موبایل ایرانی
موارد مشمول محتوای غیرمجاز در سرویسهای ارتباطی مشخص شد
در مصوبه ضوابط ناظر بر میزبانی و تبادل محتوا در شبکههای ارتباطی و فناوری اطلاعات مواردی که در سرویسهای نسل جدید تلفن همراه به عنوان محتوای غیرمجاز محسوب میشوند، مشخص شده است. حسن مهدوی - مدیر کل دفتر حقوقی سازمان تنظیم مقررات و
ارتباطات رادیویی - با اعلام این مطلب گفت: اطلاعات خصوصی اشخاص بدون رضایت آنان، محتوای مشمول قانون حقوق مالکیت، اطلاعات خصوصی کسب و کار اشخاص بویژه در فضای سایبر مانند حسابهای بانکی، کدهای کاربری و کلمات عبور، محتوای مستهجن و خلاف شئون فرهنگ ایرانی - اسلامی یا با محتوای اشاعه، تبلیغ و ترویج فحشا، ویروس و برنامههای مخرب نرمافزاری یا بازیهای حاوی ویروس و هتک حرمت و حیثیت اشخاص از مواردی است که در مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به عنوان محتوای غیرمجاز تعیین شده است.محتوای حاوی مطالب علیه امنیت ملی کشور، ایجاد اختلاف و تفرقه بین اقشار مختلف کشور، تبلیغ ضد دین مبین اسلام و ادیان الهی یا تشویق مردم به دین ستیزی، ترویج، تبلیغ یا آموزش خودکشی، فعالیتهای تجاری و اقتصادی غیرمجاز و استفاده ابزاری برای استهزا، تحقیر یا توهین به قومیتها از سایر مواردی است که مدیر کل حقوقی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از آنها به عنوان محتوای غیر مجاز نام برد.مهدوی با اشاره به ضابطهمند کردن استفاده از خدمات چند رسانهای تصریح کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تشخیص مصداقهای محتوای غیرمجاز بر عهده مراجع ذیصلاح بوده و بر اساس ادعای اشخاص حقیقی یا حقوقی میتواند به مراجع قضایی ارجاع شود.
طراحی «بازی گوشی همراه» برای دانشآموزان تا پایان امسال
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان که در کارنامه خود ساخت نخستین بازی رایانهای انرژی هستهای ایران را دارد، در نظر دارد تا «بازی برای گوشی همراه» طراحی کند و تا پایان امسال روانه بازار سازد. احمد خلیلی، دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اعلام این خبر اظهار کرد: این اتحادیه طراحی بازیهای رایانهای را از سالها پیش در برنامه خود پیشبینی کرده است که ساخت نخستین بازی رایانهای انرژی هستهای ایران، از نمونه این بازیهای رایانهای است.وی ادامه داد: در ادامه برنامههای این اتحادیه برای نوجوانان، با توجه به گسترش استفاده از تلفن همراه در بین این گروه سنی، طرح بازی گوشی همراه را در برنامه فعالیتهای خود قرار دادیم. خلیلی اضافه کرد: طراحی بازی مدنظر، بر مبنای سیستم تلفن همراه است ضمن اینکه با تمامی بازیهای موجود در بازار تفاوت اساسی دارد.
نسلهای میانی تلفن همراه با مشکل افزایش نرخ انتقال دیتا مواجه است
یک کارشناس ارشد مخابرات با بیان اینکه در این خصوص که در سالهای اخیر سعی شده تا با ورود فازهای بعدی GSM و نسلهای میانی و تکمیلی آن نظیر GPRSوEDGE نقایص و مشکلات نسل دوم موبایل برطرف شود، اظهار کرد: شبکههای تلفن همراه نسلهای میانی نسل دوم و سوم نیز با مشکل افزایش نرخ انتقال دیتا مواجه هستند.احمد رستگار در گفتوگو با موبنا گفت: در حالیکه در نسلهای اول و دوم، توجه عمده به ارائه موثر خدمات صوتی معطوف بود، اما نسل سوم موبایل کانون توجه، پشتیبانی از کاربردهای ارسال همزمان صوت، تصویر و دیتا است که افزودن بر تواناییهای شبکههای سیار فعلی را میطلبد.
وی ادامه داد: یکی از نکات مشترک در همه سیستمهای شبکه سیار تلاش برای افزایش نرخ انتقال داده است بهطوریکه فناوری EDGE (نسل ۷۵/۲) بهترین تکنیک برای اصلاح و بهبود راندمان طیف فرکانسی شبکه جیاسام است که بر اساس استانداردهای موجود قابلیت انتقال اطلاعات را در حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلوبیت بر ثانیه ممکن میکند و در پوشش وسیعتر این مقدار حدود ۳۸۴Kbps خواهد بود. رستگار گفت: در سیستمهای نسل سوم موبایل حداکثر نرخ تبادل داده به ۵ تا ۱۰ مگابیت بر ثانیه رسیده و بازدهی طیف آن ۲ تا ۴ برابر میشود. به این ترتیب به روز رسانی شبکه موبایل تحت فناوری «HSDPA» کاربردهای مختلف دیتا را به راحتی امکانپذیر میکند.
وی با اشاره به سرویسهای قابل ارائه در شبکههای موبایل نسلهای دوم و سوم گفت: تنوع و تعداد تکنولوژیهای ارائه شده بهعنوان نسلهای دوم و سوم بسیار زیاد است و نسل سوم موبایل کاربردهای گوناگونی از سرویسهای جدید دیتا برای مشترکان فراهم میآورد. به گفته وی با توجه به توانمندی که نسل سوم در پاسخگویی بیدرنگ دارد، بسیاری از سرویسهای موجود که شاید بسیار آهسته و خستهکننده باشند، با کمک این فناوری بهبود قابل توجهی مییابند.
ارسال نظر