ازگوشه و کنار
اختراع دوربینی کوچک با الهام از چشم انسان
محققان موفق به تولید دوربینی کوچک و قابل انعطاف شدند که عرض آن ۲سانتیمتر بوده و دارای یک لنز ساده و مقعر است.
به گزارش مهر، این دوربین که از چشم انسان الهام گرفته است، به وسیله قرار گرفتن گیرندههای حساس به نور بسیار کوچک در یک غشا نرم و قابل انعطاف ساخته شده است که در آینده برای تشخیص بیماری در بدن انسان نیز استفاده خواهد شد.
این گیرندههای حساس به نور که عملکردی شبیه به گیرندههای دوربینهای دیجیتال دارند از یک صفحه نیمههادی سخت و صاف که دارای میلیونها پیکسل است، تشکیل شده است.
محققان دانشگاه ایلینویز و گروهی از مهندسان مکانیک دانشگاه نورث وسترن در پی تحقیقات خود این گیرندهها را به قطعات کوچکی که «چیپلت» خوانده میشوند، تبدیل کردند. سپس قطعات همجوار را به کمک کوچکترین کابل دنیا، به ضخامت یک میکرون به شکل دایره به یکدیگر وصل کردند. به این شکل در صورت فشرده شدن دایره، کابل، ارتباط الکترونیکی را حفظ کرده و به چیپلتها این اجازه را میدهد که هماهنگ با قطعات مجاورشان حرکت کنند.
محققان پوسته کشسان و منعطفی را به وجود آورده و دایره شبکه مانند را درون آن قرار دادند. پوسته منعطف به دوربین این قابلیت را میدهد که در صورت کشآمدن و تغییر شکل دادن تصویری واضح به وجود بیاورد.
براساس گزارش بی بی سی، دکتر جان راجرز که این تحقیقات را رهبری میکند، گفت: این اولین باری است که قطعات سخت نیمههادی الکترونیکی با یک سطح کاملا انعطافپذیر ادغام میشوند. کاربرد این تکنولوژی انعطافپذیر بسیار گسترده خواهد بود. گیرندههای این دوربین میتواند توسط هر نوع دیگری از گیرندهها جایگزین شود و به طور یکپارچه درون بدن انسان قرار گیرد.
این گروه هماکنون روی ابزار مشابهی که در آن الکترودها جایگزین چیپلتها خواهند شد، کار میکنند تا بتوانند این ابزار را درون مغز افراد مبتلا به صرع، جهت اخطار قبل از آغاز حمله عصبی ناگهانی، قرار دهند. این ابزار همچنین میتواند به وسیله فرستادن سیگنالهای الکترونیکی به عنوان دستگاه تنظیم ضربان قلب در بدن انسان استفاده شود.
ارسال نظر