نبرد غولها در جدول سیستمعاملهای موبایل
حکومت آندروید، سقوط سیمبین
درست به همین دلیل هم هست که بازارهای دیگر مرتبط با این بازار هم با این روند رشد همراه شدهاند. در این میان بازار سیستمعاملهای ویژه موبایلهای هوشمند بیش از هر بازار دیگر تحت تاثیر این محصولات بوده و فضای رقابتی جدی را در این بازار به وجود آوردهاند.
با وجود عرضه سیستمعاملهای متنوع و مختلف در بازار موبایلهای هوشمند، اما گویا رقابت اصلی میان دو سیستمعامل آندروید و iOS است. در واقع از میان هر ده موبایل هوشمندی که در فصل اول سال ۲۰۱۲ به سرتاسر دنیا صادر شده است، هشت گوشی مبتنی بر یکی از دو سیستمعامل آندروید یا iOS بودهاند.
جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی IDC در این زمینه نشان میدهد که در اولین فصل از سال 2012 میزان صادرات جهانی موبایلهای هوشمند به 3/ 152 میلیون دستگاه رسیده است که از این میان گوشیهای مبتنی بر سیستمعاملهای آندروید و iOS به ترتیب سهم 59 درصدی و 23 درصدی را در اختیار گرفتهاند.
این در حالی است که در فصل اول سال ۲۰۱۱ گوشیهای موبایل هوشمند مبتنی بر این دو سیستمعامل مجموعا سهم ۴ /۵۴ درصدی از این بازار را به خودشان اختصاص داده بودند. حالا با این اوصاف این دو سیستمعامل فاصله خودشان را از رقبای دیگری مانندSymbian، BlackBerry، Linux و Windows Phone بیشتر کردهاند.
«رامون لیاماس» یکی از کارشناسان IDC در این مورد میگوید: «محبوبیت دو سیستمعامل آندروید و iOS همچنان رو به افزایش است. هیچ کدام از این سیستم عاملها قابلیتهایشان را برای اولین بار رونمایی نکردهاند، اما شیوه عملکرد آنها تجربهای متفاوت از کار با موبایلهای هوشمند را برای کاربرانشان به همراه میآورد و به این دلیل به محبوبیت آنها میافزاید».
به طور کلی اما سیستمعامل آندروید در فصل اول سال 2012 هم همچنان رهبر بازار جهانی سیستم عاملهای ویِژه موبایلهای هوشمند است و بیش از نیمی از صادرات جهانی موبایلهای هوشمند را به خودش اختصاص داده است. از طرفی شرکتهای مختلفی مانند سامسونگ از این سیستم عامل برای موبایلهای هوشمند خودشان بهره میبرند. این شرکت در حال حاضر سهم 4/ 45 درصدی از بازار موبایلهای هوشمند مبتنی بر آندروید را در اختیار دارد.
این در حالی است که تقاضا برای خرید موبایلهای هوشمند iPhone همچنان رو به افزایش است تا سهم سیستمعامل iOS از بازار جهانی موبایلهای هوشمند را افزایش بدهد. این سیستمعامل رکورد جدیدی را در میزان رشد سالانه خودش در فصل اول امسال به ثبت رسانده است. در مقابل اما سیستمعامل Symbian بیشترین میزان کاهش سالانه خودش را در فصل اول سال ۲۰۱۲ تجربه کرده است.
این اتفاق در واقع به دنبال حرکت Nokia به سمت سیستمعامل Windows Phone رخ داده است. درست به همین دلیل هم اغلب کارشناسان معتقدند که روند کاهش سهم بازار سیستم عامل Symbian تا پایان سال 2012 هم ادامه داشته باشد.
ارسال نظر