهابادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز در افتتاحیه این نمایشگاه تاکید کرده بود که نمایشگاه و جشنواره رسانه‌های دیجیتال می‌تواند زمینه‌ساز توسعه و شکوفایی محتوای دیجیتالی در کشور بوده و فرهنگ ایرانی اسلامی را در منطقه و دنیا نشر دهد.
اما بازدیدکنندگان این نمایشگاه نظرهای متفاوتی در خصوص برگزاری ششمین نمایشگاه بین‌المللی رسانه‌های دیجیتال دارند. برای مثال یک دختر دانشجو در خصوص کیفیت این نمایشگاه می‌گوید: «نمایشگاه بیشتر شببه به نرم‌افزار فروشی می‌ماند. اکثر غرفه‌ها در حال فروش نرم‌افزارهای خود هستند آن هم نرم‌افزارهای قفل شکسته‌ای که می‌توان به راحتی پیدا کرد.»
در مقابل این نظر گروه‌ دیگر هم هستند که معتقدند: درست است که این نمایشگاه با محصولات یا نوآوری خاصی همراه نبوده است، اما توانسته‌اند نرم‌افزارهای مورد نیاز خود را در یک جا تهیه و خریداری کنند.
اما بازدیدکنندگان این نمایشگاه را تنها راضیان و ناراضیان تشکیل نمی‌دهند؛ چرا که می‌توانید در این نمایشگاه با بازدیدکنندگانی روبه رو شوید که هدفشان از بازدید این نمایشگاه بازاریابی برای محصولات و خدمات شرکتشان در بخش‌هایی همچون بیمه، مواد غذایی و... است.
ششمین جشنواره و نمایشگاه بین‌المللی رسانه‌های دیجیتال تا ۲۲ مهرماه میزبان دوستداران دنیای دیجیتال خواهد بود.