فیس بوک همه اینترنت را میخواهد
بلندپروازیهای زوکربرگ
بازار دیجیتال- شبکههای اجتماعی در سالهای اخیر نقش پر رنگتری در زندگی روزمره همه ما پیدا کردهاند. در این میان اما فیسبوک شاید به دلیل محبوبیت بیشتر در میان کاربران مختلف جهان، نقش بیشتری را ایفا کرده است. فیسبوک اما گویا تصمیم دارد نقش بیشتری در زندگی کاربرانش داشته باشد و به مکانی برای تمام فعالیتهای آنلاین آنها تبدیل شود. با این اوصاف است که مارک زوکربرگ موسس و مدیرعامل این شبکه روز پنجشنبه گذشته در کنفرانسی با حضور مدیران و فعالان این حوزه درباره جدیدترین تغییرات فیسبوک صحبت کرد و آنها را شرح داد. این شبکه حالا به عنوان یک پلت فرم قدرتمند برای مدیران تجاری و تولیدکنندگان برنامههای کاربردی و نرمافزارها به حساب میآید. در کنفرانس F۸ اما زوکربرگ درباره دو قابلیت جدید شبکه اجتماعی محبوبش صحبت کرد؛ تغییراتی که مربوط به نحوه نمایش اطلاعات کاربران و پیدا کردن محتوای جدید در این شبکه هستند. داستان زندگی شما در خط زمان
این اساسیترین تغییر فیس بوک است. خط زمان یا همان TimeLine شیوه نمایش اطلاعات کاربران را کاملا تغییر میدهد و امکان اضافه کردن عناوین مجازی، دسترسی به تمام برنامههای کاربردی، تمام تصاویر و در واقع تمام پستهای مربوط به کاربر را فراهم میآورد. در TimeLine تمام اطلاعات کاربر شبیه به Wall در قسمت پایین سمت چپ قرار میگیرد و در قسمت راست هم یک خط زمان (TimeLine) وجود دارد که پستهای متفاوت را براساس زمانهای مختلف دستهبندی میکند. یک قسمت بزرگ هم به نام Cover Photo در بالای صفحه قرار داده میشود تا این صفحه را کاملا شبیه به یک وبلاگ واقعی بکند. به این ترتیب کاربران میتوانند یکی از عکسهایی را که تا حالا در صفحه خودشان به اشتراک گذاشتهاند، انتخاب کرده و به عنوان عکسی بزرگ در بالای صفحه اصلی TimeLine به نمایش بگذارند.
در TimeLine کاربران قادر خواهند بود تمام مواردی را که به تازگی به اشتراک گذاشته شدهاند، مشاهده کنند. اگر آنها روی یک سال خاص کلیک کنند، پستها به سمت پایین اسکرول شده و کلیه موارد به اشتراک گذاشته شده در آن سال را مشاهده کنند. همچنین کاربر میتواند موارد اشتراک گذاشته شده در یک ماه را هم مشاهده کند. کاربر میتواند با ماوس روی یک زمان خاص کلیک کرده و عکس، متن یا هر مورد دیگری که میخواهد را به آن زمان خاص اضافه کند. علاوه بر اینها، آیتمهایی که در TimeLine پست شدهاند روی یک نقشه هم نمایش داده میشوند. جالب است بدانید که این نقشه توسط موتور جستوجوی Bing مایکروسافت ساخته شده است.
زوکربرگ درباره این قابلیت جدید گفته است: «TimeLine در واقع داستان زندگی شما است. این قابلیت که در حال حاضر به صورت آزمایشی فعال است، به کاربر اجازه میدهد تا کل داستان زندگی خود را در یک صفحه به نمایش بگذارد. TimeLine در حال حاضر برای کاربران موبایل و تولیدکنندگان محتوا و نرمافزار فعال شده است.» در حقیقت این قابلیت جدید امکان دسترسی به داستان گذشته هر کاربر را فراهم میآورد؛ امکانی که تا حالا وجود نداشت و تا حالا کاربران تنها از اتفاقاتی که در حال رخ میداد آگاهی پیدا میکردند. البته قبل از هر چیز بد نیست بدانید که در صورت فعال شدن TimeLine برای باز شدن صفحه اصلی آن باید کمی منتظر بمانید، چون در این صفحه چندین پست مختلف همزمان باز شده و به نمایش در میآیند.
کلاس جدید نرمافزارهای اجتماعی
Open Graph و قابلیت Ticker یا تلگراف که به عقیده مارک زوکربرگ کلاس کاملا متفاوتی از نرمافزارهای اجتماعی است، امکان جدید دیگری بود که در روز پنجشنبه معرفی شد. در واقع فیسبوک سعی دارد با استفاده از این امکانات کاربران امکان به اشتراکگذاری تمام آنچه را که در طول روز انجام میدهند، در اختیار داشته باشند. درست به همین دلیل هم فیسبوک قابلیت Open Graph را برای تولیدکنندگان برنامههای کاربردی معرفی کرد تا آنها با طراحی و تولید نرمافزارهایی خاص که برای کاربران تازه خواهد بود، به کاربران اجازه بدهند تا هر چیزی را که میخواهند و انجام میدهند روی این شبکه اجتماعی به اشتراک بگذارند. البته Open Graph و Ticker به آهستگی راهاندازی میشوند تا تولید کنندگان نرمافزار فرصت کافی برای ساخت نرمافزارهای مختلف برای Timeline را داشته باشند، اما زوکربرگ اعلام کرد که برخی از قسمتهای Open Graph که به کاربران امکان پیدا کردن محتوای چند رسانهای مانند موسیقی، فیلم، سریالهای تلویزیونی و اخبار را میدهد به زودی در دسترس خواهد بود. زوکربرگ اعلام کرد: «Open Graph نقشهای است که کاربر را به جهان متصل میکند و کاربران میتوانند به هر چیزی که میخواهند و به هر روشی که دوست دارند متصل شوند.»
در حالت عادی وقتی یک کاربر پستی را به اشتراک میگذارد، این پست روی قسمت News Feed قرار میگیرد، اما وقتی کاربر یک پست را در Open Graph قرار میدهد، این مورد وارد تلگراف یا Ticker و TimeLine میشود، ولی در News Feed قرار نمیگیرد. در ابتدای کار Open Graph فعالیتهای کاربر مانند گوش دادن به موسیقی، تماشا کردن فیلم یا خواندن کتاب و آشپزی کردن را به اشتراک میگذارد. در این سیستم کاربران از موسیقی مورد علاقه دوستانشان، آخرین فیلمی که در فیسبوک تماشا کردهاند یا آخرین مقالهای که مطالعه کردهاند، به طور خودکار و در قالب «پنجرهای» جداگانه مطلع میشوند.
بسیاری از سرویسهای پخش موسیقی مانندRhapsody و Spotify، آرشیوهای آنلاین تصویری، سایتهایی مانند Hulu و Netflix و حتی روزنامههایی مانند واشنگتن پست، وال استریت ژورنال و گاردین هم به جمع همکاران فیسبوک پیوستهاند تا استفاده از این امکانات را برای کاربران آن آسانتر کنند. در واقع با این تغییرات، فیسبوک به یکی از شبکههای عظیم رسانهای و ارتباطی تبدیل خواهد شد. به گفته مارک زوکربرگ، این قابلیت، کاربران و تولیدکنندگان نرمافزار را قادر میسازد تا کلاس جدیدی از نرمافزارهای اجتماعی را تولید کنند که تا به حال مشاهده نشده است. این موارد میتواند شامل موزیک، فیلم، کتاب، برنامههای تلویزیون و هر چیزی که به زندگی بشر مرتبط است باشد تا کاربر بتواند از طرق مختلف احساس خود را بیان کند.
با این همه اما انتقادهایی هم به این تغییرات جدید وارد است که مهمترین آنها دسترسی آسان به اطلاعات خصوصی کاربران است. با این حال اما مسوولان فیسبوک وعده دادهاند که با وجود گسترش امکانات این شبکه، از به خطر افتادن اطلاعات شخصی کاربران هم جلوگیری کنند. از طرفی این تغییرات میتوانند تاثیر قابل توجهی در افزایش درآمد شبکه اجتماعی فیسبوک داشته باشند تا جایی که خبرگزاری فرانسه از طرف شرکت تحقیقاتی eMarketer اعلام کرده است که پیشبینی میشود درآمد جهانی فیسبوک تا پایان سال ۲۰۱۱ تا ۲۷/۴ میلیارد دلار برسد.
ارسال نظر