تست کیفیت اینترنت شرکتهای خدمات دهنده اینترنتی
به خاطر یک مشت کیلوبایت
البته این نارضایتی تنها مربوط به کیفیت و سرعت پایین سرویس اینترنت پرسرعت در کشور نیست چرا که قیمت بالای این سرویس نیز شکایت بسیاری از کاربران را به دنبال داشته است. اما در مقابل این شکایتها مسوولان وزارت ارتباطات وضعیت شبکه اینترنت را مناسب توصیف میکنند. برای مثال رضا تقی پور وزیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مصاحبهای اظهار کرده که بحث مهمیکه در زمینه ارائه اینترنت پرسرعت در کشور وجود دارد این است که تقاضا در این زمینه در کشور متوازن نیست و در برخی جاها این درخواست زیاد و در بعضی جاها بسیار کم است. به گفته او در حال حاضر نزدیک به ۷۰ درصد ظرفیت وایمکس کشور خالی بود و همچنین تنها یک پنجم پورتهای اینترنت پرسرعت ADSL دایر شده است. در ادامه این اظهار نظرها هم محمود خسروی مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت تنها راهحل کاهش قیمت اینترنت را استفاده بیشتر از اینترنت توسط کاربران دانسته و بیان کرده که برای کاهش قیمت اینترنت باید تمامیمحتوای این شبکه در داخل کشور تولید و این اطلاعات از طریق شبکه اینترانت ملی رد و بدل شود.
یک میلیون کاربر اینترنت پرسرعت
طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، پورتهای ADSL منصوبه در سطح کشور توسط گروه شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت (ندا) تا پایان اردیبهشت ماه به یک میلیون و ۴۶۱ هزار پورت رسیده است که از این میزان تاکنون ۸۸۴ هزار و ۳۷۰ پورت آن دایر شده است. همچنین این آمار حاکی است یک سوم خطوط اینترنت پرسرعت واگذار شده توسط بخش خصوصی یعنی چیزی حدود ۵۷۶ هزار و ۶۶۹ پورت پرسرعت بلا استفاده مانده است که بر اساس اعلام روابط عمومیشرکتهای PAP؛عدم واگذاری لینک اینترانت در مراکز مورد درخواست شرکتهای ندا، عدم ارائه یک برنامه زمانبندی معقول و مشخص در پاسخ به درخواستها (موضوع آئیننامه تعاملی)، عدم وجود سیستم جامع و یکپارچه جهت استعلام، دریافت رانژه و پاسخ به آن در استانها (موضوع آئیننامه تعاملی) برخی از عواملی هستند که روند واگذاری پورتهای ADSL منصوبه را به متقاضیان کند کرده است. بنا براین گزارش، مقایسه آمار اردیبهشت با فروردین ماه سال جاری نشان میدهد ۳۷هزار پورت ADSL به آمار پورتهای منصوبه و ۲۲ هزار و ۸۵۸ به پورتهای دایری در سطح کشور اضافه شده است. همچنین بر اساس آمار موجود از کل
پورتهای واگذار شده توسط بخش خصوصی ۵۲۳ هزار و ۸۸۸ پورت در استان تهران نصب و ۳۲۹ هزار و ۶۱۷ پورت آن در حال حاضر مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. آمار اعلام شده نشان میدهد از میزان کل تعداد پورتهای پرسرعت منصوبه در استان تهران توسط شرکتهای ندا؛ ۴۰۹ هزار و ۳۳۶ پورت آن به تنهایی در شهر تهران نصب و ۲۸۱ هزار و ۴۲۹ پورت آن در حال بهرهبرداری است که خود حاکی است بیشتر استفادهکنندگان اینترنت پرسرعت ADSL را تهرانیها تشکیل میدهند. همچنین بر اساس آخرین آمار مخابرات استان تهران، تعداد پورتهای ADSL نصب شده از سوی این شرکت از ابتدای واگذاری تا پایان خرداد ماه سال جاری از ۹۰به ۹۹ هزار و ۹۱۳ پورت رسیده است.
این در حالی است که بر اساس آمار اعلام شده از سوی شرکت مخابرات ایران؛ این شرکت سال گذشته ۵۰۷ هزار و ۶۲۹ خط ADSL در کشور نصب کرد که از این تعداد ۱۵۶ هزار و ۳۸۸ خط به بهرهبرداری رسیده و کاربران در حال استفاده از آن هستند. با جمعبندی آمار اعلامی از سوی مخابرات ایران و شرکتهای خصوصی ندا میتوان گفت؛ تنها حدود دو میلیون پورت پرسرعت در کشور نصب شده که حدود نیمی از آن یعنی یک میلیون پورت در حال حاضر مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
عدم دسترسی به سرعت واقعی
هماکنون در کشور، حدود ۳۴میلیون نفر از اینترنت استفاده میکنند؛ اما سهم اینترنت پرسرعت ADSL و وایمکس از این آمار بسیار کم است و این در حالی است که گسترش بخش ارتباطات بیسیم کشور، از جمله اهداف برنامه پنجم توسعه است که طی آن مقرر شده تا پایان سال ۹۵ بیش از ۶۰درصد ارتباطات خانگی و ادارات به اینترنت پرسرعت تجهیز شوند که برایناساس باید حداقل ۱۲میلیون پورت پرسرعت در کشور نصب و راهاندازی شود. یکی از مشکلاتی که کاربران اینترنت پرسرعت این روزها با آن بیش از قیمت و سرعت اینترنت دست به گریبان هستند این است که هیچ وقت نمیتوانند سرعت واقعی اینترنتی که خریداری کردهاند را بچشند. برای اثبات این ادعا هم کافی است از سیستم سرعتسنجی که سازمان فناوری اطلاعات در اختیار کاربران قرار داده استفاده کنید. همچنین به غیر از استفاده از این سامانه آمارهای منتشر شده از سوی مرکز توسعه ملی اینترنت یا ممتا هم کاملا نمایانگر این است که شرکتهای اینترنتی هیچگاه سرعت واقعی و درخواستی را به کاربرانشان نمیدهند. این مرکز هر ماه اقدام به معرفی شرکتهای اینترنتی برتر از لحاظ ارائه سرعت و کیفیت واقعی اینترنتی میکند. براساس اطلاعات به دست
آمده از این آمارها که جدول آن را هم در مقابل میبینید هیچکدام از شرکتهای اینترنتی سرعت واقعی را به کاربران خود ارائه نمیدهند. این تست توسط کاربران انجام میشود و کیفیت و سرعت اینترنت از نظرهای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد. براساس اطلاعات به دست آمده این تست در فواصل زمانی مختلف صورت میگیرد و برای همین امکان مقایسه بین کاربران و شرکتهای خدمات دهنده مختلف وجود دارد. همچنین در انجام این تست چندین سرور مورد استفاده قرار میگیرد. در پایان نیز بعد از جمعبندی اطلاعات به دست آمده نتایج اعلام میشود. نکته مهم و جالب به دست آمده از این نتایج این تستها نشان میدهد که در واقع بسیاری از شرکتهای اینترنتی سرعت واقعی درخواستی را به کاربران ارائه نمیکنند. برای درک بهتر موضوع نیز بهتر است جدول شماره یک و دو را مشاهده کنید.
ارسال نظر