گپ روز -رییسسازمان نظام صنفی استان تهران:
فرصتهای جدید در اختیار فعالان حوزه آیتی
بازار دیجیتال- «اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده بدون بهرهمندی از IT امکانپذیر نیست و به این منظور باید نرمافزارهای ویژه این کار طراحی و تولید شود و در اختیار همه قرار بگیرد.» این گفته یکی از اعضای سازمان نظام صنفی است. به باور این عضو، طرح مالیات بر ارزش افزوده میتواند فرصتهای خوبی را در اختیار فعالان حوزه آیتی گذارد. برای آگاهی بیشتر از این فرصتها گفتوگویی با پرویز رحمتی، رییس سازمان نظام صنفی استان تهران انجام دادهایم که میخوانید:
طرح مالیات بر ارزش افزوده چه فرصتهای ویژهای را در اختیار صادرکنندگان نرمافزار میگذارد؟
مالیات بر ارزش افزوده هم در زمینه نرمافزار هم سختافزار میتواند فرصتهای جدیدی را برای فعالان این دو حوزه فراهم بیاورد، یعنی وقتی قرار است به ازای هر عرضه مستقیمی که صورت میگیرد مالیات بر ارزش افزوده محاسبه شود این کار احتیاج به یک سیستم نرمافزاری دارد که در کنار دستگاه POS قرار بگیرد؛ به شکلی که وقتی صورت حساب به مشتری داده میشود همزمان سهدرصد مربوطه محاسبه شود و اطلاعات مربوطه را جایی یادداشت کند تا هرجایی که لازم است این اطلاعات در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد. به این ترتیب اگر امکانات سخت افزاری و نرمافزاری در واحدهای عرضه مستقیم کالا مستقر شود، این کار به مفهوم قرار دادن فرصتهای خاص در اختیار فعالان حوزه آیتی است.
کارگاه مالیات برارزش افزوده در سازمان نظام صنفی از چه زمانی آغاز به کار کرده است؟
این کارگاه تازه کار خود را آغاز نکرده و پیرو هماهنگی که با سازمان امور مالیاتی شده بود، حدودا در اوایل زمستان سال گذشته کارگاه مالیات بر ارزش افزوده شکل گرفت و کار خود را شروع کرد.
کار اصلی این کارگاه چیست؟
متخصصان نرمافزار و سختافزار از سازمان نظام صنفی در این کارگاه حضور دارند و وظیفه اصلی آنها این است که نقطهنظرات کارشناسان و اهل فن این حوزه را که در جلسات مختلف مطرح میشود، جمعبندی کنند و نمایندگان کار گروه با حضورشان در جلسات مشترک با مسوولان سازمان امور مالیاتی، تبادل نظر کارشناسی انجام دهند؛ به شکلی که از یک طرف اطلاعات تخصصی به مسوولان ارئه شود و از طرف دیگر اگر مشکلات موانعی اجرایی در پیشبرد این امر وجود دارد، به اندازه کافی در جلسات از آن صحبت شود تا زمینههای طرح موانع در آن جا مطرح شود. به بیان دیگر، نمایندگانی از سازمان نظام صنفی در جلسات سازمان امور مالیاتی حضور دارند و موضوعاتی را که مورد بحث قرار میگیرد، به سازمان منتقل میکنند. در مرحله بعد افراد کارگروه روی این موضوعات کار میکنند تا در جلسه بعد، نتایج را به سازمان امور مالیاتی عنوان کنند.
ارسال نظر