کاهش موجودی و تعطیلی برخی فروشگاه‌ها

بازار دیجیتال- اگر چه بازار خرید و فروش تلویزیون، در دو ماه گذشته روزگار خوش‌تری را نسبت به بازار خرید و فروش کامپیوتر، تجهیزات دیجیتالی و... سپری کرده است، اما در دو هفته اخیر و به ویژه یک هفته گذشته، بازار این کالا با کاهش شدید موجودی در مورد برخی از برندها مواجه شده است. به طوری‌که برخی از شرکت‌های عرضه‌کننده و نمایندگی‌های فروش به حالت نیمه‌تعطیل درآمده‌اند. به گفته فعالان بازار، در ماه‌های گذشته در پی رشد قیمت‌ها و همچنین کاهش قدرت خرید خریداران، تقاضا برای نمونه‌های ارزان قیمت با میانگین قیمت یک میلیون تا دو میلیون تومان و نهایتا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافت و در مقابل تلویزیون‌های گران قیمت که اکثرا نمونه‌های سه‌بعدی و هوشمند را تشکیل می‌دهند با کاهش شدید تقاضا مواجه شدند.

اسلامی‌فر، یکی از فعالان بازار لوازم صوتی و تصویری در خیابان جمهوری می‌گوید، این کاهش موجودی در برندهای وارداتی محسوس‌تر است تا برندهایی که در ایران تولید یا مونتاژ می‌شوند. زیرا برندهای وارداتی در شش ماه گذشته از سر ناچاری و برای ادامه حیات در بازار تلویزیون، مجبور شدند که همپای تولیدکنندگان وطنی تلویزیون، با وجود نوسانات شدید نرخ دلار قیمت‌ها را تغییر ندهند و این موضوع فشار بیشتری به آنها وارد کرد. چرا که تولیدکنندگان داخلی برای واردات مواد اولیه با مشکلات کمتری مواجه بوده و از طرفی به حکم تولیدکننده بودنشان مورد حمایت بیشتری واقع می‌شوند و تسهیلات دریافت می‌کنند. اما واردکنندگان محصولات خارجی از این تسهیلات بهره‌مند نیستند و ناچار بودند برای ادامه حیات در بازار و حفظ مشتریان‌شان قیمت‌ها را ثابت نگه دارند.

مسوول یکی از نمایندگی‌های فروش محصولات صوتی و تصویری سونی در فروشگاه سونی مرکزی در این باره، در مدت گذشته میزان تقاضا برای محصولات صوتی و تصویری و به ویژه تلویزیون رشد زیادی کرده و ما نیز با کاهش موجودی مواجه شدیم. به گفته وی، اما از هفته آینده محصولات جدید وارد بازار می‌شوند و بازار با تاخیر چندانی در زمینه موجودی برندهای وارداتی مواجه نخواهد شد.

امیری، مسوول فروش یکی از نمایندگی‌های شرکت بانیان الکترونیک، عرضه‌کننده محصولات صوتی و تصویری پاناسونیک هم با تایید این موضوع گفت، سخت شدن شرایط واردات کالا (از ثبت سفارش گرفته تا ترخیص کالا از گمرک) باعث شده است تا بازار تلویزیون در مورد تعداد زیادی از برندها با کاهش شدید موجودی مواجه شود. در مورد برند پاناسونیک هم با کاهش موجودی در مورد برخی از مدل‌ها مواجه هستیم.

ایزدنیا، مدیر فروش شرکت حافظ پخش هم با تایید این موضوع گفت کاهش موجودی در مورد برندهای وارداتی در حد چشمگیری است ،اما سامسونگ تاثیر چندانی از این موضوع نپذیرفته است.

یکی از نمایندگی‌های فروش شرکت گلدیران هم با بیان این مطلب که در حال حاضر موجودی نمونه‌های ال سی دی و ال ای دی به شدت کاهش یافته است، گفت: در حال حاضر تلویزیون‌های گران قیمت و مبتنی بر تکنولوژی‌های جدید خریداران چندانی ندارند و این تلویزیون‌ها هستند که موجودی بازار را تشکیل می‌دهند. به گفته وی البته این اتفاقی است که در مورد اکثر برندهای موجود در بازار رخ داده است و اگر سری به بازار بزنید متوجه خواهید شد که در اکثر برندها، چه نمونه‌های وارداتی و چه نمونه‌های تولید داخل با کاهش موجودی در مورد نمونه‌های ارزان و میان قیمت مواجه هستیم. علی‌اکبری، یکی از فعالان بازار تلویزیون معتقد است، با توجه به شرایط بازار و قدرت خرید مردم به نظر می‌رسد اکثر توجه واردکنندگان و نمایندگی‌های فروش به کالاهای ارزان جلب شود تا به این ترتیب مشتریان خود را از دست ندهند و این برای بازار تلویزیون که هر از چندگاهی شاهد عرضه محصولی جدید مبتنی بر تکنولوژی جدیدی است خوشایند نیست.

به گفته این فعال بازار، تا همین چند وقت پیش (حدود سه ماه قبل) رقابت شدیدی بین عرضه‌کنندگان برندهای مختلف در بازار تلویزیون بود. اما اینک در بازار خبری از رقابت نیست و تنها یکی دو نمونه که در داخل تولید یا مونتاژ دارند با هم رقابت دارند.

فعالان بازار پیش‌بینی می‌کنند بازار تلویزیون در ماه آینده شاهد رشد قیمت‌ها باشد و همچنین روند عرضه مدل‌های جدید نیز با تاخیر مواجه شود.