ارائه تراشهای جدید با سرعت یک تریلیون در ثانیه
گروهی از محققان IBM طرح نمونه تراشهای را ارائه کردند کهHoley Optochip نام دارد و اولین گیرنده-فرستنده موازی نوری به شمار میرود که میتواند یک تریلیون بایت از اطلاعات را در ثانیه انتقال دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، برای آشکار کردن سرعت این تراشه، محققان میگویند با چنین سرعتی میتوان ۵۰۰ فیلم با کیفیت بالا را در عرض یک ثانیه و کل محتوی کتابخانه کنگره آمریکا را طی یک ساعت دانلود کرد. این میکروتراشه هشت بار سریعتر از هر تراشه نوری موازی است که در بازار وجود دارد و سرعت آن برابر پهنای باندی است که مورد استفاده ۱۰۰ هزار کاربر اینترنت با سرعت ۱۰ مگابیت بر ثانیه قرار میگیرد، است.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این تراشهها این حقیقت است که میتوانند به صورت همزمان اطلاعات را ارسال کرده و دریافت کنند. این تراشه در واقع تراشهای سیلیکونی است که ۴۸ حفره بر روی آن ایجاد شده است، این حفرهها امکان دسترسی نوری را به درون و خارج از تراشه خواهند داد، جایی که ۲۴ فرستنده و گیرنده جداگانه در هر طرف حضور دارند. هر یک از این کانالها از منبع لیزری و ردیابی نوری ویژه خود برخوردار است که به ترتیب برای ارسال و دریافت اطلاعات استفاده میشوند. این تراشه میتواند با کمک یک سیستم میکرولنز نوری به چند رشته فیبر چند حالتی متصل شود.
بر اساس گزارش پاپ ساینس، تمامی قطعات این میکروتراشه از مواد موجود در بازار ساخته شده است که این ویژگی میتواند هزینههای ناشی از تولید تراشه را کاهش دهد. میزان مصرف انرژی این تراشه نیز کمتر از پنج وات است و به این شکل ۲۰ عدد از این تراشهها انرژی برابر انرژی یک لامپ ۱۰۰ واتی مصرف خواهند کرد.
ارسال نظر