دوربینهای بدون آینه جهان عکاسی را تغییرمیدهند
پایان SLR ؟
با رشد تکنولوژی و ورود پدیدههای جدید آنها به زندگی روزمره مردم سرتاسر دنیا، سلیقه کاربران هم به سرعت تغییر میکند.
با رشد تکنولوژی و ورود پدیدههای جدید آنها به زندگی روزمره مردم سرتاسر دنیا، سلیقه کاربران هم به سرعت تغییر میکند.
در واقع نتیجه تغییر سلیقه و نیاز کاربران، ورود محصولات جدید به بازار محصولات دیجیتال شخصی است. در این میان دوربینهای عکاسی دیجیتال هم به عنوان یکی از پرطرفدارترین محصولات دیجیتال شخصی از روند این تغییرات به دور نمانده و حالا شاهد تحول بزرگی است. در حالی که دوربینهای عکاسی کامپکت نتوانستند با وجود فروش خوبی که در سال گذشته میلادی داشتند، سهم قابل توجهی از این بازار را در اختیار بگیرند، توجه شرکتهای تولید کننده به سمت طراحی و تولید پدیدههای جدید و حرفهای به نام دوربینهای بدون آینه جلب و متمرکز شد.
تا حالا وقتی کاربری تصمیم به خرید یک دوربین عکاسی حرفهای میگرفت معمولا انتخابش بین برندهای نیکون یا کانن بوده است. حالا اما گویا دیگر شرکتهای تولیدکننده لوازم مصرفی الکترونیک با طراحی و تولید دوربینهای ارزانتر و باریکتر با همان مشخصات فنی به تدریج به تهدیدی جدی برای این شرکتهای بزرگ تبدیل شدهاند. از طرفی شرکتهای تولیدکنندهای مانند پاناسونیک، سونی و المپیوس همچنان به رقابت برای کسب سهم و سود بیشتر از بازار دوربینهای کامپکت ادامه میدهند. بسیاری معتقدند رقابت در بازار دوربینهای کامپکت به دلیل روند تولید راحت و ساده آنهاست و البته اینکه ورود به بازار دوربینهای حرفهای نیاز به سرمایه و امکانات بیشتری دارد.
این شرکتها اما حالا عرصه جدیدی را برای رقابت ایجاد کردهاند؛ تولید دوربینهای حرفهای ارزانتر با روند تولید راحتتر. این کار در حقیقت تهدید بزرگی برای دو شرکت نیکون و کانن که در حال حاضر 75 درصد از بازار جهانی دوربینهای SLR را در اختیار دارند، محسوب میشود. این دوربینها معمولا انتخاب نهایی عکاسان حرفهای و آماتورهای علاقهمند هستند. شرکتهای رقیب اما امیدوارند تا با تولید دوربینهای جدید با ویژگیهای دوربینهای حرفهای و طراحی باریک و سبک دوربینهای کامپکت، سهم خوبی از این بازار را به دست بیاورند.
این دوربینهای بدون آینه مانند دوربینهای SLR دارای حسگرهای بزرگ و لنزهای قابل تعویض هستند که در نهایت عکسهای با کیفیتی را میگیرند. در مقابل این دوربینها
منظرهیابهای قدیمی و مبتنی بر آینه را که تصویر را به چشم عکاس میرسانند، نداشته و در عوض با دیجیتالی کردن تصویر باعث میشوند تا بدنه دوربین سبک و کوچکتر بشود.
دوربینهای بدون آینه در حال حاضر با قیمتی بین 300 دلار تا 1700 دلار در بازار عرضه میشوند و به فروش میرسند، این در حالی است که قیمت دوربینهای SLR از حدود 500 دلار تا چندین هزار دلار -البته بدون اضافه شدن لنزهای حرفهای و گران قیمت- میرسد. با این اوصاف این روزها بازار دوربینهای عکاسی دیجیتال دیگر فقط با رقابت موبایلهای هوشمند مواجه نبوده و دوربینهای عکاسی بدون آینه هم به این رقابت افزوده شدهاند. این دوربینها حتی باعث شدهاند که در سال گذشته میلادی میزان صادرات جهانی انواع دوربینهای کامپکت هم تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کند.
در مقابل اما تحقیقات اخیر نشان میدهند که میزان صادرات و فروش دوربینهای عکاسی بدون آینه در چند سال آینده رشد چشمگیری خواهد داشت. جدیدترین آمارهای منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی IDC در این زمینه نشان میدهد که صادرات جهانی دوربینهای عکاسی بدون آینه تا سال ۲۰۱۵ به ۵ برابر میزان صادرات آنها در سال ۲۰۱۱ خواهد رسید.
بر اساس این گزارش، انتظار میرود میزان صادرات جهانی دوربینهای SLR در سال 2012 با رشد سالانه 18 درصدی به 76/16 میلیون دستگاه برسد. این رقم در سال 2012 برای دوربینهای بدون آینه اما با رشد سالانه 60 درصدی نسبت به سال گذشته میلادی به 43/6 میلیون دستگاه میرسد. طبق این پیشبینیها صادرات جهانی دوربینهای عکاسی کامپکت در این سال هم به 69/130 میلیون دستگاه خواهد رسید.
ارسال نظر