نمی‌توانیم فروشندگان را اجباربه کاهش قیمت کنیم

بازار دیجیتال- بازار خرید و فروش کامپیوتر در هفته گذشته به‌رغم قول‌های مساعد رییس اتحادیه فناوران رایانه تهران مبنی بر کنترل شدید روی قیمت‌ها و... همچنان درگیر آشفتگی و بی‌نظمی است و قیمت‌گذاری روی کالاها معیار دقیقی ندارند. اگر سری به بازار کامپیوتر بزنید صحت گفته ما برایتان روشن می‌شود و متوجه می‌شوید قیمت‌ها جریان مشخصی ندارند و فروشندگان کالاها را با هر قیمتی که دلشان می‌خواهد به فروش می‌رسانند. به گفته فعالان بازار، با توجه به شرایط فعلی قیمت‌گذاری روی کالاها به شدت سخت است؛ چرا که ما کالاهایی را در حال حاضر به بازار عرضه کرده‌ایم که طی ماه گذشته با دلار یک هزار و ۷۰۰ تومان وارد کرده‌ایم و در صورت ورود کالاهایی که این ماه با دلار گران‌تر سفارش داده‌ایم قیمت‌ها به مراتب بالاتر می‌رود.

یکی از فعالان بازار لپ‌تاپ در این باره می‌گوید: در شرایط فعلی فروشندگان تمایلی برای به فروش رساندن کالاهای خود ندارند و اگر هم کالایی را به فروش برسانند ناچارند میزان سود خود را محاسبه کنند. به گفته وی، اکنون فعالیت در بازار بسیار پرخطر است و ما نمی‌دانیم برای فروش کالاهایمان اقدام کنیم یا خیر؟

در این باره یکی از افرادی که به قصد خرید به پاساژ پایتخت آمده است می‌گوید، فروشندگان به ما می‌گویند کالاهای موجود در بازار را با دلار یک ماه قبل، یعنی با نرخ یک هزار و ۷۰۰ تومان وارد بازار کرده‌اند؛ اما هنگام فروش کالا قیمت را با نرخ روز دلار یعنی با قیمت یک هزار و ۸۵۰ تومان یا کمی بیشتر و کمتر محاسبه می‌کنند.این چه وضعیتی است؟ چرا کسی از خریداران حمایت نمی‌کند؟

در این باره میرمهدی، رییس اتحادیه فناوران رایانه تهران به «دنیای‌اقتصاد» گفته است، ما از زمانی که قول مساعد را برای اعمال نظارت بر بازار و کنترل قیمت‌ها دادیم، بازرسان تعزیرات و اتحادیه را به محدوده‌ای که در اختیار اتحادیه است، فرستادیم. همچنین با وزارت بازرگانی و سازمان حمایت مکاتباتی داشته‌ایم که با افرادی که کالا را با دلار یک هزار و ۲۲۶ تومان وارد کرده ولی کالا را با نرخ روز دلار آزاد به فروش می‌رسانند، برخورد شود.

معنی این گفته رییس اتحادیه فناوران رایانه استان تهران این است که با افرادی که کالا را با دلار آزاد وارد بازار می‌کنند و از ارز دولتی استفاده نمی‌کنند کاری ندارند و کنترلی روی قیمت آنها ندارند.

میر مهدی در پاسخ به این سوال ما مبنی بر اینکه تعداد بسیار کمی از فعالان بازار برای معاملات خود از ارز دولتی استفاده می‌کنند،پس یعنی نظارتی روی فعالیت این گروه نمی‌شود، گفت: ما نمی‌توانیم وارد کننده‌ای را که کالا را با دلار یک هزار و ۸۰۰ تومان وارد بازار کرده است مجبور کنیم کالا را با نرخ دلار دولتی به فروش برساند و این اصلا کار منطقی نیست.

میرمهدی افزود: در حال حاضر واردکنندگان با مشکلات بسیاری مواجهند که مهم‌ترین آنها در زمینه گشایش ارزی از لحاظ دلار و درهم است. همچنین بسیاری از کالاهای واردکنندگان به دلیل بحث تحریم و مشکلات دیگر در امارات مانده است و تکلیف آنها روشن نیست.

به گفته میرمهدی، در حال حاضر تنها چشم امید ما به چین و معاملات یوآنی بوده است. ولی چین هم اعلام کرده است باید معاملات بر پایه دلار صورت گیرد و این به معنی این است که در صورتی که این اتفاق بیفتد ما دچار مشکلات بیشتری خواهیم شد.

این طور که از گفته‌های رییس اتحادیه فناوران رایانه استان تهران و فعالان و کسبه بازار بر می‌آید، بازار کامپیوتر روزهای سخت‌تری را پیش رو دارد و نمی‌توان چندان به آینده بازار، حتی در روزهای پایانی سال امید داشت. البته خدا را چه دیدید؟ بازار کامپیوتر طی یک سال اخیر ثابت کرده است که به شدت غیر قابل پیش بینی است و شاید فرجی حاصل شود و بازار شب عید کامپیوتر پررونق‌تر از سال‌های قبل شود.