طی هفته اخیر در بازار کامپیوتر اتفاق افتاد
رواج مجدد خرید و فروشهای اعتباری
بازار دیجیتال- کاهش مجدد قیمتها در بازار لپتاپ، در پی کاهش شدید تقاضا و همچنین رواج خرید و فروش عرفی(اعتباری) بین کسبه بازار، از اتفاقاتی است که بازار کامپیوتر و به ویژه لپتاپ طی هفته اخیر با آن مواجه بوده است. بر اساس اعلام فعالان بازار، طی مدت اخیر کاهش تقاضا برای لپتاپ در حدی بوده است که فعالان بازار ناچار شدهاند قیمت این کالاها را هر از چندگاهی کاهش دهند. به گفته بهمنش، یکی از فعالان بازار کامپیوتر،میزان کاهش قیمت در بازار لپتاپ طی هفته اخیر نسبت به دو هفته قبل در حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان بوده است.
بهنامی یکی دیگر از فعالان بازار نیز میزان کاهش قیمت لپتاپ را طی هفته اخیر نسبت به هفته قبل در حدود ۲۰ هزار تومان و نسبت به هفته ماقبل آن در حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان اعلام کرد.
محمد بیگی، یکی دیگر از فعالان بازار، در رابطه با وضعیت بازار لپتاپ میگوید، طی مدت اخیر با وجود رشد نرخ ارز، فروشندگان نمیتوانند قیمتها را افزایش دهند؛ چراکه بازار با کاهش شدید تقاضا مواجه بوده است.
به گفته وی، در هفتههای اخیر، بسیاری از کسبه بازار کالاهای خود را با ضرر به فروش رساندهاند؛ ولی با این وجود باز هم شرایط بازار تغییری نکرده است.
یکی دیگر از فعالان بازار نیز با اشاره به این موضوع که در چنین شرایطی شیوههای دادوستد بین کسبه تغییر میکند، گفت: طی مدت اخیر با توجه به کاهش تقاضا و عدم تعادل در عرضه و تقاضا در بازار، شیوه خرید و فروش نقدی به شیوه خرید و فروش عرفی (اعتباری) تغییر کرده است و به عبارتی میتوان گفت، خرید و فروش اعتباری یا چکی مجددا در بازار رواج یافته است
به گفته مولایی، یکی از فعالان بازار لپتاپ، رواج شیوههای غیرنقدی معامله در بازار باعث میشود اتفاقاتی نظیر بروز کلاهبرداری، زیر فروشی و... در بازار رواج یابد که همه اینها سلامت و امنیت بازار را تهدید میکند.
به گفته محمد ذوقیپور، معمولا در چنین شرایطی برخی از فعالان بازار اجناس خود را به طور امانی، چکی یا اعتباری به همکاران خود میفروشند و فردی که کالاها را به طور امانی خریده است، اجناس را با قیمتی زیر قیمت بازار به فروش میرساند.
به گفته وی، معمولا در چنین شرایطی چکهای فردی که به طور امانی یا چکی کالا را خریده است، نقد نمیشود.
به گفته این فعال بازار، در صورتی که وضعیت بازار به همین منوال ادامه یابد باید منتظر به هم خوردن آرامش و امینت نسبی بازار بود.
برخی از فعالان بازار نیز از کاهش حجم خریدهای دولتی خبر میدهند.
به گفته بهنامی، معمولا هر سال در این ایام، خریدهای دولتی دست فعالان بازار را میگرفت. ولی امسال از خریدهای دولتی هم خبری نیست و به همین دلیل است که عرصه بر فعالان بازار تنگ شده است.
در حالیکه اکثر کسبه از شرایط بازار گلهمندند و چندان به وضعیت آن خوشبین نیستند، گروه دیگری چشم امیدشان به فرا رسیدن فصل تابستان است. به گفته آنها با فرا رسیدن فصل تابستان شرایط بازار تغییر میکند.
ارسال نظر