بیزینس مانیتور با اشاره به اینکه بازار تلفن همراه ایران به آستانه ضریب نفوذ ۱۰۰ درصد رسیده پیش‌بینی کرد این بخش با رشد ۸ درصدی در سال جاری میلادی مواجه شود. موسسه بین‌المللی بیزینس مانیتور اعلام کرد ایران به ضریب نفوذ ۱۰۰ درصدی ارتباطات مخابراتی دست یافته است و بازار تلفن همراه در ایران در اوایل سال جاری میلادی به آستانه ضریب نفوذ ۱۰۰ درصدی رسیده است. بیزینس مانیتور در جدیدترین گزارش خود از وضعیت ارتباطات مخابراتی ایران آورده است: «بازار تلفن همراه ایران که بزرگ‌ترین بخش صنعت مخابرات این کشور به شمار می رود، رشد آهسته‌تری را در سال ۲۰۱۱ نسبت به سال‌های قبل از آن شاهد بوده است که حاکی از بلوغ و اشباع بازار است و در پایان سال به آستانه ۱۰۰ درصد ضریب نفوذ رسیده است.» بر اساس این گزارش، شرکت ریسرچ اند مارکت نیز اعلام کرد، رشد و بلوغ بازار تلفن همراه ایران، موسسه بیزینس مانیتور را ناگزیر از تجدید نظر در پیش‌بینی‌های سه ماهه گذشته خود نموده است. این گزارش خاطر نشان می‌سازد که با توجه به نزدیک شدن شهرهای اصلی به مرز اشباع، حرکت بازار تلفن همراه ایران ناگزیر آهسته‌تر خواهد شد و رشد صنعت موبایل ایران از این پس بیشتر به سمت مناطق روستایی که دسترسی به آنها مشکل‌تر و در آمد مردم در آنها کمتر است، متمایل خواهد شد. بیزینس مانیتور با برآورد رشد ۸ درصدی در سال ۲۰۱۲ برای بخش تلفن همراه ایران، پیش‌بینی کرده که تا پایان سال جاری میلادی تعداد مشترکان تلفن همراه در ایران به ۸۰ میلیون مشترک برسد. این موسسه همچنین پیش‌بینی کرده که ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران در اوایل سال جاری میلادی به ۱۰۰ درصد برسد. با این حال نباید فراموش کرد که بخش عمده‌ای از مشترکان تلفن همراه در ایران را مشترکان دارای بیش از یک خط تلفن همراه تشکیل می‌دهند و بسیاری از این خطوط عملا غیرفعال هستند. بنابراین ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران را باید کمتر از ۱۰۰ درصد برآورد کرد. سال گذشته، این موسسه در گزارش خود از وضعیت ارتباطات مخابرات ایران اعلام کرده بود که در پایان سال ۲۰۱۰، مجموعا ۵/۶۷ میلیون مشترک تلفن همراه در ایران وجود داشته که برابر با ضریب نفوذ ۹۱ درصدی تلفن همراه در این کشور بوده است.

ام تی ان ادعاهای ترکسل علیه خود را رد کرد

شرکت مخابراتی ام تی ان آفریقای جنوبی در بیانیه‌ای با رد ادعاهای شرکت ترکسل تاکید کرد عملکرد و فعالیتش در ایران کاملا قانونی بوده است. شرکت ام تی ان با ادعاهایی از سوی شرکت ترکسل روبه‌رو است و این شرکت شکایتی را بر ضد ام تی ان در دادگاه‌های بین‌المللی مطرح کرده و مدعی شده است بیش از ۲/۴ میلیارد دلار زیان دیده است. شرکت ترکسل در این شکایت مدعی شده است مقام‌های شرکت ام تی ان برای برنده شدن در پروژه اپراتور دوم تلفن همراه ایران رشوه پرداخت کرده‌اند. مقام‌های شرکت ام تی ان کلیه ادعاهای شرکت ترکسل را بی پایه و اساس ارزیابی کرده‌اند.

مناقصه اپراتور دوم تلفن همراه ایران در سال ۲۰۰۵ میلادی برگزار شد و شرکت ام تی ان توانست با پیشی گرفتن بر ترکسل برنده نهایی این قرارداد شود. ام تی ان هم‌اکنون ۴۹ درصد سهام ایران سل را در اختیار دارد. شرکت ترکسل خواستار جبران زیان و ضرر ۲/۴ میلیارد دلاری این شرکت از سوی ام تی ان شده است. سیفیسو دابنگوا، رییس شرکت ام تی ان تاکید کرد علت اصلی شکست شرکت ترکسل در پروژه اپراتور دوم تلفن همراه ایران عدم توانایی این شرکت در عمل به تعهدات قانونی و تجاری خود بوده و ادعاهای شرکت ترکسل در خصوص پرداخت رشوه از سوی ام تی ان برای برنده شدن در این مناقصه بی پایه و اساس است.

از زمان مطرح شدن این شکایت در دادگاهی در آمریکا ارزش سهام شرکت ام تی ان ۱/۶ درصد کاهش داشته است. فعالیت ام تی ان در ایران بیش از ۹ درصد کل سود این شرکت در سال ۲۰۱۱ میلادی را تشکیل داده است.