تکنولوژی تلویزیون اینترنتی به تدریج فراگیر میشود
جعبه جادو روی وب
گذر زمان تغییر را نشانه میرود. خاطرات هم تغییر را تجربه میکنند تا دیگر حرفی از جعبههای جادو هم به میان نیاید.
ندا لهردی
گذر زمان تغییر را نشانه میرود. خاطرات هم تغییر را تجربه میکنند تا دیگر حرفی از جعبههای جادو هم به میان نیاید.
جعبههای جادو زمانی بهانهای بودند برای گردهم آوردن اعضای یک خانواده و فامیل. این روزها اما گویا تکنولوژی امکان را در اختیار تکتک افراد قرار میدهد که بتوانند برنامههایی مشترک را همزمان با تمام مخاطبان سرتاسر دنیا به تماشا بنشینند. در عصر تکنولوژی، گسترش هر روزه اینترنت و دسترسی به آن همه امور و امکانات مختلف را تحتتاثیر خودشان قرار دادهاند. تا جایی که هر روز شاهد اتفاقات جدید و مهاجرت امکانات مختلف به فضای مجازی وب هستیم.
در این میان اما مهاجرت، محبوبترین ابزار تفریحی و ارتباطی به این فضا، بیشتر مورد توجه قرار گرفته و میتواند تاثیرگذارتر هم باشد.
تلویزیون وقتی قرار باشد اینترنتی شود، میتواند تمام دنیا را مخاطب قرار دهد.
تلویزیون اینترنتی چیست؟
تلویزیون اینترنتی یا اینترنت TV درواقع یک پروتکل تلویزیونی است که از طریق اینترنت پخش و منتشر میشود.
این پروتکل به تماشاگرانش امکان انتخاب برنامه دلخواهشان را از میان مرجعی از نمایشهای تلویزیونی میدهد. مدلهای اولیه تلویزیونهای اینترنتی اما تنها چند فیلم یا ویدئو انتخابی را در یک وبسایت محدود در اختیار کاربران قرار میدادند.
اینترنت TV از طریق زیرساختهای فعلی موجود مانند اینترنت پرسرعت، ADSL، Wi-Fi، کابلی و ماهوارهای قابل انتقال و پخش شدن است.
به این ترتیب تولیدکنندگان مختلف محتوای الکترونیکی با استفاده از سرویسهای مختلف میتوانند محصولات خود را ارائه کرده و به راههای جدید درآمدزایی دست پیدا کنند.
تلویزیون اینترنتی اما با نامهای دیگری مانند تلویزیون روی دسکتاپ (TOD) و تلویزیون از طریق پروتکل اینترنتی (IPTV) هم در سرتاسر دنیا شناخته میشود.
این روزها اما معمولا دو روش برای استفاده از تلویزیونهای اینترنتی به کار برده میشود. روش اول که رایجترین متد هم هست، پخش برنامههای تلویزیونی با استفاده از شبکههای کامپیوتری P۲P (شبکههایی با محتوا و خدمات را از راههای مختلفی انتقال داده و کاربران را به یکدیگر مرتبط میکند) است. استفاده از این روش در واقع میتواند علاوه بر کیفیت مناسب انتقال اطلاعات، به صرفهجویی در هزینههای جانبی شرکتهای خدماتدهنده کمک هم بکند. روش دوم که پوشش کمتری هم داشته و به این دلیل کمتر به کار برده میشود، استفاده از یک وبسایت مستقل است. این روش در حقیقت دلیل محدودیتهای کاربریها در یک وبسایت چندان رایج و مورد توجه نیست.
تجارت پررونق آینده
بسیاری از برنامهسازان تلویزیونی و تولیدکنندگان محتوا به دنبال انتشار و پخش محتوای تولیدی خود به صورت زنده و آنلاین از طریق تلویزیونهای اینترنتی هستند تا به این وسیله تعداد بازدیدکنندگان و میزان بازدید برنامههایشان را افزایش دهند. این به معنی افزایش میزان جذب تبلیغات و البته درآمد حاصل از آن است که میتواند به حفظ سهم بازار این تولیدکنندگان تا حد چشمگیری کمک کند. تلویزیون اینترنتی در حقیقت به خاطر وجود راههای مختلف و ارزان دسترسی به آن و پوشش جهانی میتواند مخاطبان بسیار گستردهای از جوامع و فرهنگهای مختلف را به خودش جذب کند. به عبارت دیگر هر تماشاگر به وسیله یک ارتباط اینترنت بیسیم و استفاده از یک مدیاپلیر به روز و جدید میتواند برنامههای زنده و جذاب تلویزیونی را از سراسر جهان به تماشا بنشیند. بسیاری از پرتالهای تلویزیون اینترنتی به راحتی در دسترس بوده و تماشای برنامههای مختلف آنها به صورت رایگان انجامپذیر است. این در حالی است که اغلب این پرتالها از طریق درآمد حاصل از تبلیغات آنلاین خود حمایت شده و به این دلیل تنها برای اعضای خود قابل استفاده هستند. با این همه استفاده از سرویسهای تلویزیون اینترنتی با کیفیت بالا مستلزم وجود کاربرانی با امکان دسترسی مداوم به پهنای باند مناسب با قیمتهای منطقی است. در حقیقت این عوامل تاثیر مستقیمی روی روند درآمدزایی پرتالهای تلویزیون اینترنتی دارند. با تمام اینها تماشای برنامههای تلویزیون از طریق فضای مجازی وب به عقیده کارشناسان این حوزه میتواند تجارت پررونقی در آینده نه چندان دور باشد.
مشکلات پیشرو و تکنولوژیهای جدید
این روزها اما مهمترین دغدغه تماشاگران برنامههای تلویزیونی، کیفیت و وضوح تصاویری است که تماشا میکنند.
این موضوع در مورد تلویزیونهای اینترنتی اما ارتباط مستقیم با میزان ترافیک شبکه و البته امکان دسترسی به تکنولوژیهای پیشرفته و جدید دارد.
به گفته کارشناسان درحالحاضر ترافیک شبکه اینترنت به ۲اکزابایت میرسد، در حالی که پیشبینی میشود تا چند سال آینده این رقم تا ۸اکزابایت هم افزایش پیدا کند.
البته این مشکلات تنها مورد توجه شرکتهای خدماتدهنده معتبر و بزرگ و البته کاربران حرفهای است.
در مقابل اما این برنامههای تلویزیونی به راحتی و البته به شکل غیرقانونی توسط بعضی وبسایتها ارائه میشوند.این برنامههای تلویزیونی که به صورت غیرقانونی منتشر میشوند، معمولا کیفیت و وضوح تصویر مناسبی نداشته و به این دلیل به امکانات و فضای چندانی هم برای انتقال آنها نیازی نیست.
پروژه «P۲P آینده» اما همان چیزی است که میتواند راهگشا باشد.
این پروژه درحالحاضر در کشورهای اروپایی مورد بررسی قرار گرفته است. تا جایی که اتحادیه اروپا برای شکلگیری و اجرای این پروژه چیزی در حدود ۱۹میلیون یورو بودجه تعیین کرده است. این پروژه قرار است تا چهار سال آینده به مرحله اجرا رسیده و شرکتی به نام Swarm Player اولین عرضهکننده خدمات آن باشد. بزرگترین اپراتور مخابراتی انگلستان BT هم برای دسترسی شهروندان انگلیسی به تلویزیون اینترنتی پرسرعت، سرمایهگذاری ۵/۱میلیارد یورویی انجام داده است تا اینترنت پرسرعت فیبر نوری را به بیش از ۱۰میلیون خانه در انگلستان برساند. BT تصمیم دارد به این وسیله امکان دسترسی شهروندان انگلیسی به تلویزیون اینترنتی را با سرعتی برابر حداقل ۴۰مگابایت در هر ثانیه فراهم آورد.
تلویزیون اینترنتی در واقع یک موج بزرگ تکنولوژی است که به زودی سرتاسر دنیا را در برمیگیرد.
ارسال نظر