ورود کتابخانهها به عصر iPod
شاید دیگر وقت آن رسیده باشد که کارتهای قدیمی کتابخانهها را کنار بگذاریم. این روزها کتابخانهها با هدف جذب هر چه بیشتر خوانندگان و مشترکان، لیست بلندبالایی از کتابها، موسیقی، فیلم و دیگر محتواهای الکترونیکی را برای دانلود روی دستگاههای پخشکننده پرتابل یا کامپیوترها ارائه مینمایند و در این راه برخلاف سایتهایی مانند iTunes یا Amazon.com هزینهای را از متقاضیان طلب نمیکنند.
شعب کتابخانه Phoenix با ایجاد یک شبکه اقدام به ارائه حدود ۵۰هزار عنوان کتاب الکترونیکی (eBook)، موسیقی و فایلهای ویدئویی نموده و دسترسی به این محتویات را از هر مکانی برای مشترکان خود امکانپذیر ساخته است.
بنا به گفته Tom Gemberling کتابدار منابع الکترونیکی کتابخانه Phoenix این پروژه در آیندهای نزدیک به سرویس بسیار محبوبی مبدل خواهد شد.
نحوه استفاده از این خدمات بسیار آسان بوده و کافی است پس از انجام مراحل ثبتنام، از طریق وب به سایت کتابخانه متصل شده و بعد از دریافت فایلهای مورد نظر، آنان را با استفاده از برنامههایی مانند Adobe Digital Editions، Mobipocket Reader و یا OverDrive Media Console مورد استفاده قرار دهید.
Jim McCluskey دستیار مدیریت کتابخانه Sno-Isle در واشنگتن میگوید: «مردم بهخاطر قابل حمل بودن این روش علاقهمند به استفاده از آن هستند.»در حال حاضر کتابخانههایی که برای عرضه محتواهای دیجیتالی خود رو به روشهای آنلاین آوردهاند، از نرمافزارهایی استفاده مینمایند که توسط طیف وسیعی از تجهیزات قابل حمل و پرتابل قابل استفاده هستند.
دستگاههایی مانند: Sony's Reader, SanDisk's Sansa, Samsung's Blackjack, Palm's Treo ۷۰۰wx, Motorola's Q, Microsoft's Zune, iRiver's ۵۱۰, Hewlett-Packard's iPAQ, Dell's Axim,Creative Technology's ZEN, AT&T's Cingular Smartphone و iPhone یا iPod اپل.
به عقیده McCluskey کتابخانهها با دارا بودن مجموعههای متنوعی از کتب و موسیقیهای قابل دانلود این شانس را خواهند داشت که همگام با فنآوریهای روز دنیا حرکت نمایند.
ارسال نظر