مریم عسگری
اگر چه طی ماه گذشته، یعنی دوران رونق بازار تلویزیون، این مدل‌های ارزان قیمت بودند که رکورددار فروش بازار بودند، اما به هر حال نمونه‌های گران‌قیمت هم که مبتنی بر تکنولوژی‌های جدیدتر هستند، خریداران خاص خود را دارند و سهمی هرچند نه‌چندان بزرگ از میزان فروش بازار را به خود اختصاص داده‌اند.

به گفته فعالان بازار، اگر چه بیشترین میزان تقاضا مربوط به نمونه‌های ارزان یا میان قیمت بازار، با میانگین قیمت 1 تا 3 میلیون تومان است. اما گران‌قیمت‌های بازار تلویزیون هم بازار چندان بی‌رونقی ندارند و در حد مورد انتظار فروشندگان متقاضی دارند. البته این را هم در نظر داشته باشید که موفقیت نمونه‌های گران قیمت در بازار بستگی زیادی به برند آن کالا دارد و اکثر افرادی که قصد خرید یک تلویزیون گران‌قیمت را دارند، ترجیح می‌دهند که این کالا را از برندهای پرطمطراق بازار که اکثرا وارداتی هستند انتخاب کنند. همچنین رده بندی قیمت‌ها در بازار تلویزیون در حد زیادی بسته به برند کالا است. به عنوان مثال رده‌های ارزان‌قیمت، میان قیمت برندی نظیر پاناسونیک با برندی مانند سامسونگ یا ال‌جی متفاوت است. چرا که رده ارزان قیمت برند پاناسونیک شامل تلویزیون‌هایی با میانگین قیمت 2 تا 4 میلیون تومان است. این در حالی است که تلویزیون‌های گران قیمت برندی نظیر سامسونگ قیمتی حدود 4 میلیون تومان دارند.
به هر حال در این گزارش ما به معرفی برخی از نمونه‌های گران‌قیمت بازار تلویزیون می‌پردازیم. پس اگر قصد دارید یک نمونه گران‌قیمت و مبتنی بر تکنولوژهای جدید را خریداری کنید، این گزارش را بخوانید:
پاناسونیک
در بین برندهای مختلف، پاناسونیک از آن دسته است که به عرضه نمونه‌های گران‌قیمت معروف است.
این برند که معروف‌ترین عرضه‌کننده تلویزیون‌های پلاسما است، عرضه‌کننده سایز بزرگ‌ترین و البته گران‌قیمت ترین تلویزیون با صفحه نازک و یک تکه است.
این تلویزیون ۱۵۲ اینچی سه بعدی که از تکنولوژی نئوپلاسما با قابلیت نمایش رنگ مشکی خالص بهره مند است قیمتی حدود ۶۰۰ هزار دلار دارد.البته تلویزیون مذکور به طور سفارشی وارد بازار داخلی می‌شود و علت هم مشخص است؛ قیمت بالای آن. همچنین پاناسونیک به تازگی با رونمایی از تلویزیون ۱۴۵ اینچی پلاسما با کیفیت ۸هزار پیکسلی توانسته رکورد جدیدی را در این زمینه به جا بگذارد .این تلویزیون که به دنبال همکاری‌های پاناسونیک و شرکت رسانه‌ای NHK ساخته شده است، قادر است تصاویر را با کیفیت ۷۶۸۰ در ۴۳۲۰ پیکسل به نمایش بگذارد و گفته می‌شود نخستین تلویزیون جهان محسوب می‌شود که نمایشگر آن می‌تواند از خود نور تولید کند و به عبارت دیگر به نور پس‌زمینه نیاز ندارد.


به غیر از این مدل پاناسونیک یک تلویزیون ۱۰۳ اینچ با نام TH-۱۰۳VX-۲۰۰، با کاربرد خانگی به بازار داخلی عرضه کرده است که مانند مدل قبلی از تکنولوژی نئوپلاسما بهره‌مند است. این تلویزیون ۱۰۳ اینچی که از نوع سه‌بعدی فول‌اچ‌دی و از سری پلاسماهاست با قیمتی حدود ۷۶ میلیون تومان به بازار داخلی عرضه شده است. مدل‌های P۶۵VT۳۰ و ۵۵ST۳۰ هم از نمونه‌های گران‌قیمت با کاربری صرفا خانگی هستند. مدل P۶۵VT۳۰ یک تلویزیون سه‌بعدی نئوپلاسماست که با سایز ۶۵ اینچ و با قیمت ۱۱ میلیون و ۸۷۸ هزار تومان در بازار خرید و فروش می‌شود.مدل ۵۵ ST۳۰ هم یک تلویزیون سه بعدی نئوپلاسماست با سایز ۵۵ اینچ که قیمتی حدود پنج میلیون و ۲۲۰ هزار تومان دارد.
ال‌جی
هرچند که ال‌جی هم مانند رقیب خود در صنعت کالاهای صوتی و تصویری به عرضه نمونه‌های ارزان قیمت بازار و جلب نظر عموم خریداران مشغول است. اما از سوی دیگر مدل‌های گران‌قیمت را برای مشتریان خاصی که تمایل به استفاده از تکنولوژی‌های جدید و گران دارند به بازار عرضه کرده است.
این شرکت یک تلویزیون 72 اینچ به بازار عرضه کرده است که از سری نمونه‌های سه‌بعدی هوشمند بازار است.قیمت این تلویزیون LED سه بعدی هوشمند هم 16 میلیون و 260 هزار تومان است.
به غیر از این مدل هم این شرکت تلویزیون سه بعدی هوشمند دیگری به بازار عرضه کرده است که سایز آن ۵۵ اینچ است. این تلویزیون با قیمت پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به بازار عرضه شده است.
شارپ
کوآترون جدیدترین تکنولوژی مختص به برند شارپ است که رنگ زرد خالص را به خوبی نمایش می‌دهد.
از این خانواده و از سری کوآترون، مدل 46-3D 8300 از نمونه‌های گران‌قیمت شارپ است که قیمتی حدود دو میلیون و 920 هزار تومان دارد.همچنین مدل 40-3D 8300 از دیگر تلویزیون‌های این برند است که قیمت آن حدود دو میلیون و 484 هزار تومان است.
این تلویزیون‌ها مجهز به پانل LED ژاپنی، پانل چهار رنگ RGB+Y (کوآترون) و دارای تیونر دیجیتال داخلی DVB-T هستند و از نسل دهم پانل با تکنولوژی UV۲A بهره‌مندند. ضمن اینکه طراحی بسیار باریک و زیبا، توان مصرفی فوق‌العاده پایین، قابلیت تبدیل تصاویر ۲ بعدی به ۳ بعدی و... از سایر ویژگی‌های این تلویزیون‌ها است.
سونی
اگر چه اکثر نمایندگی‌های فروش محصولات صوتی و تصویری سونی اعلام کرده‌اند که به دلیل کاهش شدید موجودی از اعلام قیمت کالاها در بازار خودداری می‌کنند، اما به هر حال این برند یکی از گزینه‌های افرادی است که به دنبال تلویزیون‌های گران‌قیمت هستند.
از این خانواده، مدل Bravia LED KLV-60EX700 که یک تلویزیون 60 اینچی LED با پانل FULL HD با وضوح 1080 × 1920 است، جزو گران‌قیمت‌های سایز بزرگ بازار است.
مدل ۴۶EX۷۲۰ هم ازهوشمندهای سه‌بعدی گران قیمت سونی است.
فعالان بازار می‌گویند، مشکلاتی که واردکنندگان در زمینه واردات کالا دارند باعث شده است که برخی از شرکت‌های واردکننده با کاهش موجودی مواجه شوند که امیدواریم به زودی این معضل حل شود.
سامسونگ
سامسونگ یکی از برندهایی است که سهم فروش بالایی در زمینه نمونه‌های ارزان قیمت و میان قیمت تلویزیون دارد. اما در زمینه نمونه‌های گران‌قیمت بازار حرف چندانی برای گفتن ندارد.
به هر حال از این خانواده مدل ۴۶ا-D۸۸۸۰ از نمونه‌های گران‌قیمت است. این تلویزیون ۴۶ اینچ که از سری هوشمند سه‌بعدی است با قیمتی حدود سه میلیون و ۶۷۵ هزار تومان به بازار عرضه شده است. همچنین مدل ۴۶-D۶۹۶۰ از تلویزیون‌های هوشمند این برند است که با قیمتی حدود دو میلیون و ۵۷۰ هزار تومان به بازار عرضه شده است.