هدف 30درصد ضریب نفوذ اینترنت بود که رسیدیم

چرا اینترنت پرسرعت در کشور با کیفیتی نامناسب ارائه می‌شود؟سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سابق شرکت‌های مخابرات استانی را از ارائه اینترنت پرسرعت محروم کرده بود؛ به عنوان مثال در شهر تهران در سال ۸۳ شرکت مخابرات استان تهران بیش از ۱۰هزار پورت پرسرعت را سرمایه‌گذاری و ایجاد کرد، اما مجوز ارائه را نمی‌داد و متاسفانه در برنامه‌ها ذکر شده بود که شرکت‌های مخابرات استانی نمی‌توانند در سال ۸۴ و ۸۵ وارد این توسعه شوند. این موضوع یک اشتباه تاریخی در کشورمان بود که تا برطرف شدن این محدودیت و ممنوعیت زمان زیادی سپری شد و افراد زیادی برای برطرف کردن این مشکل سرگرم شدند.

چه برنامه‌ای برای افزایش تعداد کاربران اینترنت دارید؟

اگر اینترنت پرسرعت توسط شرکت‌های مخابرات استانی و شرکت‌های ندا یا PAP ارائه شود، امیدواریم براساس برنامه‌ریزی‌ها و سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی که انجام شده، بتوانیم ظرف یکی دو سال آینده مشترکان این حوزه را به حدود پنج میلیون افزایش دهیم. همچنین ما در کشورمان مشکل محتوا داریم و آن طور که باید از محتوا به خوبی استفاده نمی‌شود؛ به عنوان مثال بسیاری از کتابخانه‌های دانشگاه دیجیتالی شدند و امکانات خوبی از نظر محتوا دارند، اما محتوای خود را بر روی شبکه و در اختیار دانشجویان و کاربران قرار ندادند، اما باید بستر لازم فراهم و تولید محتوا به شکل جدی‌تری انجام شود. کسانی که در زمینه تولید فیلم، انیمیشن یا مواردی از این قبیل فعالیت می‌کنند باید علاوه‌بر توسعه و تولید محتوا امکان دسترسی را نیز فراهم کنند؛ به عنوان مثال اخیرا صداوسیما بسیاری از امکانات آرشیوی خود را روی اینترنت و فضای مجازی ارائه می‌کند که امیدواریم سایر دستگاه‌ها نیز این کار را انجام دهند.

چه میزان تقاضا در بازار برای گرفتن پهنای باند وجود دارد؟

تقاضای موجود در بازار آن طور که باید و شاید تحریک‌ نشده و در حال حاضر کسانی که تقاضای پهنای باند وسیع دارند، نسبتا کم هستند؛ به عنوان مثال در شروع دولت نهم تعداد دانشگاه‌هایی که به شبکه وصل بودند کمتر از انگشتان دست بود و اکنون بیش از ۳۴۰ دانشگاه به شبکه دسترسی دارند. شاید بتوان گفت بیش از ۱۵۰دانشگاه هنوز پهنای باند وسیع و قابل‌توجه درخواست نکرده‌اند، در صورتی که هر کدام از دانشگاه‌ها می‌توانند بیش از چند صد مگ تقاضا داشته باشند و این امکانات را در اختیار استادان و دانشجویان خود قرار دهند.

کاربرانی که با کم‌فروشی پهنای باند مواجه هستند، چه کاری باید انجام دهند؟

باید خود مشتری مکانیزم وسایل اندازه‌گیری را در اختیار داشته باشد و شرکت‌ها نیز نرم‌افزار اندازه‌گیری را در اختیار مشتری قرار دهند تا این موضوع قابل‌محاسبه باشد که با این کار بیش از ۹۹درصد مسائل بین مشتری و فراهم‌کننده برطرف و حل‌و‌فصل خواهد شد.

تعداد کاربران اینترنت و میزان نفوذ اینترنت در کشور چقدر است؟

اخیرا در یکی از سایت‌های بین‌المللی اعلام شده که تعداد کاربران اینترنت در کشورمان ۲۳میلیون نفر است و ضریب نفوذ استفاده‌کنندگان اینترنت نیز براساس آمار این اتحادیه در سال ۲۰۰۶ عدد ۵۴/۲۵درصد است که از نظر رتبه تقریبا در رده ۵۹ قرار داشتیم اما این آمار هنوز در سال ۲۰۰۸ به دست نیامده است.

براساس برنامه چهارم توسعه در زمینه رشد ضریب نفوذ اینترنت وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات چه فعالیتی را انجام داده است؟

براساس برنامه‌ریزی‌ها قرار بود ضریب نفوذ کاربران اینترنت در کشور به ۳۰درصد برسد که در‌حال‌حاضر این عدد به ۳۰درصد رسیده است.

اگر تعداد کانال‌های ارتباطی موجود در کشور را نگاه کنیم، این آمار ظرف سه سال گذشته از یک میلیون به بیش از دو میلیون افزایش یافته اما ما برای ترافیک بین شهری و ارتباطات بین‌الملل از نظر زیرساخت هیچ محدودیتی نداریم و هرگونه محدودیتی را نیز در این زمینه می‌توانیم برطرف کنیم.

کوتاه شده از ایسنا