موبایل ایرانی
استفاده از تلفن همراه خطر تصادف را تا ۸ برابر افزایش میدهد
معاون آموزش سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد: امروزه «رانندگی با حواس پرت» به یک تهدید تبدیل شده و بر تعداد رانندگانی که با حواس پرت رانندگی میکنند، روز به روز افزوده میشود. شهرام جباری زادگان، صحبت با تلفن همراه و ارسال پیامک را به عنوان دو پدیده خطرناک در رانندگی نام برد و افزود: در این میان ارسال پیامک خطرناکتر است؛ چرا که هنگام ارسال پیامک راننده مجبور است چشمهای خود را از مسیر و دستهای خود را از فرمان بردارد، ضمن اینکه فکر راننده نیز مشغول میشود. وی یکی از پرخطرترین رفتارها هنگام رانندگی را ارسال پیامک دانست و اظهار کرد: براساس یک پژوهش که در کشور آمریکا انجام شده، احتمال اینکه رانندگانی که هنگام رانندگی به ارسال پیامک میپردازند دچار یک رویداد حادثهساز شوند، نسبت به سایر رانندگان تا ۲۳ برابر است.
جباریزادگان با اشاره به اینکه به موجب این مطالعات، رانندگانی که از تلفن همراه استفاده میکنند در مجموع ۴ تا ۸ برابر بیشتر باعث تصادف شده و دچار حادثه میشوند، تصریح کرد: رانندهای که هنگام رانندگی با تلفن همراه صحبت میکند، همان قدر احتمال تصادف دارد که رانندهای در حالت مستی رانندگی میکند.
وی با بیان اینکه رانندهای که پیامک میخواند دو برابر و رانندهای که پیامک میفرستد چهار برابر یک راننده مست طول میکشد تا ترمز کند، اضافه کرد: رانندگان هنگام ارسال پیامک معمولا در هر ۶ ثانیه ۴ ثانیه چشمهای خود را از مسیر بر میدارند. جباری زادگان با اعلام اینکه علاوه بر صحبت با تلفن همراه و ارسال پیامک موارد دیگری نیز وجود دارد که میتواند حواس راننده را پرت کند، خاطرنشان کرد: آشامیدن و خوردن، سیگار کشیدن، برداشتن چیزی از داشبورد جلو یا صندلی عقب، صحبت با سرنشینان دیگر و حتی روشن بودن دستگاه پخش خودرو، از جمله مواردی است که حواس راننده را پرت میکنند.
معاون آموزش سازمان ترافیک در پایان با تاکید بر اینکه هنگام رانندگی باید تمام حواس راننده معطوف به رانندگی باشد، گفت: رانندگی یک فعالیت بصری است و متمرکز کردن چشمها بر روی مسیر بهترین راه مقابله با مشکل عدم توجه در راننده است و ایمن ترین حالت رانندگی زمانی است که هیچ گونه عاملی برای پرت کردن حواس راننده وجود نداشته باشد.
ارسال نظر