روند رشد سریع بازار پردازنده‌های نیمه رسانا

بازار دیجیتال- صنعت پردازنده‌های نیمه‌رسانا در سال‌های اخیر و با افزایش تقاضا برای خرید دستگاه‌های دیجیتال شخصی در بازارهای مختلف، رونق قابل توجهی پیدا کرده است. این روند رشد همچنان در حال ادامه یافتن است تا جایی که آخرین تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد که درآمد بازار جهانی پردازنده‌های نیمه‌رسانا تا پایان سال ۲۰۱۱ به ۳۰۱ میلیارد دلار رسیده است که این رقم در مقایسه با سال ۲۰۱۰ رشد ۷/۳ درصدی داشته است. عدم ثبات در بازارهای بزرگی مانند اروپا و آمریکا به دنبال شرایط اقتصادی نابسامان، زلزله و سونامی در ژاپن و سیل تایلند عواملی بودند که سرعت رشد این بازار در سال ۲۰۱۱ را کاهش دادند. با این حال این بازار به لطف تقاضای زیاد کاربران برای خرید محصولاتی مانند موبایل‌های هوشمند، تبلت‌ها، کتابخوان‌های الکترونیکی، اولترابوک‌ها و کامپیوترهای شخصی همچنان روند رشد خودش را ادامه می‌دهد. در جدیدترین بررسی موسسه تحقیقاتی IDC از بیش از صد شرکت برتر فعال در این حوزه مشخص شده است که بیش از ۴۰ شرکت از میان آنها رشد سالانه بیش از ۵ درصدی را در درآمدشان تجربه کرده‌اند و تنها تعداد کمی از این شرکت‌ها شاهد کاهش درآمد خود نسبت به سال ۲۰۱۰ بوده‌اند.

شرکت Intel با کسب درآمد ۸/۵۱ میلیارد دلاری از این صنعت تا پایان سال ۲۰۱۱ یک بار دیگر حاکمیت بازار را به خودش اختصاص داده است. این شرکت سهم خودش از این بازار جهانی را هم تا ۳ درصد افزایش داده است. شرکت Samsung با درآمد جهانی ۲۹ میلیارد دلاری از این صنعت در جایگاه دوم قرار دارد و بعد از آن شرکت‌های Texas Instrument، Toshiba و Renesas Electronics به ترتیب جایگاه‌های بعدی را به خودشان اختصاص داده‌اند. به طور کلی ده شرکت برتر تولیدکننده پردازنده‌های نیمه‌رسانای جهان ۵۳ درصد از این بازار بزرگ را در اختیار دارند. این گزارش نشان می‌دهد که این سهم برای ۲۵ شرکت برتر تولیدکننده به ۷۲ درصد می‌رسد.

به عقیده کارشناسان بعضی از شرکت‌ها تاثیر چشمگیری بر روند رشد این صنعت جهانی داشته‌اند که از میان آن‌ها شرکت Apple با تاثیر ۱۴۰ درصدی موثرترین بوده است. حالا با ورود صنعت الکترونیک به خودروسازی و طراحی و تولید خودروهای آینده الکترونیکی بسیاری معتقدند که بخش بزرگی از صنعت پردازنده‌های نیمه‌رسانا با رشد صنعت خودرو هماهنگ خواهد شد و در سال‌های آینده خودروسازی سهم قابل توجهی از تولیدات صنعت پردازنده‌های نیمه‌رسانا را به خودش اختصاص خواهد داد.