در حالی که طی دو سال و نیم گذشته به بهانه حمایت از تولید داخل تعرفه واردات تلفن همراه درابتدا ۶۰ و بعد از یک سال و نیم ۲۵‌درصد اعلام شد، اما طی سال گذشته حداکثر ۳۰۰‌هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در کشور تولید شد و این در حالی است که ایران سالانه به حدود ۱۲‌میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه نیاز دارد.

محمدگلی کلیشمی،‌ مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی وزارت صنایع و معادن، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: تولید گوشی تلفن همراه از لیست اولویت‌های‌ سرمایه‌گذاری در وزارت صنایع و معادن خارج می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعدادی درخواست برای صدور جواز تاسیس جهت احداث کارخانه تولید گوشی تلفن همراه به وزارت صنایع و معادن ارسال شده است که قرار نیست به همه این درخواست‌ها جواب مثبت داده شود. این مقام مسوول اظهار کرد: به این دلیل که سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در زمینه تولید گوشی تلفن همراه در کشور در واحدهای تولیدی موجود در حال شکل گرفتن است، بنابراین تقاضاهای دریافت شده در این زمینه در دست بررسی است و با توجه به توانمندی‌های مالی، فنی و تکنولوژیکی درباره آن‌ها تصمیم‌گیری خواهد شد. او در پاسخ به این سوال که آیا در زمان وزیر سابق صنایع و معادن برای افزایش یکباره تعرفه گوشی تلفن همراه در وزارت صنایع و معادن برنامه‌ریزی درستی انجام شده بود؟ گفت: علت افزایش تعرفه ایجاد جاذبه در بین سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی بود که این امر موفق از آب در نیامد.

وی یادآور شد: یکی از دلایل به مشکل خوردن تولید گوشی تلفن همراه در کشور، نامتناسب بودن تعرفه‌ها بود که در حال حاضر تعرفه‌های واردات گوشی تلفن همراه منطقی شده است؛ ضمن این‌که در مجموع تولید گوشی تلفن همراه در کشور سودآور بوده و حتی در حال حاضر تولیدکنندگان داخلی با مارک چینی در بازار ایران تولید و به بازارهای خارجی صادر می‌کنند و قصد دارند این کار را برای مارک‌های دیگر نیز انجام دهند.

تعیین زمان فراخوان مزایده اپراتور سوم تلفن همراه

معاون وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات از اعلام فراخوان مزایده اپراتور سوم تلفن همراه تا چند روز آینده خبر داد.

کمال محامدپور با بیان این مطلب اظهار کرد: روز دقیق اعلام این فراخوان،‌ روز دوشنبه (۳۱ تیرماه) در جلسه‌ شورای راهبری اپراتور سوم تلفن همراه که زیرنظر وزیر ارتباطات است، تعیین خواهد شد. او با بیان این‌که تا به حال چهار پیشنهاد از طرف چهار شرکت خارجی به منظور مشاور خارجی این اپراتور داده شده است، تصریح کرد: پیشنهادها در جلسه‌ روز دوشنبه بررسی شده و با توجه به مشخصات و شرایطی که عنوان شده است، این مشاور انتخاب می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد:‌ پیش از این در کمیسیون تنظیم مقررات یکسری الزامات برای علاقه‌مندان حضور در این مزایده به تصویب رسید که بر این اساس حداقل پنج‌درصد سهام شخص حقوقی متقاضی باید به یک اپراتور خارجی با حداقل پنج میلیون مشترک در دیگر کشورها باشد.

رومینگ همراه اول با شبکه بی‌سیم روستایی

مدیرکل دفتر روابط بین اپراتورهای شرکت ارتباطات سیار گفت: رومینگ همراه اول با شبکه بی‌سیم روستایی گیلان، اصفهان و سیستان‌و‌بلوچستان طی چند روز آینده برقرار می‌شود. عباس لطفعلیان در گفت وگو با موبنا اظهار داشت: افتتاح رومینگ این استان‌ها زودتر از زمان مقرر صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: همچنین افتتاح رومینگ همراه اول استان‌های آذربایجان غربی، اردبیل و مرکزی در فاز دوم قرار دارد که طبق برنامه در شهریور ماه برقرار می‌شود. هفته گذشته با حضور وزیر ارتباطات رومینگ بین‌الملل برخی از شهرهای استان فارس نیز افتتاح شد. به گفته لطفعلیان طبق آخرین تصمیمات در هر ماه ارتباط رومینگ همراه اول با ۴ استان کشور برقرار می‌شود.

مدیرکل دفتر روابط بین اپراتورهای شرکت ارتباطات سیار با تاکید بر اینکه با این سیستم مشترک همراه اول می‌تواند با شماره تلفن همراه خود در روستاهای طرف قرارداد از رومینگ استفاده کند، پیش‌بینی کرد که ۵‌درصد ترافیک مکالمات در هر استان به شبکه WLL روستایی اختصاص یابد.

پیش از این مقامات مسوول، برقراری ارتباط رومینگ شبکه همراه اول با شبکه GSM روستایى را تا پایان خردادماه امسال وعده داده بودند.