گزارشها نشان از مرگ صنعت سینمای آنالوگ دارند
مرگ سینمای ۳۵ میلیمتری تا سال ۲۰۱۵
بازار دیجیتال- فیلمهای سلولوئیدی ۳۵ میلیمتری برای بیش از ۱۲۰ سال جزئی ثابت و جدا نشدنی از اتاقهای پروجکشن سینماها بوده است. با این حال اما گزارشهایی اخیرا منتشر شدهاند که نشان میدهند این حکفرمایی رو به افول است. داستانی تکراری اما جالب صنعت دیجیتال به سرعت در حال جایگزینی با آنالوگهاست. این همان چیزی بود که شاید با ساخت فیلم آواتار توسط «جیمز کامرون» کلید خورد.
گروهی از کارشناسان موسسه پردازش اطلاعاتIHS Screen Digest Cinema به تازگی گزارشی در این مورد منتشر کردهاند که نشان میدهد که آغاز سال میلادی ۲۰۱۲ میتواند نقطه عطفی برای غلبه تکنولوژی سینمای دیجیتال بر سینمای ۳۵ میلیمتری باشد و دیگر بعد از آن نباید منتظر شنیدن اخبار خوب درباره سینمای آنالوگ باشیم.
با این اوصاف تحقیقات نشان میدهد که تا پایان سال ۲۰۱۲ سهم سینمای ۳۵ میلیمتری از پرده سینماهای جهان به ۳۷ درصد کاهش پیدا میکند. این در حالی است که سهم سینمای دیجیتال از این بازار حتی تا ۶۳ درصد هم خواهد رسید. این نشان دهنده آن است که سینمای ۳۵ میلیمتری به سرعت رو به نزول است. حالا تحلیلگران انتظار دارند سینمای ۳۵ میلیمتر که در سال ۲۰۱۰ سهم ۶۸ درصدی از پرده سینماهای جهان را در اختیار داشت، تا سال ۲۰۱۵ تنها در ۱۷ درصد از پردههای سینماهای جهان وجود داشته باشد و نفس بکشد.
به عقیده «دیوید هانوک» رییس بخش فیلم و سینما در موسسه IHS، رونق فیلمهای سه بعدی به پاشنه آشیل این تغییر بزرگ تبدیل شده است. در واقع به همین دلیل هم هست که جرقه این تغییر بزرگ در سال ۲۰۰۹ و با آمدن فیلم آواتار به پردههای سینما در جهان زده شد. به این ترتیب بود که ترکیب تکنولوژی با هنر سینما توانست پیروز شود و به سرعت در عرصههای مختلف این صنعت رشد کند. او میگوید: «تا قبل از اکران فیلم آواتار در سینماهای جهان، سینمای دیجیتال تنها بخش کوچکی از صنعت سینمای جهان را در دست داشت. به این ترتیب سهم سینمای دیجیتال در سال ۲۰۰۹ از پرده سینماهای جهان تنها ۱۵ درصد بوده است. در حالی که بلافاصله بعد از اکران و ورود این فیلم به سینماهای جهان این رقم تا ۱۷ درصد در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ هم رسید تا به این ترتیب موتور رشد سینمای دیجیتال را در جهان روشن کند.»
با این اوصاف حالا سینماگران باید به تقاضای مخاطبانشان بیشتر اهمیت داده و با جریان سینمای جهانی همراه شوند. درست به همین دلیل هم هست که علاوه بر تولید فیلمهای دیجیتالی برای این سینمای مدرن، لازم است حتی فیلمهای ۳۵ میلیمتری قدیمی هم به فیلمهای دیجیتال تبدیل شوند تا در سالهای آینده هم بتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.
در واقع روند دیجیتالی شدن صنعت سینمای جهانی در کشورهای پیشرفتهای مانند ایالات متحده آمریکا سرعت بیشتری دارد، تا آنجا که کارشناسان پیشبینی کردهاند که سینمای ۳۵ میلیمتری در این کشور تا سال ۲۰۱۳ کاملا از بین میرود. اما این روند برای کشورهای اروپای غربی روند کندتری دارد و تا سال ۲۰۱۴ طول میکشد. اما به طور کلی انتظار میرود عمر سینمای ۳۵ میلیمتری در جهان تا سال ۲۰۱۵ به پایان برسد.
ارسال نظر