امکانات فوقالعاده در یک کنسول مدرن
پلی استیشن ۴ سونی معرفی شد
دنیایاقتصاد- بالاخره بعد از شایعات و اخبارهای مختلف، آخرین و جدیدترین نسخه کنسول بازی پرطرفدار شرکت سونی به صورت رسمی معرفی و رونمایی شد. در حالی که بازار کنسولهای بازی ویدئویی که مانند بسیاری از محصولات دیگر تحت تاثیر تکنولوژیهای ارتباطی جدید قرار گرفته است، سونی هم که سهم قابل توجهی از این بازار را در دست دارد سعی کرده است تا با این کنسول بازی جدیدش به دنیای تکنولوژیهای مدرن امروزی نزدیکتر شود. به این ترتیب شرکت سونی در کنفرانسی اختصاصی که عصر روز چهارشنبه گذشته در شهر نیویورک برگزار شد، نسل جدید کنسول بازی پلی استیشن خودش را رونمایی کرد.
مدیران این شرکت معتقدند که PlayStation ۴ یک تحول بزرگ در عرصه کنسولهای بازی است و میتواند بهترین ابزار برای طرفداران بازیهای ویدئویی باشد. این کنسول قرار است در آخرین روزهای سال ۲۰۱۳ و فصل تعطیلات به صورت رسمی به بازار عرضه شود و به فروش عمومی برسد، با این حال اما، این شرکت هنوز اطلاعاتی درباره قیمت عرضه این دستگاه اعلام و منتشر نکرده است.
البته بد نیست بدانید که سونی در این مراسم جزئیات دقیق و زیادی را درباره این کنسول بازی جدیدش اعلام نکرده و ارائه این اطلاعات را به نمایشگاه تخصصی سرگرمیهای الکترونیک E۳ موکول کرد تا همزمان با معرفی نسل بعدی کنسول بازی رقیبش یعنی Xbox شرکت مایکروسافت، اطلاعات تخصصی و مهم مربوط به کنسول بازی خودش را اعلام و ارائه کند.
سختافزار پیشرفته و سریع
بر اساس اعلام شرکت سونی در این کنفرانس، کنسول بازی جدید PS۴ مبتنی بر معماریx۸۶ بوده و از نظر گرافیکی کاملا ارتقا پیدا کرده است. این کنسول دارای پردازنده هشت هستهای Jaguar ساخته شرکت AMD بوده از پردازنده گرافیکی Radeon این شرکت بهره میبرد.
حافظه رم این دستگاه از نوع GDDR۵ با ظرفیت ۸ گیگابایت بوده و مبتنی بر حافظه ذخیرهسازی هارددیسک است. جالب است بدانید که کنسول بازی جدید سونی مجهز به درایو Blu-ray با سرعت ۶x و ۸x برای DVDها است. این دستگاه مبتنی بر بلوتوث نسخه ۱/۲ بوده و از یک پورتUSB ۳.۰ و یک پورت HDMI هم بهره میبرد. این محصول همچنین دارای شبکه اترنت و قابلیت ارتباطی Wi-Fi بوده و از خروجی آنالوگ AV هم بهره میبرد.
این کنسول بازی مجهز به یک دسته بازی ویژه و جالب است که شایعات زیادی درباره آن قبلا منتشر شده بود. این دسته که با نام DualShock ۴ معرفی شده، مجهز به یک تاچ پد شبیه به کنسول بازی ویتا این شرکت بوده و یک نوار لامپی هم در پشت بدنه آن وجود دارد که بازیکن را تشخیص میدهد.
دسته DualShock ۴ دارای دو تاچپد خازنی، ژیروسکوپ سه محوره، شتاب سنج، ویبراتور، نوار لامپی با سه رنگ مختلف، اسپیکر داخلی، پورت microUSB، پروت ۳/۵ میلیمتری استاندارد هدست، باتری قابل شارژ، دوربین Eye Camera با وضوح تصویر ۱۲۹۰ در ۸۰۰ پیکسل، زاویه دید ۸۵ درجه و میکروفن ۴ کاناله است. پلی استیشن ۴ همچنین مجهز به دوربین سه بعدی است که از طریق نوار لامپی پشت دستهها، قابلیت تشخیص و جهت حرکت کاربران و امکانات کنترلی متنوعی را در اختیار کاربرانش قرار میدهد. این دسته بازی دارای کلید Share است که امکان به اشتراکگذاری سریع و راحت را به کاربرانش میدهد.
اشتراکگذاری تجربههای بازی
این روزها دیگر با وجود گسترش شبکههای اجتماعی و طرفداران آنها محصولات و گجتها با قابلیتهای ویژه برای به اشتراک گذاری و هماهنگی با این شبکههای اجتماعی به بازار معرفی میشوند. پلی استیشن ۴ هم از این روند مستثنا نیست. درست به همین دلیل هم در این کنسول بازی جدید کاربران میتوانند تنها با فشار دادن کلید پاور به راحتی بازی را متوقف کرده و با فشار دوباره آن کلید بلافاصله بازی را ادامه دهند. نسل جدید کنسول بازی خانگی سونی دارای یک پردازنده اختصاصی ثانویه است که برای دانلود و آپلود طراحی شده است. به این ترتیب حتی وقتی کنسول خاموش است باز هم کار دانلود و آپلود فایلها متوقف نمیشود.
نکته جالب دیگر در پلی استیشن ۴ امکان انجام بازی قبل از تمام شدن روند دانلود کامل آن است. یعنی در هنگام دانلود بازی، امکان شروع بازی وجود دارد و همزمان با بازی، دانلود آن هم میتواند دنبال شود. کاربران میتوانند ویدئوی مربوط به بازی خود را هم آپلود کرده و با دیگران به اشتراک بگذارند. این دستگاه برای کاهش حجم ویدئو قبل از آپلود، آن را فشرده میکند تا پهنای باند کمتری مصرف شده و راحتتر و سریعتر آپلود شود. با این اوصاف کاربران کنسول پلی استیشن ۴ میتوانند تکنیکهای ویژه و جالب خودشان در بازی را مثل رکوردهایی جدید با دوستان و کاربران دیگر به اشتراک بگذارند.
گویا سونی در طراحی این کنسول بازی جدید توجه ویژهای به امکانات اجتماعی کرده است. در پلتفرم پلی استیشن ۴ کاربران میتوانند به دیگران اجازه بدهند تا بازی آنها را بصورت زنده تماشا کنند. کاربران همچنین میتوانند از طریق موبایلهای هوشمند یا ابزارهای قابل حمل دیگر ویدئوهای آپلود شده دیگران را مشاهده کنند. سرویسهای فیس بوک و شبکه استریم ویدئویی Ustream هم با پلی استیشن ۴ سازگار شدهاند و امکان دسترسی به آنها هم وجود دارد. تکنولوژیGaikai هم که قبلا سونی آن را خریده بود، در این کنسول جدید به کمک کاربران آمده است. کاربران این کنسول جدید از طریق این تکنولوژی و فروشگاه پلی استیشن میتوانند هر بازی را به صورت مجانی و در لحظه تست کرده، در صورت تمایل آن را به اشتراک گذاشته و در نهایت اگر آن را دوست داشتند، بخرند. بد نیست بدانید که امکان اجرای بازیهای پلی استیشن ۳ روی پلی استیشن ۴ وجود ندارد و هیچ خبری درباره بکار گرفتن سرویسهای ابری در آن منتشر نشده است. «جک تریتون» مدیرعامل سونی در این مراسم گفته است که کنسول پلی استیشن ۴ هنوز در مرحله توسعه قرار دارد تا از نظر مشخصات فنی و طراحی به نسخه نهایی خودش برسد.
ارسال نظر