بازار دیجیتال- «مرکز مدیریت قرار است با الگوگیری از مرکز نیدا (NIDA) در کره‌جنوبی ایجاد شود، زیرا در کره فعالیت بخش خصوصی کمرنگ و دولت نقش گسترده‌ای در توسعه اینترنت داشته است؛ برخلاف ژاپن که همه امور را بخش خصوصی انجام می‌دهد و دولت تنها هماهنگ‌کننده است. دولت کره با این طرح موفق شده است در برخی از شاخص‌ها کره را در سطح اول جهانی قرار دهد.» این بخشی از گفته‌های حمید علیپور، معاون گسترش IT شرکت فناوری اطلاعات، در خصوص ایجاد مرکز مدیریت اینترنت در کشور است. برای آشنایی بیشتر با این طرح گفت‌و گوی کوتاهی با وی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

این مرکز چه فعالیت‌هایی را انجام می‌دهد؟

از جمله کارهایی که این مرکز قرار است انجام دهد شناسایی و شناخت موانع توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور است. باید دید در این حوزه ما چه مشکلات و خلاء‌هایی را داریم و برنامه‌ریزی‌هایی با توجه به آن مشکلات پایه‌ریزی کنیم. در واقع این مرکز به دنبال پیدا کردن این مشکلات و پیدا کردن راه‌هایی برای مقابله با آن است.

هدف دقیق این مرکز چیست؟

هدف توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور است.

این طرح از چه زمانی و به چه صورتی قابل اجرا است؟

این طرح از سال گذشته آغاز به کار کرد و در حال حاضر در دو شاخه فعالیت می‌کند. اول شاخه تکمیل مرکز به این معنا که به شکل علمی بتواند فعالیت منسجمی را انجام دهد. در این قسمت ما قراردادی را با مرکزی منعقد کرده‌ایم که در این زمینه به ما کمک کند. با یک پیمانکار هم همکاری می‌کنیم که فعالیت‌های اجرایی مرکز را انجام دهد. دوم شاخه عملیاتی است. در این قسمت هم فعالیت‌هایی انجام شده است. مثلا در بوشهر برای رشد فناوری اطلاعات به عنوان یک شهر پیشگام با جهاد سازندگی تفاهم‌نامه‌ای داشتیم برای اینکه خدمات فناوری اطلاعات بیشتر و بهتر به روستاهای کشور داده شود. به غیر از این دو شاخه فعالیت‌های دیگری را هم به عنوان کارهای مطالعاتی انجام داده‌ایم. مانند مدیریت آدرس‌های IP. در حال حاضر این آدرس‌ها به صورت پراکنده در کشور وجود دارند و اطلاعات دقیق آنها ثبت نمی‌شود. در واقع مدیریت در این بخش جلوی خیلی از خرابکاری‌ها را مانند آلوده شدن کامپیوتر، مورد حمله قرار گرفتن و... می‌گیرد. انسجام و ایجاد دیتابیس آدرس‌های IP و مرحله بعد نام‌دامنه‌های اینترنتی از دیگر فعالیت‌های این مرکز است.

برای اجرای این طرح از کشورهای خاصی الگو برداری شده است؟

ما یک مطالعه تطبیقی روی کشورهای مختلف انجام داده‌ایم و از آنجا که در کره‌جنوبی بیشترین نقش برای هدایت و توسعه آی‌تی را دولت برعهده داشته است و به این خاطر که بخش خصوصی در این زمینه زیاد فعالیت نمی‌کند، ما تصمیم گرفتیم از کره جنوبی و مرکز نیدا در این کشور الگوبرداری کنیم.

یعنی فقط از این کشور الگوبرداری شده است؟

کره‌جنوبی شاخص است به عنوان کشوری که در حوزه فناوری رشد سریعی داشته و باعث این رشد هم دولت بوده است. پس اگر ایران هم دراین زمینه قصد انجام کاری را دارد باید این کشور الگوبرداری کند. البته در این الگو ما اصلاحاتی را با توجه به شرایط کشور انجام داده‌ایم.