گزارش دنیایاقتصاد از بازار تلویزیون در ایران
سهبعدیها روی بورس
تکنولوژیهای جدید همیشه برای اهالی دنیای دیجیتال جذابیتهای خاص خود را دارند و بیشک همه دوست دارند کالایی منطبق بر تکنولوژیهای روز دنیا داشته باشند تا یک کالای نهچندان به روز و پیشرفته! به همین دلیل است که بازار کالاهای جدید، به ویژه اگر این کالاها از تکنولوژی جدیدی هم بهرهمند باشد در اکثر مواقع پر مخاطب و پرتقاضاست.
تکنولوژیهای جدید همیشه برای اهالی دنیای دیجیتال جذابیتهای خاص خود را دارند و بیشک همه دوست دارند کالایی منطبق بر تکنولوژیهای روز دنیا داشته باشند تا یک کالای نهچندان به روز و پیشرفته! به همین دلیل است که بازار کالاهای جدید، به ویژه اگر این کالاها از تکنولوژی جدیدی هم بهرهمند باشد در اکثر مواقع پر مخاطب و پرتقاضاست.
اما در بازار تلویزیون گویا آهنگ رشد تقاضا برای تکنولوژیهای جدید بسیار کند است و شرکتهای تولید و عرضهکننده باید برای پررنگ کردن جایگاه تلویزیونهای مبتنی بر تکنولوژیهای جدید در بازار از اهرمهایی مانند کاهش تولید و عرضه کالاهای مبتنی بر تکنولوژیهای قدیمی، کاهش قیمتها، در نظر گرفتن جوایز گران قیمت برای کالاهای جدید و... استفاده کنند. نمونه با ارزش همین تلویزیونهای سهبعدی است که حدود سه سال است وارد بازار شده و شرکتهای تولید و عرضهکننده تلاش زیادی برای بالا بردن سهم فروش این تلویزیونها کردهاند. اما بنا به دلایلی از جمله قیمت گران، الزام استفاده از عینک برای دیدن تصاویر سهبعدی، بروز مشکلاتی مانند سردرد و سر گیجه در صورت استفاده طولانی مدت برای برخی از کاربران، محدودیت استفاده برای افرادی مانند خانمهای باردار و... بازار این تلویزیونها رونق چندانی نداشته و در عوض تلویزیونهای مبتنی بر تکنولوژیهای LED و LCD بازار را در دست دارند. دلیل هم مشخص است. قیمت ارزانتر!
نیمی از بازار تلویزیون در تصاحب تلویزیونهای LED
شاید برایتان جالب باشد اگر بگوییم تا همین هشت، نه ماه یا نهایتا یک سال قبل، بازار تلویزیون در اختیار قدیمیترین تکنولوژی بین تلویزیونهای صفحه تخت، یعنی تلویزیونهای LCD بود. در حالیکه تلویزیونهای LED و 3D در مدلهای متنوع و البته گرانتر از نمونههای LCD موجود بودند. اما طی یک سال اخیر با توجه به کاهش 20 تا 30 و حتی در برخی مدلها کاهش 40 درصدی قیمت تلویزیونهای LED میزان تقاضا برای تلویزیونهای LED نسبت به سابق افزایش یافت. به طوریکه بر اساس بررسیهای انجام شده و اعلام شرکتهای عرضهکننده و نمایندگیهای فروش در حال حاضر 40 تا 50 درصد بازار تلویزیون در اختیار نمونههای LED البته LEDهای ساده نه LED 3Dها قرار دارد. کارشناسان و فعالان بازار بر این باورند که کاهش قیمتها باعث رشد تقاضا برای تلویزیونهای LED طی یک سال اخیر شده است. بنیامین دارمی مدیر بازاریابی صوت و تصویر شرکت الجی هم با بیان این مطلب که در حال حاضر حدود 40 تا 45 درصد از سهم فروش برند ال جی در اختیار نمونههای LED معمولی است گفت، عامل رشد تقاضا برای تلویزیونهای LED در بازار این است که قیمت کمتری نسبت به تکنولوژی سه بعدی دارند. ضمن اینکه
طی ماههای گذشته با وجود افزایش نرخ دلار قیمت تلویزیونها در بازار افزایش نیافته است. ایزدنیا، مدیر فروش شرکت حافظ پخش، نماینده شرکت سام الکترونیک هم با بیان این مطب که فروش تلویزیونهای LED طی یک سال اخیر به شدت افزایش یافته است، گفت: در حال حاضر حدود 50 درصد سهم فروش سامسونگ در اختیار تلویزیونهای LED معمولی این برند است. وی افزود: در حال حاضر LEDهای معمولی جایگزین نمونههای LCD شدهاند و پیشبینی میشود که از اواسط سال 2012 تلویزیونهای LED به طور کامل جایگاه LCDها در اختیار گیرند. درزی، مدیر فروش شرکت بانیان الکترونیک، عرضهکننده تلویزیونهای پاناسونیک هم با تایید گفتههای دارمی و ایزدنیا گفت، این درست است که در بازار میزان تقاضا برای نمونههای LED افزایش یافته است و من این گفته کارشناسان را رد نمیکنم. اما در مورد پاناسونیک رشد تقاضا برای پلاسماهای سه بعدی بوده است و سهم فروش LEDهای معمولی این برند هم نسبت به سال گذشته رشد داشته است.وی سهم فروش LEDهای معمولی پاناسونیک را 25 درصد اعلام کرد و گفت پاناسونیک بیشترین سهم را در زمینه تکنولوژی پلاسما دارد و روی این تکنولوژی متمرکز است. نادمی مدیر فروش
شرکت مهوارالکترونیک، نمایندگی فروش محصولات JVC هم سهم فروش نمونههای LED را در سبد محصولات جی وی سی در بازار داخلی، حدود 55 تا 60 درصد اعلام کرد.
وداع با تلویزیونهای LCD
افزایش تقاضا برای تلویزیونهای LED به معنی نزدیک شدن تلویزیونهای LCD به خط پایان است. این را ایزدنیا، مدیر فروش شرکت حافظ پخش میگوید. به گفته وی پیشبینی شده است تا اواخر سال ۲۰۱۲ تلویزیونهای LED به کلی جایگزین نمونههای LCD شوند. وی افزود: در حال حاضر تلویزیونهای LCD سامسونگ تنها ۲۵ درصد از سهم فروش بازار را در اختیار دارند و این در حالی است که سهم فروش این LCDها سال گذشته حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از کل بازار بوده است. به گفته وی با توجه به کاهش قیمت نمونههای LED و ۳D و همچنین عرضه تلویزیونهای هوشمند به نظر میرسد روز به روز شاهد کاهش سهم فروش LCDها در بازار باشیم. دارمی، مدیر بازاریابی صوتی و تصویری الجی هم سهم فروش تلویزیونهای LCD ال جی را در بازار حدود ۲۰ درصد اعلام کرد و گفت، در حال حاضر تلویزیونهای LCD مخاطبان خود را دارند، به ویژه LCDهای سایز کوچک که به عنوان مانیتور تلویزیون استفاده میشوند.وی افزود، ال جی تلویزیون LCD با سایز ۲۲ اینچ دارد که جزو مدلهای پرفروش بازار است. ولی به هر حال با کاهش بیشتر تقاضا برای این تلویزیونها زمان خداحافظی با تکنولوژی LCD فرا خواهد رسید. اما درزی، مدیر فروش
شرکت بانیان الکترونیک سهم فروش تلویزیونهای LCD این برند را در بازار در حدود ۱۵ درصد اعلام کرد. نادمی، مدیر فروش شرکت مهوارالکترونیک، عرضهکننده محصولات صوتی و تصویری جی وی سی، اما سهم فروش نمونههای LCD برند JVC را حدود ۳۰ درصد اعلام کرد و گفت، طی یک سال گذشته میزان تقاضا برای نمونههای LCD در حد قابل توجهی کاهش یافته است.
گروهی از فعالان بازار علت کاهش تقاضا برای تلویزیونهای LCD را کاهش تولید و عرضه این تلویزیونها میدانند. به گفته گروهی از فعالان بازار، این سیاستی است که برخی از کمپانیهای تولیدکننده برای سهم فروش نمونههای LED و 3D در پیش گرفتهاند و با محدود کردن خط تولیدLCDهای خود سعی دارند سهم فروش LEDها به ویژه LED و 3Dها را افزایش دهند. در این مورد دارمی میگوید، این موضوع صحت ندارد و در حد یک شایعه است، چرا که در حال حاضر 50 درصد خط تولید تلویزیونهای الجی برای نمونههای LCD، 20 درصد برای نمونههای LED، 20 درصد برای تولید تلویزیونهای 3D و ده درصد برای پلاسماها است. سایر نمایندگیهای فروش نیز این گفته را تایید کرده و میگویند، فعلا برای ایجاد تغییرات در خطوط تولید کمی زود است.
در آستانه دوران پادشاهی تلویزیونهای هوشمند
اگرچه قیمت گران تلویزیونهای 3D باعث شده است این تلویزیونها کاربرانی در حد تلویزیونهای LED نداشته باشند. اما طی شش ماه گذشته سهم فروش این تلویزیونها در حد قابل توجهی در بازار داخلی افزایش یافته است. کارشناسان بازار میگویند با عرضه نمونههای هوشمند سه بعدی به بازار میزان تقاضا برای نمونههای 3D افزایش یافته است. ایزدنیا مدیر فروش شرکت حافظ پخش میگوید، در حال حاضر سهم فروش تلویزیونهای سهبعدی سامسونگ 20 تا 25 درصد است، اما بر اساس بررسیهای انجام شده، پیشبینی میشود تا اواخر سال 2012 تلویزیونهای LED جایگاه خود را از لحاظ سهم فروش به تلویزیونهای
۳D SMART واگذار کنند. وی افزود به طور قطع ورود تلویزیونهای هوشمند به بازار تاثیر زیادی بر میزان تقاضا برای نمونههای سه بعدی در بازار داشته است و به طور قطع در سال ۲۰۱۲ سهم فروش تلویزیونهای ۳D SMART به ۵۰ درصد خواهد رسید. درزی، مدیر فروش شرکت بانیان الکترونیک هم گفت میزان تقاضا برای ۳Dهای پلاسمای پاناسونیک بسیار بالا است، چرا که ۳D PLASMAها عمق رنگ بیشتر و کیفیت تصویر بهتری دارند و در کنار اینها طی ماههای گذشته پاناسونیک علاوه بر کاهش قیمتها، تنوع مدلهای خود را نیز افزایش داده است. وی در مورد آمار شرکت بانیان الکترونیک از سهم فروش این تلویزیونها در بازار گفت، در حال حاضر سهم فروش تلویزیونهای PLASMA معمولی و ۳D PLASMA به طور مشترک در حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد است. دارمی، مدیر بازاریابی شرکت ال جی هم با بیان این مطلب که در حال حاضر ۳۰ درصد سهم فروش الجی متعلق به تلویزیونهای ۳D SMART است، گفت: این درحالی است که سهم فروش این تلویزیونها سابق بر این در حدود ۱۵ درصد بوده است و این نشان دهنده رشد میزان فروش این تلویزیونها در بازار داخلی است.
ارسال نظر