پارک کانگ هو، تحلیلگر «ایشین سکیوریتیز»، اظهار کرد: «کسب‌وکار گوشی‌‌‌های هوشمند سامسونگ در حال رکود است. این شرکت امیدوار بود که با عرضه گوشی‌‌‌های تاشو برتری بیشتری نسبت به اپل داشته باشند، اما استقبال مصرف‌کنندگان چندان گرم نبوده است. اکنون شرکت‌های چینی برای ربودن سهم بازار سامسونگ، در حال عرضه گوشی‌‌‌های تاشو هستند.» سلطه ۱۲ساله سامسونگ به‌عنوان برترین سازنده گوشی‌‌‌های هوشمند در جهان از نظر میزان فروش این محصول، سال گذشته و زمانی پایان یافت که اپل برای مدت کوتاهی در جایگاه اول ایستاد، اما این گروه کره‌‌‌ای موفق شد در سه‌ماه اول دوباره پیشتازی خود را به دست آورد.با این حال گروه تحقیقاتی «تِک اینسایتس» انتظار دارد ویژگی‌‌‌های جدید هوش مصنوعی مولد اپل، به این شرکت آمریکایی کمک کند تا در سال آینده از سامسونگ جلو بزند. تقلای سامسونگ در بخش گوشی‌‌‌های هوشمند در مقطع حساسی پیش آمده است.

این شرکت در بخش نیمه‌‌‌رساناهای خود که ۶۰‌درصد از سود عملیاتی سامسونگ را تشکیل می‌دهد، دچار مجموعه پسرفت‌‌‌هایی شده است. رئیس واحد تراشه‌‌‌ها ماه جاری پس از عقب‌افتادن بیشتر از اس‌‌‌کی هاینیکس، رقیب کوچک‌تر این شرکت در توسعه تراشه‌‌‌های حافظه پیشرفته برای سخت‌‌‌افزارهای مرتبط با هوش مصنوعی، عذرخواهی نادری کرد.ناظران استدلال می‌کنند که بسیاری از مشکلات در بخش‌‌‌های مختلف این مجموعه به هم مرتبط هستند و به گزارش‌‌‌هایی اشاره می‌کنند که ممکن است سامسونگ مجبور شود به دلیل بازده پایین پردازنده‌‌‌های Exynos خود، به تراشه پردازنده اپلیکیشن موبایل شرکت آمریکایی کوالکام برای گلکسی اس۲۵ (گوشی هوشمند پرچم‌‌‌دار آینده‌‌‌اش) روی بیاورد. سامسونگ از اظهارنظر درباره این گزارش‌‌‌ها خودداری کرد.

قیمت سهام این شرکت نسبت به سال گذشته ۲۷‌درصد کاهش یافته است. پارک جو گئون، مدیر گروه تحقیقات شرکت «لیدرز ایندکس»، اظهار کرد: «سامسونگ با مشکلات ساختاری فزاینده‌‌‌ای در بسیاری از کسب‌وکارهای خود، از تراشه‌‌‌ها گرفته تا تلفن‌های هوشمند و نمایشگرها که سابق بر این در آنها برتری داشت، مواجه است.»در بازار گوشی‌‌‌های هوشمند، سامسونگ پیشگام دستگاه‌‌‌های تاشو بود، اما اوایل امسال جایگاه اول را به هوآوی واگذار کرد که براساس گزارش آی‌‌‌دی‌‌‌سی، ۲۷.۵‌درصد از بازار گوشی‌‌‌های تاشو را در سه‌ماه دوم در مقایسه با سهم سامسونگ ۱۶.۴‌درصد در اختیار داشت. در حالی که گوشی‌‌‌های تاشو تنها ۱.۲‌درصد از بازار جهانی گوشی‌‌‌های هوشمند را تشکیل می‌دهند، اما سریع‌‌‌ترین رشد را در این بازار نسبتا راکد دارند. هوآوی همچنین در ماه گذشته با رونمایی میت ایکس‌‌‌تی که اولین گوشی تاشوی سه‌تکه در جهان با قیمت حدود ۳هزار دلار است، به پیروزی نمادین دست یافت.