جی‌پی‌آر‌اس همراه اول 24 ساعته شد

مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران از ۲۴ ساعته شدن سرویس اینترنت تلفن همراه (جی‌پی‌آر‌اس) دارندگان سیم‌کارت دائمی ۰۹۱۲ این شرکت خبر داد. وحید صدوقی در گفت و گو با فارس اظهار داشت: سرویس اینترنت تلفن همراه «همراه اول» از روز یکشنبه هفته جاری برای مشترکان تهران ۲۴ ساعته شده بود و اکنون دارندگان سیم‌کارت دائمی با کد ۰۹۱۲ همراه می‌توانند ۲۴ ساعته از این سرویس بهره گیرند.

تعرفه این سرویس ۸/۱۴ریال برای هر کیلو بیت مصرف در روزهای عادی و چهار ریال برای هر کیلو بایت مصرف در روزهای تعطیل اعلام شده است و سرعت GPRS همراه اول چیزی نزدیک به ۵۰ کیلو بیت است که با توسعه شبکه و تقویت آن به ۱۵۰ کیلو بیت افزایش ‌می‌یابد. وی گفت: تا هفته آینده نیز اتصال شهرهای دیگر به سرویس GPRS همراه اعلام خواهد شد. صدوقی از تست BSC در شبکه همراه اول برای افزایش سرعت GPRS خبر داد و گفت: پس از تست نهایی و گزارش‌های فنی، سرعت GPRS افزایش و به نسل بعد ارتقا می‌یابد. مدیرعامل همراه اول درباره تعرفه فروش GPRS نیز تاکید کرد: فعلا تعرفه این سرویس همان تعرفه اعلام شده است، ولی در حال بررسی دقیق‌تر تعرفه‌ها هستیم و احتمال کاهش تعرفه این سرویس وجود دارد.

صدوقی همچنین در گفت و گو با موبنا اظهار داشت: مراکز MMS تلفن همراه با تجهیزات تولید داخل برای ۱۰۰‌هزار شماره در تهران به صورت پایلوت راه‌اندازی می‌شود. وی ادامه داد: قراردادی با تنها تولید کننده کشور درخصوص مراکز MMS تلفن همراه منعقد کرده‌ایم تا این شرکت در فاز اول پایلوت ۱۰۰‌هزار شماره را در تهران اجرایی کند.وی گفت: چنانچه انجام این پایلوت موفقیت‌آمیز باشد، قطعا توسعه شبکه برای ارائه سرویس MMS با استفاده از تجهیزات از تولید داخل صورت خواهد گرفت.صدوقی درخصوص راه‌اندازی سرویس MMS تلفن همراه نیز گفت: با خرید تجهیزات از خارج، شبکه برای ارائه این سرویس به دومیلیون مشترک آماده شده است و به زودی این سرویس در اختیار مشترکان تهرانی که نسبت به ثبت‌نام GPRS اقدام کرده‌اند قرار می‌گیرد.

سیم‌کارت‌های ایرانسل که فرم ثبت‌نام‌شان تکمیل نشده غیرفعال می‌شوند

مدیرعامل شرکت ایرانسل درباره‌ این که برخی سیم‌کارت‌های اعتباری ایرانسل ثبت نشده و ممکن است افرادی از طریق آن‌ها به ایجاد مزاحمت اقدام کنند، گفت: اگر ثبت‌نام سیم‌کارت‌های ایرانسلی که فعال می‌شوند تا ۲۴ ساعت تکمیل نشود، سیم‌کارت آن‌ها بعد از گذشت این مدت غیرفعال خواهد شد و ثبت نشدن تعدادی از سیم‌کارت‌ها در گذشته باعث نمی‌شود افرادی مزاحمت ایجاد کنند و ما نتوانیم با آن‌ها برخورد کنیم. علیرضا قلمبر دزفولی در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد مزاحمت‌های تلفنی و اجرای آیین‌نامه مزاحمت‌های تلفنی از طریق سیم‌کارت‌های این اپراتور گفت: این آیین‌نامه از سوی ایرانسل اجرا می‌شود و فرم آن نیز از طریق پست در اختیار توزیع‌کنندگان قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: افزایش میزان مزاحمت‌های تلفنی از سیم‌کارت‌های ایرانسل نیست و این کار از زمان ورود تلفن‌های همراه وجود داشته و به فرهنگ‌سازی نیاز دارد. در هر حال مشترکان ایرانسل برای پیگیری و برخورد با مزاحمت احتمالی می‌توانند به دفاتر حقوقی ایرانسل مراجعه و فرم مربوطه را تکمیل کنند تا پس از بررسی مطابق آیین‌نامه با مشترک خاطی برخورد شود.

همچنین علی‌اصغر عینی‌پور، معاون فنی ایرانسل گفت: همان طور که طبق قوانین کشور فروش سیم‌کارت به افراد زیر ۱۸ سال ممنوع است، فعال کردن MMS برای این گروه سنی نیز ممنوع است و استفاده از این سرویس مشروط به موافقت اولیای آن‌ها است.

به گفته عینی‌پور، ایجاد هرگونه مزاحمت با MMS موجب اعمال مجازات‌ها و قوانین و مقررات مربوطه خواهد بود و فراهم‌کننده شبکه بر اساس آیین‌نامه ابلاغی باید با مزاحمت‌های تلفنی در این باره برخورد کند و مشترکان متخلف را به مراجع ذی‌صلاح قانونی معرفی کند.