بازار دیجیتال- بازار جهانی گوشی‌های موبایل مانند ماه‌های اخیر همچنان روند رشد خود را ادامه می‌دهد. آمارها و تحقیقات انجام شده در این زمینه هم این موضوع را تایید می‌کنند.

جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی موسسه تحقیقاتی IDC در این مورد نشان می‌دهد که بازار جهانی گوشی‌های موبایل تا پایان فصل سوم سال ۲۰۱۱ رشد سالانه ۸/۱۲ درصدی را برای خودش به ثبت رسانده است که این رشد به دنبال رشد تقاضا برای خرید موبایل‌های هوشمند در بازارهای توسعه یافته و بزرگ رخ داده است.
به این ترتیب شرکت‌های تولیدکننده در فصل سوم امسال 7/393 میلیون دستگاه گوشی موبایل را به سرتاسر جهان صادر کرده‌اند که این رقم برای فصل سوم سال 2010 برابر 9/348 میلیون دستگاه بوده است. رشد سالانه 8/12 درصدی این بازار در فصل سوم بسیار بیشتر از پیش‌بینی رشد 3/9 درصدی بوده است که کارشناسان این موسسه پیش از این کرده بودند. با این حال اما این میزان دومین نرخ رشد کم در دو سال گذشته برای کل بازار جهانی موبایل بوده است. بعضی از کارشناسان معتقدند که این اتفاق به دنبال تاخیر کاربران در خرید موبایل‌های هوشمند و بحران‌های اقتصادی مالی بوده است. در واقع بازارهای پیشرفته‌ای مانند ایالات متحده آمریکا و اروپای غربی این روزها درگیر بحران‌های اقتصادی و مالی هستند و این موضوع تاثیر قابل توجهی بر بازار موبایل‌های هوشمند می‌گذارد. «کوین رستریوو» یکی از کارشناسان موسسه IDC در این زمینه می‌گوید: «بسیاری از کاربران و خریداران این روزها در انتظار ورود گوشی‌هایی مانند iPhone 4S یا سری گوشی‌های BlackBerry 7 هستند که قرار بود در آخرین هفته‌های فصل سوم روانه بازار شوند. همین انتظار باعث شد تقاضا برای خرید و به دنبال آن میزان فروش کاهش پیدا کند.»
رونق دو سیم‌کارته‌ها در بازار آسیا
در بازار کشورهای آسیایی گوشی‌های معمولی یک بار دیگر رونق را تجربه کردند و دوباره گوشی‌های ساده Nokia بیشترین میزان فروش را به خودشان اختصاص داده‌اند. در بازار کشور چین اما گوشی‌های دو سیم‌کارته فروش چشمگیری داشته‌اند و تب این گوشی‌ها به تدریج به بازار هند و کشورهای جنوب شرق آسیا هم سرایت کرده است. در کشورهای آسیایی اما بازار موبایل‌های هوشمند در این فصل در اختیار دو شرکت Samsung و HTC بوده است. ZTE اما در بازار چین فروش قابل توجهی را به‌دست آورده است.
بازار کشورهای اروپای غربی اما شاهد کاهش تقاضا برای موبایل‌های ساده و هوشمند بوده‌اند. بازار موبایل‌های هوشمند در این کشورها اما گویا در دست موبایل‌های آندرویدی بوده است. با این همه اما Nokia همچنان در هر دو بازار موبایل‌های هوشمند و ساده فروش خوبی داشته است. در بازار خاورمیانه و آفریقا هم این شرکت رشد بسیار خوبی را در فصل سوم به ثبت رسانده است که به گفته کارشناسان و فعالان بازار به خاطر فروش خوب موبایل‌های ساده آن بوده است. این در حالی است که در این کشورها موبایل‌های هوشمند یک بار دیگر شاهد کاهش میزان فروش بوده‌اند. در این میان اما HTC پرفروش‌ترین برند در بازار این کشورها بوده است. بازار آمریکا هم همچنان تحت تاثیر معرفی و عرضه iPhone ۴S است و به این ترتیب فضای رقابتی در بازار این کشورها حسابی افزایش پیدا کرده است تا جایی که برندهایی مانند Motorola، LG و Samsung هم توانستند در فصل سوم فروش خوبی در کشورهای آمریکایی داشته باشند.